Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Nagerechten

Vanaf vandaag weer lekkere recepten om een diner,etentje of een gezellig samenzijn af te sluiten .Vandaar de webgroep nagerechten .Er bestaat al een webgroep maar daar wordt niets meer mee gedaan naar mijn mening dus vandaar deze nieuwe start van een nagerechten webgroep Heb je lekkere recepten plaats ze dan .Vind je het leuk om lid te worden meldt je dan aan het is gratis .De site is nog under construction dus ben hard bezig om iets neer te zetten .Maar als je je aanmeld je bent van harte welkom.Groeten Dirk
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Deze heerlijke gevulde peren waren het nagerecht bij het door ons georganiseerde etentje afgelopen zaterdag. Viel erg in de smaak. Het originele recept stond jaren geleden in het tijdschrift Essen und Trinken. Ik heb er echter zoveel aan veranderd dat ik het een "eigen recept" kan noemen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

`Wat is er lekkerder bij de thee dan een zelfgebakken cake? Iedereen is er dol op en het geeft je de gelegenheid om al die overrijpe bananen te gebruiken die al dagen lang weg liggen te kwijnen op de fruitschaal. Als de kinderen of jij niet van pure chocolade houden, gebruik dan melkchocolade. …  Lees verder »

12 blaadjes witte gelatine 200 g mariabiscuits 100 g roomboter 500 g aardbeien 1 perssinaasappel 500 g magere kwark + 200 g basterdsuiker wit 1 bekertje slagroom (250 ml) 4 eetlepels aardbeienjam 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vett …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

250 g bloem + extra voor bestuiven 75 g basterdsuiker 125 g boter 8 blaadjes gelatine wit (pakje 10 stuks) 3 bakjes Philadelphia naturel (a 185 g) 300 ml yoghurt 2 zakjes vanillesuiker (pakje 10 stuks) 2 el citroensap (flesje 115 ml) 150 ml volle melk + 80 g suiker 1 bak aardbeien (500 g)  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Maak dit 2 dagen van te voren dat komt de smaak ten goede …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Gelukkig vond ik na de verhuizing het kladje weer terug waar dit op stond.Het is een verrukkelijk dessert, en nog een slanke versie ook.Je moet deze echt eens proberen. Met heel weinig werk heb je een groots dessert. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1 perssinaasappel, schoongeboend 40 g suiker 50 g chocolade extra puur 72%, fijngehakt 4 bollen malagaroomijs (bak 1 liter)  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

4 blaadje blaadjes gelatine (8 g) 100 gram witte chocolade, in stukjes 250 milliliter slagroom (Melkan) 50 gram suiker 2 eetlepel sinaasappel- of amandellikeur 200 milliliter blanke vla blaadje munt of kerstchocolade Voor de saus 250 gram frambozen (schoongemaakt) 50 gram suiker 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels frambozenlikeur …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Let op bij de bereidingstijd komt nog 1 uur wachttijd. Deze trifle valt bij ons altijd in de smaak! …  Lees verder »

50 ml appelsap + 2 el poedersuiker 1 doosje frambozen (250 g, diepvries) 1/2 roombotercake (a 450 g), in plakken 1 ei, gesplitst 4 el bloem 4 bollen roomijs vanille (bak 1 liter) 1 liter zonnebloemolie …  Lees verder »

Een makkelijk te maken en ontzettend lekker zacht, zoet en romig dessert waarmee je eindeloos kunt variëren. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Een parfait met een bijzondere smaak door het maanzaad. Maanzaad wordt in Nederland niet veel gebruikt. Jammer want het is erg lekker en gemakkelijk te gebruiken. In Nederland verkrijgbaar bij Natuurwinkels. De combinatie van de zoete romige parfait met de pruimencompote is super. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Stroperige stoofperen 500 ml rode wijn 100 ml rode port 200 g rietsuiker 2 vanillestokjes 3 kruidnagels 8 Gieser Wildeman stoofperen Witte chocolademousse 300 g slagroom 4 g gelatineblaadjes 35 g likeur naar keuze 115 g witte chocolade …  Lees verder »

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Lekker fris fruittaartje zeker voor deze tijd van het jaar, dat het ook goed doet als dessert, je kan vers rood fruit gebruiken maar bevroren kan ook heel goed dat is met de bereiding alleen maar makkelijker. Je doet dan de aarbeienlikeur en honing door de fruitmix als ze iets ontdooit is ik zet het op smul omdat ik het wil bewaren, ik heb het recept al een tijdje. …  Lees verder »

Top