Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Alles wat uit de zee komt is heel erg lekker en gezond.

Je treft er fantastische smaken en het is allemaal vrij makkelijk te bereiden. In deze kookgroep worden al deze producten uitgebreid behandeld. Je vind hier alles over vis, schaal- en schelpdieren. Eenvoudige bereidingen tot gecompliceerde recepten vol smaak tot en met artikelen over hele mooie buffetten, herkomst en productkennis. Deze kookgroep bubbelt! Dit lekkers verveelt nooit en we barsten van de inspiratie. Kijk alvast eens bij de artikelen en bij de recepten. Dan heb je een idee waar het over gaat en er komt nog veel meer. Heb je een leuk visrecept voeg het dan toe aan deze webgroep. Wordt dus lid en doe mee.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Heerlijke kabeljauwfilet die je niet vooraf hoeft te bakken. Het Meditterane laagje gaat bovenop de rauwe vis en dan zo de oven in! Echt smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

O la la dit is lekker. Een heel uitgebreid vispannetje met zalm, garnalen en verse groente. Heel veel smaak bij elkaar in één pan. Hartstikke gezond, niet vet en bomvol smaken. Ze zeggen "eet 2x per week vis" waarvan één keer vette (gezond) vis. Zalm is een vette vis (omega3). Het lekkerste is het, vind ik, met verse pasta of met witte rijst. Zonde om de heerlijke saus te verspillen. Snel te maken en lekker van smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Vis fileren is makkelijker dan het lijkt. Probeer het zelf met deze handige aanwijzingen. …  Lees verder »

5 rode chilipepers 3 sjalotten,gepeld en gesneden 2 teentjes knoflook,gepeld en gesnipperd 50 gram verse gember ,gepeld en gesneden 1 eetl trassi 1 eetl kurkuma 1 stengel sereh 2 tomaten,gesneden 1.5 eetl tamarindepulp 50 ml zonnebloemolie 1/2 theel zout 150 ml water 75 gram pinda′s 600 gram gemengde vis ((gamba′s,zeebaars,roodbaars,tilapia)  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een persoonlijk verhaal uit mijn Jeugd. …  Lees verder »

Vrijdag is er altijd verse vis te krijgen want dan komt de vloot weer binnen. Elke vrijdag haal ik spartelverse vis want er wordt hier elke week op vrijdagavond vis gegeten. Dit is een heel lekker recept door de mosterd, kaas en verse kruiden. En tikje met de grill en je hebt een heerlijk krokant korstje. Wel stevige witvis nemen, liefst Kabeljauw, Schelvis, Roodbaars, Heek of Botervis. Minder stevige filets vallen snel uit elkaar en dat is zonde. Vis op deze manier bereid is ontzettend lekker en echt niet moeilijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Wat doe je als je bloemkool en een broccoli hebt liggen die de houdbaarheidsdatum naderen? Precies, je maakt er een pan soep van. Met nog wat andere ingrediënten die ik nog in huis had maakte ik dit heerlijke soepje. De fijngesneden bleekselderij zorgt voor een lekkere bite en de gerookte zalm voegt er een heerlijke zilte smaak aan toe. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een makkelijk te maken , HEERLIJK gerecht wat ook goed is voor de slanke lijn !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Spaghetti koken kan iedereen, maar dit is een "snel klaar" versie waarbij je je vingers aflikt zo lekker! Een ideale weekendhap voor als je snel klaar wilt zijn en toch lekker wilt smullen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ipv schelvis kan je ook kabeljauw gebruiken,voeg aan de room eventueel nog een eetlepel mosterd toe …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

250 gr zilveruitjes of 1 grote gewone ui 2 grote wortelen 2 stengels bleekselderij 250 gr courgette 800 gr vis (stevig, type victoriabaars, zeeduivel...) 2 eetlepels bloem 3 eetlepels olie 2 laurierblaadjes 250 ml pils 200 ml vis- of groentebouillon 40 gr zachte boter of margarine 40 gr bloem 4 eetlepels koffiemelk …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

750 g zeeduivel 2 uien 2 teentjes knoflook 1 courgette 250 g champignons 1 blik tomaten in stukjes (400 g) 1/2 eetlepel dragon 1 scheutje witte wijn een beetje visbouillon 1/2 bosje peterselie olijfolie peper en zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

1 kg Rivierpaling 4 Sjalotjes 4 Tomaten 1 eetlepel Tomatenpuree 1 eetlepel Boter 0,5 glas Witte wijn 20 cl Room 1 eetlepel Mosterd bosje Bieslook Peper Zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Mmmm lekker een ovenschoteltje met zalm en witlof. Echt een lekkere combinatie en mooi om je zalm mee op te maken. Zo maak je dit, snel en simpel en zooo lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren, sommige blaadjes vallen al en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is nu al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht je van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Vanaf maandag 30 september a.s. komt Lidl al met een wildspecial op de proppen. Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem want in de herfst is de Noordzeevis moddervet en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. …  Lees verder »

O la la dit is zo lekker. Ik had mooie dikke verse zalmfilets die op moesten, maar om ze nu weer in de oven te stoppen daar had ik geen trek in. Toevallig was er ook nog verse spinazie, nou de ideale combinatie met zalm en zo is dit ontstaan. Echt een blijvertje hier. De volgende keer als er bezoek komt dan zet ik dit op tafel want is echt iets verrassends. Hier kun je niet alleen jezelf mee "pleasen", maar vooral je gasten want niemand kent het. Snel en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis
Top