Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

koken en smullen met kaas

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

O la la heerlijke, luxe, krokante en romige hapjes. Wie lust ze niet. Je kan ze zelf zo lekker maken als je wilt. Ze doen het prima bij elke borrel. Nog een idee, neem of koop malletjes, bijvoorbeeld kerstboompjes want zo maak je hele feestelijke mini hapjes. Makkelijk te maken, erg lekker en snel klaar! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Zonnige pasta met winters karakter. Wie zegt dat pasta in de winter niet lekker is heeft het mis. Dit is toch wel zo vreselijk lekker, pittig, maar ook romig. Met koud weer word je hier helemaal warm van en het vult uitstekend. Smullen dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is gewoon feestelijk en heel erg lekker. Veel smaak op het bord. Wil je met de feestdagen (kerst) of op zondag iets lekkers op tafel zetten en je niet al teveel uitsloven dan misstaat dit lekkers zeker niet! Probeer het maar eens voor en dan zie je dat je je gasten dit best kunt serveren. Smullen dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heel makkelijk oven recept, simpel gevulde grote aardappels met een hartige, romige vulling. Makkelijk te maken en doet het perfect als bijlage op feestdagen (kerst), de zondagen of met eters in huis. Uiteraard is het ook nog eens heel erg lekker en staat het gezellig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Wil jij je aardappels eens lekker anders eten, dan heb ik hier nog een geweldige variant. Maak er een cordon bleu van, dus je aardappels met smaak! Echt verrassend lekker. Een hoop plezier op je bord en echt niet moeilijk of lastig te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Deze hambuideltjes zijn heel erg leuk voor deze tijd van het jaar omdat met Sinterklaas en Kerstmis het cadeautjes gehalte erg hoog is. Het is altijd weer een verrassing wat erin zit en het leuke is dat je kunt variëren zodat je verschillende "cadeautjes" kunt maken. Ik heb kruidenkaas en geitenkaas gebruikt maar je kunt natuurlijk ook de kaas gebruiken die je zelf het lekkerst vind of welke je toevallig in huis hebt. Zorg wel voor een stevige plak ham zodat je het "cadeautje"goed kunt inpakken. Het is geschikt als hapje, amuse of als voorgerecht maar misstaat ook niet op een buffet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Pasta, pasta en pasta wie lust het niet met koud weer. Je knapt er helemaal van op. Dit is wel een heel erg lekker ovenschoteltje. Het is even wat werk, maar dan heb je ook iets en hij barst van de romige Italiaanse smaken. De kaas maakt het helemaal af. Het lijkt moeilijk en veel werk, maar valt in de praktijk best mee. Genoeg voor 4 zéér royale porties waar iedereen van geniet, smullen dus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heel leuk, denk aan de feestdagen, kerst, en verrassend voor je eventuele gasten. Ook erg lekker bij je vis of als groente bijgerecht. Ze smaken lekker krokant zijn hartig met een klein zoetje, kortom erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Zevende Hemel, kriebel in jou buik lasagne. Deze moet je maken, jij wilt nooit weer anders. Zien ook mijn artikel Ode aan Italië. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel. Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt. Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing. Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Heel erg lekker deze romige, herfstige, smaken verstopt binnen in een gehaktbrood. De bovenlaag is krokant door de gebakken uitjes. Deze staat garant voor een hemelse smul orgie aan tafel want alles gaat op Eet dit op een donkere koude dag samen met gebakken aardappels. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Hemelse pasta met gehakt en ham gegratineerd met kaas. De saus is lekker romig en ook pittig, je kan hem zelf zo pittig maken als je wilt. Lekker want je word er helemaal warm van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lekker zo tijdens de koude herfst en winterdagen deze heerlijke romige hartige taart. Leuk om te bakken en makkelijk om te eten met eerst een kopje soep vooraf. Lekker stevig glas wijn erbij nemen en de hele avond is goed. Snij er punten van en deel die uit. Lekker van smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Gehakt is altijd veelzijdig en lekker. De paprika`s moesten op dus heb er een gehaktbrood van gemaakt met een vleugje Grieks erin. Heel erg lekker, wel "gevaarlijk" want je blijft ervan snacken. Opdienen in dunne plakjes als bijgerecht, maar lauwwarm en koud ook lekker als snack of borrelhapje als je de plakjes in stukjes snijd. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. …  Lees verder »

Mmm lekker wat pittigs met koud weer wat toch uitstekend vult, maak dan deze ovenschotel eens. Helemaal geweldig voor mensen die van Mexicaans eten houden. Deze is niet pittig, deze is echt heel erg spicy. Experimenteer een beetje met de smaken door te proeven want je kunt het zo hot en spicy maken als je zelf wilt. Dat is het leuke van deze schotel. Echt heel erg lekker. Dit is voldoende voor 4 zeer royale porties. Leuk met de herfst en in de winter want hier word je helemaal warm van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Basis tomatensaus ( 6 x toepassingen ) …  Lees verder »

Ook dit is weer zo`n leuk bijgerecht (echt een krokant smaakbommetje) waar je iedereen mee verrast. De gehaktbal is van aardappels gemaakt, maar gevuld met kaas. Ik heb ze gemaakt met 3 soorten kaas, heerlijk! De presentatie is ook heel leuk en daarnaast erg lekker. Het geeft een extra dimensie aan de aardappel. Denk ook even aan de komende feestdagen want dit misstaat niet op tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Vrijdag is er altijd verse vis te krijgen want dan komt de vloot weer binnen. Elke vrijdag haal ik spartelverse vis want er wordt hier elke week op vrijdagavond vis gegeten. Dit is een heel lekker recept door de mosterd, kaas en verse kruiden. En tikje met de grill en je hebt een heerlijk krokant korstje. Wel stevige witvis nemen, liefst Kabeljauw, Schelvis, Roodbaars, Heek of Botervis. Minder stevige filets vallen snel uit elkaar en dat is zonde. Vis op deze manier bereid is ontzettend lekker en echt niet moeilijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis
Top