Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

welkom op webgroep sauzen,dressings,marinades

Welkom op de webgroep over sauzen,dressings,marinades .Kijk hier eens rustig rond voor de lekkerste sauzen,dressings en marinades lekker voor bij groentes BBQ vlees en wat al niet meer zijt .Van Aardbeiensaus tot Zure room alles komt aan bod .Wordt lid en deel je recepten met andere smulwebleden . Alvast welkom op de webgroep het is gratis .Dus wat houd je tegen om je aan te melden groeten Planco
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een combinatie van diverse recepten die ik hier en daar had opgepikt. De plakjes gerookte kipfilet met de pruimendressing was een heerlijke combinatie. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Dat was smullen en zo simpel! Lekker gekruid mager rundergehakt of tartaar met een reepje kaas en gewikkeld in rauwe gerookte ham. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Een Chinese kool die op moet. Wat doe je daarmee? Heb deze salade er van gemaakt. Een groot succes met een aparte dressing. Echt het proberen waard. …  Lees verder »

Op 1e Paasdag 2006 heb ik een high tea georganiseerd voor 40 personen. Veel hapjes kun je voorbereiden. De volgende dag alleen sandwiches smeren en schalen opmaken. …  Lees verder »

Kleine gerechten met verse kruidenboter en ciabatta. Heerlijk op een zomerse avond. Je kunt alles voor bereiden. Alleen de kip op het laatst nog bakken. Ik had toevallig kip in huis, maar met gamba`s lijkt mij de combinatie beter. …  Lees verder »

Deze typische combinatie van chilipeper met sichuanpeper en olie noem ik "Sichuan in een flesje". Veel recepten uit de Sichuan keuken beginnen met olie en gedroogde chilipeper, maar die stap kun je overslaan als je dit flesje in de koelkast hebt staan. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

, …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Weer eens een andere dressing die erg lekker is. …  Lees verder »

Twee hele knoflookbollen lijkt heel veel, maar als ze eenmaal geroosterd zijn wordt de smaak zoet en zacht. Voor een laag calorieën versie neem je Halvanaise en Magere yoghurt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Een bescheiden doe het zelf artikel om heel snel al die lekkere hapjes eens te maken. Ideaal voor als je gasten hebt. Je kunt er alle kanten mee op. Eenvoudig, simpel en lekker. Gewoon doen als je trek hebt en zet ze ook eens neer bij een buffet of op verjaardagen of met kerst. Wie zet er eigenlijk bij de borrel géén schaaltje heerlijke knoflook olijven neer, een schaaltje met plakjes, mortadella, salami of rauwe iberico ham, bakje Filet American, tapenade, pesto of Aioli met heerlijk knapperig stokbrood. Ook de blokjes kaas doen het altijd goed. Dit artikel gaat over het zelf maken van hele lekkere hapjes. Veel lees- en doe plezier en smakelijk eten. …  Lees verder »

Had nog gedroogde witte bonen en al doende kwam deze heerlijke stoofpot tot stand.Baharat specerijen bestaan uit een melange van paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom,nootmuskaat, kruidnagels, ui, knoflook, cayennepeper. Je kunt ook zelf kijken wat je in huis hebt.Ik heb het in de slowcooker gedaan. Kan natuurlijk ook in de stoofpan. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Wie houdt er niet van en wat is er nou niet lekkerder dan heerlijk Aziatisch (Oosters) eten. Nederlanders en heel veel Smulwebbers zijn er dol op ! Je hebt ook een hele leuke mengelmoes aan keukens. Neem de Indonesische, de Chinese, de Thaise, Vietnamese, Japanse, de Indische of een mengelmoes van deze keukens (Fusion). Iedere keer als er weer een Smulweblid komt met een “goed” recept dan vindt het onder de leden gretig aftrek. Dus hier alle goede recepten en artikelen bundelen in deze kookgroep zodat al die informatie niet verloren gaat en makkelijk voor iedereen te vinden is. Kookgroep staat onder mijn beheer dus wordt netjes bijgehouden. Iedereen is van harte welkom! …  Lees verder »

Eindelijk eens géén kaassaus uit een zakje/pakje, maar lekker versgemaakt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Mayonaise op klassieke wijze Franse bereid …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Geen rode pesto in huis voor mijn Italiaanse-tomatensoep-met-mascarpone-en-pesto maar wel de ingrediënten. Deze pesto is echt veel lekkerder dan de gekochte. Gewoon eens proberen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

U kunt de Chinese zoetzure saus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Het duurt nu niet lang meer, de tijd vliegt voorbij en voordat je het weet is het alweer kerst. Daarna luiden we het jaar uit en is het alweer 2013, nieuwjaarsdag. Tijd om lekker gezellig samen te zijn, te borrelen en lekker te tafelen. Het verbaast me niets als bijna half Nederland straks weer aan de gourmet zit. Beetje verplicht en ons de afgelopen jaren flink opgedrongen door de supers. Ze spelen er overigens handig op in met allemaal kant en klaar producten zoals complete vlees, wild- en visschotels, kant en klare salades en al die sausjes en marinades uit potjes en flesjes. Hieronder in dit artikel staan enkele tips om het zelf te maken evenals enkele lekkere suggesties voor hapjes om eerst bij de borrel te serveren. Ik hoop dat mensen er wat inspiratie van krijgen. Op oudjaarsavond kook ik nooit, maar zet de tafel vol hapjes, een soort lopend buffet, waarvan iedereen die hier komt de hele avond van kan nemen. Er is hier altijd genoeg te eten en te snoepen. …  Lees verder »

jus

1 grote ui versnipperd, 3 teentjes knoflook geperst, 1 eetlepel paprikapoeder, 50gram boter (gebruik voor extra smaakvolle jus ong. 75 gr room- of bakboter of gebruik restje boter van gebakken vlees) 1 theelepel gemberpoeder en 1 eetlepel maizena, 1 half boullion blokje rundvlees, 250 ml water, peper en zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

1 pot Calvé pindakaas (zonder stukjes) 1/3 tube ketchup (bijv. zaanse ketchup) 2 eetlepels ketjap manis 1 theelepel sambal 1 eetlepel suiker 1 teentje knoflook koffiemelk maggie …  Lees verder »

Top