Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

rijstgerechten

.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

MmmÖ lekker wat pittigs met koud weer wat toch uitstekend vult, maak dan deze ovenschotel eens. Helemaal geweldig voor mensen die van Mexicaans eten houden. Deze is niet pittig, deze is echt heel erg spicy. Experimenteer een beetje met de smaken door te proeven want je kunt het zo hot en spicy maken als je zelf wilt. Dat is het leuke van deze schotel. Echt heel erg lekker. Dit is voldoende voor 4 zeer royale porties. Leuk met de herfst en in de winter want hier word je helemaal warm van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Risotto maken is niet zo moeilijk als je denkt. Je moet er wel de tijd voor nemen en erbij blijven en natuurlijk op z`n tijd proeven. Door gebruik te maken van paddenstoelenbouillon tabletten (AH) wordt de paddenstoelensmaak nog eens extra versterkt. Neem ook eens truffelolie en je risotto krijgt het allure van een restaurant gerecht. TIP: De laatste keer dat ik deze risotto heb gemaakt heb ik geen room toegevoegd maar geraspte Parmezaanse kaas erover gestrooid. Dit is was ook heerlijk en daarom wil ik het hier eventjes als tip bij vermelden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

HEERLIJKE geurige rijst met een vurig kipgerecht , waarin de pikante sambal geraffineerd wordt getemperd door suiker , kokosmelk en citroengras. Tip : gebruik voor een mildere versie de helft van de hoeveelheid sambal of voeg nog een blik kokosmelk toe. Dit is een absoluut lievelingsgerecht van mijn Indonesische moeder en van mij en mijn gezin !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

start deze Herfst met heel veel lekkere recepten met Kerrie of Curry …  Lees verder »

Ik krijg wel eens vragen van mensen die niet echt goed weten wat je met bepaalde producten kunt doen of wat het zijn en waarvoor ze gebruikt worden. Hieronder een uitleg van de meest gebruikte producten in de Aziatische keuken. Het is en blijft één van mijn favoriete keukens. Met deze producten kun je eindeloos variëren. Je kunt er Chinees mee koken, Indonesisch, Thais, Japans of fusion. Fusion is een megelmoes van keukens door elkaar. Je kan bijvoorbeeld een Oosters gerecht een westerse invloed meegeven. Fusion wordt vaak onterecht verward met de multi culturele keuken. Ik begrijp het wel, maar terecht is het niet. Hieronder vind je een groot aantal producttips uitgelicht. Handig om te bewaren. …  Lees verder »

Een Aziatische en overwegend Indonesische feestmaaltijd met verschillende hoofdgerechten, bijgerechten, salade, sambals en atjars. Meer dan 50 recepten uit eigen keuken. …  Lees verder »

Wijnbladeren gevuld met gekruide rijst. Een leuke tapas en kun je in ieder Grieks (of Turks) restaurant krijgen. Je kunt ze ook kopen in blikken bij de supermarkten, maar die vinden wij niet zo lekker. Veel te klef en te vet en sommige merken smaken zelfs flauw. Maak ze daarom eens zelf ! Het is echt niet moeilijk en heel veel lekkerder als je ze vers maakt en lauwwarm eet. Bovendien heel leuk om te doen. Gepekelde wijnbladeren kun je kopen in elke Turkse winkel. Dit recept is voldoende voor 55-60 stuks ! Leuk om te geven bij de borrel, barbecue, of als antipasti (Tapas). Ik heb risotto genomen maar hoeft niet ! Langkorrelrijst gaat ook prima, maar risotto heeft meer een bite. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Lekker Aziatische groente, lekker pittig en knapperig want we maken dit allemaal snel in de wok. Hierbij eten we uiteraard heerlijke kip nuggets. Het is allemaal heel snel klaar. Volwaardige Aziatische maaltijd waar men vrolijk van wordt. Geef er witte rijst bij, atjar en als dessert gebakken banaan. Dit recept staat elders op de site. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een poosje geleden waren er meerdere gasten en hebben we gezellig hier getafeld. Niet zomaar eten, nee een heel Grieks menu. Het smaakte net zo goed als in een Grieks restaurant. Iedereen was erg enthousiast. Het is makkelijk zelf na te maken thuis in je eigen keuken. Griekse keuken staat voor Mediterrane smaken, heel veel kruiden worden er gebruikt. De meeste van deze kruiden heeft iedereen wel ergens staan. Wil je een keer scoren bij je gasten of goed voor de dag komen dan staat hier een groot deel van het menu met instructie hoe je dat kan klaarmaken. Het hele menu maken inclusief mise en place kost je ongeveer 2 ½ uur. Mise en place betekent “voorbereiding”. Op de koksschool is dit een examenonderdeel. Sommige dingen zoals groente snijden en vlees snijden en marineren kun je ruim van te voren doen. De bereiding verloopt dan veel sneller en dat is nou precies de bedoeling. …  Lees verder »

Nogmaals witte asperge, maar nu heel anders en op Aziatische manier bereid in de wok ! Heel verrassend en erg smaakvol. De scampi`s geven een ware smaakbeleving. Je ziet dat je met verse Hollandse asperges vanalles kunt doen. Om dit gerechtje echt tot zijn recht te laten komen eet je er lekkere mihoen of gekookte witte basmatirijst bij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Een SMAAKVOLLE , Oosterse salade , die er ook nog eens fantastisch uitziet ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Als het een keer doordeweeks heel snel moet en je toch lekker wilt eten is dit een leuk, lekker en snel eigen alternatief. Bovendien is dit gerecht slank en gezond. Variatie tip: voor nog sneller: Koop een zak Chinese of Thaise wokgroente bij AH, kook er witte basmatirijst bij en je hebt een heerlijke, snelle, gezonde en slanke maaltijd met veel smaak op tafel staan. Leuk en makkelijk op een doordeweekse dag als je toch lekker wilt smullen en snel klaar wilt zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een HEERLIJK vegetarisch gerecht , makkelijk te maken en niet duur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Biryani is lndiaas gebakken rijst dat als hoo√ćdgerecht of als bijgerecht kan worden geserveerd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

2 rode pepers 1 stengel citroengras (sereh) 2 tl suiker 2 sjalotten, gehalveerd 1 el zonnebloemolie 1 el vissaus (flesje 250 ml) 1 el gemalen koriander (ketoembar) 3 tenen knoflook 2 cm verse gember (zakje 150 g), geschild 250 ml kippenbouillon heet (van tablet) 1 blik kokosmelk (400 ml) 350 gram kippendijen 2 rode paprika`s in reepjes 300 g sperziebonen, schoongemaakt  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Een snelle maaltijd met Japanse roerbakmix groenten, nori en gamba`s. …  Lees verder »

Ik hou van zeevruchten.Meestal in combinatie met mihoen en roerbakgroente. Deze keer met pompoen en risotto. Ook lekker. …  Lees verder »

O la la deze keer g√©√©n kip, runder, vis of garnalencurry, maar eens een botermalse curry van varkenshaas met puntpaprika en basmatirijst. Je weet niet wat je proeft en is een erg leuke variant op alle andere curry`s. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Top