Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Kookgroepen
  3. hollandsekaas

Link naar de lekkerste hollandse kaas recepten

Kokenmetkaas
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Ik had zin in een lekkere salade en ging eens kijken wat er allemaal voorradig was. Hieruit ontstond deze heerlijke salade. Voor wie geen koemelk kan verdragen kan de salade ook maken met geitenkaas of schapenkaas. OOk heel lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijk hapje voor bij de lunch of de borrel. Heel gemakkelijk te maken. En super lekker! Als je de plakjes in vieren snijdt heb je een heel leuk klein borrelhapje! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekkere gemarineerde (geiten)kaas met kruiden en gedroogde tomaatjes. Je kunt natuurlijk ook jong belegen kaas gebruiken. De smaak wordt dan iets anders, maar ook heel lekker. Laat de kaas wel een paar uurtjes intrekken. Lekker op een toastje of stokbrood of gewoon lekker wegprikken! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

300 gram bloem + extra om te bestuiven 1 theelepel komijnzaadjes of een mespuntje gemalen komijn 150 gram vers geraspte Parmezaanse of oude kaas 150 gram boter koud, in klontjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Feestelijk gerecht en gemakkelijk te maken. Je kunt dit goed voorbereiden en vlak voor het eten plm. 15 minuten in een voorverwarmde oven zetten. De varkensoesters zijn dan precies goed. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De favoriete lunchsoep van Elvis …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Misschien niet de moeder`s mooiste, maar zo vol van smaak, knapperig en bros dat het onmogelijk is om ze te weerstaan. Dit, natuurlijk, als je van oude kaas houdt. Ideaal voor bij de borrel, makkelijk te bereiden en de koekjes kunnen vrij lang bewaard worden in een luchtdichte trommel. …  Lees verder »

Kaas-pistacherol. Heerlijk als voorgerecht of hapje voor 4-8 personen. De genoemde bereidingstijd is exclusief de "koel"tijd. …  Lees verder »

Heerlijke zacht romige soep. Gebruik je in plaats van Goudse kaas een geitenkaas dan krijg je een soep met een heel ander karakter en ook erg lekker. Een soep waarmee je veel kunt variëren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Kaas van eigen bodem. Niets is er zo lekker en veelzijdig. Het is heerlijk op brood, lekker uit het vuistje en je kunt er uitstekend mee koken. Bovendien is het goed houdbaar. Hier volgt een globale opsomming. Niet compleet want kan niet elke boerderij gaan omschrijven. Dan wordt het artikel te lang. Ik heb er eentje en wel Wezenspyk op Texel waar ik nog regelmatig kom, maar die verdient wel een apart artikel. Deze, hier beschreven Nederlandse kazen, die worden veelvuldig geconsumeerd. NB: klik op de foto′s voor vergroting!  …  Lees verder »

2 el olie om te bakken 200 g gesneden champignons ½tl gedroogde tijm versgemalen peper en zout 4 boterhammen (oerbrood meergranen) 1 el grove mosterd 4 plakjes beenham 4 plakken belegen Wapenaer of 150 g geraspte belegen Wapenaer …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is het favoriete kaasrecept van onze buurjongen. heel simpel en leuk om met je kinderen te maken …  Lees verder »

Voor 20 stuks ; 50 gr boter 1/2 blok boemboe roedjak 60 gr bloem 2 eieren 1 theel bakpoeder 60 gr geraspte belegen kaas 1 eetl sesamzaad …  Lees verder »

Voor 12 stuks; 1 pak broodmix{wit of bruin} 25 gr boter 2 eetl olie 150 gr geraspte belegen kaas 2 theel italiaanse kruiden 1 ei 2 eetl sesamzaad …  Lees verder »

* 120 gr boter * 3 eierdooiers * 5 el koffieroom * 1/8 l melk * zwarte peper uit de molen * 75 gr geraspte kaas * 1 klein uitje * 200 gr bloem * olie om in te vetten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Energie 420 kcal- Eiwit 21 g- Vet 36 g- Koolhydraten 2 g (per eenpersoonsportie) …  Lees verder »

25 gram bloem 25 gram boter 2 dl bouillon 1 1/2 dl droge witte wijn 1/2 dl koffieroom of roomculinaire 75 gram geraspte oude kaas zout peper uit de molen vers geraspte nootmuskaat 500 gram visfilet (stevig, bv. kabeljauw, schelvis, wijting, tarbot) 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels fijngehakte peterselie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Weer eens iets anders op de gourmet dan al dat vlees, maar wel errug lekker!!! En je kan het in allerlei figuurtjes maken (ook leuk voor de kids aan tafel) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Zoals mijn moeder kaastaart kan maken vind ik hem het lekkerst. Heel simpel, maar wel heel erg lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top