Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Kookgroepen
  3. koffietijd

Koffietijd !

Koffierecepten voor de echte koffieleuten onder ons ! Recepten voor een lekker bakkie koffie ,maar ook vind je hier recepten waar koffie in zit . Zoals bijvoorbeeld in cake-taarten en nog veel meer !!!!!!!!
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Overheerlijk! In plaats van spätzle kun je ook korte pasta zoals niet te dikke penne gebruiken. In plaats van cantharellen zijn gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons zeker zo lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Lekker romig toetje. Let wel op: het bereiden duurt ongv. 18 min, maar het moet 4 uur in de koelkast staan! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Voor 12 cupecakejes: 130 g gepelde hazelnoten (zonder vliesje) 80 g zachte ongezouten boter 160 g lichtbruine basterdsuiker 2 eieren + 1 eierdooier 65 ml sterke espresso, lauwwarm 100 g bloem, gezeefd 3 tl bakpoeder, gezeefd mespunt kruidnagelpoeder mokkaglazuur: 300 g poedersuiker, gezeefd 100 g zachte ongezouten boter 30 ml sterk gezette espresso 90 ml hazelnoot-chocoladepasta mokka koffieboontjes, voor de garnering …  Lees verder »

Een mousse maak je in principe met eiwit. De mousse in dit recept is lang niet even luchtig als een eiwit mousse, maar voor iedereen die geen kippeneiwit verdraagt is dit een prima alternatief. De smaak kun je aanpassen door met chocolade te variëren. Vandaag dus een mousse op basis van de chocoladereep van Chateau, Mokka-room (verkrijgbaar bij ALDI), de volgende keer gebruik ik pure chocolade of witte chocolade. …  Lees verder »

Een dergelijk recept heb ik een keer ergens gelezen. Zelf wat aan het experimenteren gegaan. Heel gemakkelijk te maken. Laat de taart niet te lang in de oven want dan wordt hij droog. Ook zonder rum erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

400 gram chocoladecake, gemaakt met mix voor chocoladecake of kant en klaar is ook prima600 gram gewone cake3 tot 4 dl Licor 43Cacao om te bestuiven en eventueel koffieboontjes ter garnering Vulling:2 eieren75 g suiker500 g mascarpone1,25 dl Licor 4323-26 cm springvorm …  Lees verder »

Lekker nagerechtje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Het is een hele zachte taart. Het is een koffie kwark taart. Bij ons thuis is het een favoriet. We hebben het recept dan ook al vaak uitgegeven. Het is gewoon een echte aanrader. …  Lees verder »

Sinasappel likeur …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

De bavarois heeft een duidelijke mokkasmaak die niet te overheersend is. Lekker met caramelsaus en koffieboontjes met een caramellaagje. Als u de koffiesmaak van de koffieboontjes in caramel te sterk vindt, kunt u ook kant-en-klare chocoladekoffieboontjes gebruiken. …  Lees verder »

Gespoten bonbons van chocolade met een koffiesmaakje …  Lees verder »

Bijzonder met een koffiesmaakje (nagerecht) van "vifke" …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

1,5 tl oploskoffie* 2,5 dl slagroom* 150 gr bruine kandijsuiker* 25 gr roomboter* …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Voor mensen die meer van visuele instructies houden: http://www.youtube.com/watch?v=3cLFCKWFris …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijke cake, die een verrukkelijke geur geeft in huis! …  Lees verder »

Creme de kaffee is een creme van koffie heerlijk romig! …  Lees verder »

Top