Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Kookgroepen
  3. kerst_pasen_etc

Even kijken...

Even kijken in de lijst, of een recept er al staat...een kleine moeite, en het scheelt een hoop werk. Onze dank!
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Lapjes dun rundvlees (dikte van een schnitzel) gevuld met een mengsel van paddenstoelen). Gegaard in een saus van wijn, port en diverse kruiden. Opgediend met een romige paddenstoelensaus. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Duits

Geïnspireerd door onderstaand recept op Smulweb bedacht ik het recept voor deze SUPER lekkere beenham. Bij deze beenham aten we bijna onze vingers op. Het recept waardoor ik geïnspireerd werd is van mauritsenole92 Gemarineerde-varkenshaas-met-paddestoelenroomsaus …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heel mooi, maar ook lekker voorgerecht. Ziet er heel spannend uit. Echt een succes bij een etentje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Geen rode pesto in huis voor mijn Italiaanse-tomatensoep-met-mascarpone-en-pesto maar wel de ingrediënten. Deze pesto is echt veel lekkerder dan de gekochte. Gewoon eens proberen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Halve perziken gevuld met een mengsel van bitterkoekjes, boter en eidooier. Een TOPPERTJE. Goed vooraf te maken. Heerlijk met walnotenijs of vanille-ijs. December 2012 de perziken gevuld met amarettini in plaats van bitterkoekjes en gegeten in combinatie met Cappuccinocakejes-14 en het Super-gemakkelijk-koffie-ijs-van-nigella-lawson. Een fantastische combinatie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Wat is er niet leuker om in de donkere wintermaanden lekker bezig te zijn in de keuken en aan het bakken te gaan? Het hele huis geurt naar de “bakkerij”. Zo kom je helemaal in de sfeer van Kerstmis. In mijn artikel vind je de recepten van mijn Kerststol, meer dan 50 koekjesrecepten en helemaal onderaan nog een paar heerlijke taarten die helemaal in de Kerstsfeer passen. …  Lees verder »

Als je van gember houdt moet je deze koekjes echt eens maken. Ze zijn zo lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijk hapje voor bij de lunch of de borrel. Heel gemakkelijk te maken. En super lekker! Als je de plakjes in vieren snijdt heb je een heel leuk klein borrelhapje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekkere gemarineerde (geiten)kaas met kruiden en gedroogde tomaatjes. Je kunt natuurlijk ook jong belegen kaas gebruiken. De smaak wordt dan iets anders, maar ook heel lekker. Laat de kaas wel een paar uurtjes intrekken. Lekker op een toastje of stokbrood of gewoon lekker wegprikken! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Kumquats zijn van de hele kleine sinaasappeltjes, die je met schil en al kunt eten na bereiding. Echt een verrassing als saus bij de hertenbiefstuk. Trouwens ook heel lekker bij eendenborst. Hebben we ook al geprobeerd. Onze vrienden waren afgelopen zaterdag verrukt en wij ook weer iedere keer als we deze saus eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een verrukkelijk voorgerechtje: de bekende geitenkaas in rauwe ham maar dan geserveerd met de zoete gebakken appel-honingballetjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een heerlijke romige stoofschotel met hamlappen en witte wijn, afkomstig uit het zuiden van Frankrijk. Een recept van Onno Kleyn uit de Volkskrant. (Snel voor te bereiden en dan lekker stoven) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Deze heerlijke kalfslapjes zijn een echt feestgerecht. Heel zacht van smaak. Dat lust iedereen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Een heel gemakkelijk te maken spoon en erg lekker weet ik uit ervaring. …  Lees verder »

Smullen, smullen, smullen. En dat alleen met wat bladerdeeg en een restje boursin. Kan het gemakkelijker? (Je kunt het bladerdeeg afbakken, in een trommel bewaren en op het moment dat je zelf wilt gebruiken.) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit voorgerecht kregen we afgelopen zaterdag bij een etentje bij vrienden. Heerlijk gemarineerd, echt een fantastische combinatie met rucolapuree en venkel. Hoewel ik niet echt van venkel hou, hebben we allemaal gesmuld en wilden we allemaal het recept. Ik had het want het stond in Tip Culinair 12-2003. Wat een geluk!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top