Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gehakt

Wat een gemakkelijk stukje vlees het is eigenlijk met alles te mengen en combineren .De gehaktbal is het meest bekend ook nog van vroeger dagen uit .Woensdag gehaktdag .Ook diverse soorten Half om Half , Rundergehakt ,Kipgehakt ,En lamsgehakt er zal vast nog meer zijn maar dit zijn de bekendste. Ook in de moderne keuken wordt gehakt nog volop gebruikt .Het zal je verbazen wat er mogelijk is of waar jezelf nog nooit aan gedacht had dat het mogelijk was . Ga snel eens kijken en neem iets lekkers mee.Gehakt Vlees wordt door een gehaktmolen geperst. Gehakt is gemalen vlees. Meestal is het gemaakt van rundvlees of varkensvlees, maar ook van kippenvlees, of schapenvlees kan gehakt gemaakt worden. Ook een mengsel van vleessoorten is mogelijk. Gehakt wordt gemaakt door de vleesbrokken in een gehaktmolen door een matrijsplaat met meerdere gaatjes te persen. Van oorsprong is gehakt een restproduct, bestaande uit kleine stukjes vlees die overblijven bij het slachten en fileren tezamen met vet- en bindweefselresten. Dit snijafval werd dan in kleinere stukjes gehakt (vandaar de naam) of gemalen en vermengd. Tegenwoordig wordt gehakt, vanwege de toegenomen vraag, ten dele gemaakt van een betere kwaliteit vlees. Vaak wordt vlees geïmporteerd dat in zijn geheel wordt gebruikt om er gehakt van te maken. De normen voor het vetgehalte van gehakt liggen in Nederland vast in het Warenwetbesluit Vlees, gehakt en vleesproducten. Rundergehakt mag maximaal 25 gram vet per 100 gram vlees bevatten, mager rundergehakt maximaal 15 gram. Voor (biefstuk-)tartaar geldt een maximum van 10 gram per 100 gram.Gehakt is ook te koop onder de naam half-om-half (of halfom), dat wil zeggen dat het deels uit rund- en deels uit varkensgehakt bestaat. Een variant komt voor bij sommige Islamitische slagers, een mengsel van rund- en lamsgehakt. Gehakt wordt veel gebruikt in ovenschotels en voor het maken van gehaktballen, gehaktbrood en hamburgers. In de Amerikaanse keuken voor hun Salisbury steak. [bewerken] Woensdag gehaktdag Tot ver in de 20e eeuw was vlees een luxe die voor veel mensen beperkt bleef tot de zondag. Halverwege de week was er dan ′woensdag gehaktdag′, als de slager korting gaf op gehakt halfom.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel. Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt. Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing. Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Heel erg lekker deze romige, herfstige, smaken verstopt binnen in een gehaktbrood. De bovenlaag is krokant door de gebakken uitjes. Deze staat garant voor een hemelse smul orgie aan tafel want alles gaat op Eet dit op een donkere koude dag samen met gebakken aardappels. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Hemelse pasta met gehakt en ham gegratineerd met kaas. De saus is lekker romig en ook pittig, je kan hem zelf zo pittig maken als je wilt. Lekker want je word er helemaal warm van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lekker zo tijdens de koude herfst en winterdagen deze heerlijke romige hartige taart. Leuk om te bakken en makkelijk om te eten met eerst een kopje soep vooraf. Lekker stevig glas wijn erbij nemen en de hele avond is goed. Snij er punten van en deel die uit. Lekker van smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Gehakt is altijd veelzijdig en lekker. De paprika`s moesten op dus heb er een gehaktbrood van gemaakt met een vleugje Grieks erin. Heel erg lekker, wel "gevaarlijk" want je blijft ervan snacken. Opdienen in dunne plakjes als bijgerecht, maar lauwwarm en koud ook lekker als snack of borrelhapje als je de plakjes in stukjes snijd. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Feestje? Of gewoon stiekem snacken in het weekend of een buffet dan zijn deze malse mini smul balletjes heerlijk! Het zat al in de planning, maar het kwam er niet van om ze te maken. Nu dus wel. Zo lekker om je vingers bij op te vreten. Ideaal met de feestdagen straks als borrelhapje. Warm lekker, koud lekker en op te warmen in de oven. Maak ze desnoods een dag eerder want veel werk is het niet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Super smakelijke tagliatelle met verse ingredienten. …  Lees verder »

Dit gerecht is een typisch voorbeeld van creatief koken. Zoiets zou je tegen kunnen komen als je de rubriek "koelkast leegmaken" gebruikt. Ik heb gewoon gekeken welke ingrediënten bij elkaar passen en welke smaken matchen. Dit is een ovenschotel die helemaal bij deze tijd van het jaar past. Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een klein ovenschoteltje, prima in de herfst deze, maar nog met een klein vleugje zomer. Omdat het herfst is deze met aardappels bedacht en was super lekker. Maak de saus lekker pittig door met de cayennepeper te spelen want dat gaat goed samen met aardappel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit gerecht zie je vaak in Mexicaanse restaurants op de kaart staan als voorgerecht. Het grote nadeel vind ik altijd dat je een hele berg chips krijgt en maar weinig topping. Omdat ik juist die bovenkant het lekkerste vind heb ik mijn eigen recept gemaakt met minder chips en meer van die andere heerlijkheden. Wij eten het thuis dan ook niet als voorgerecht maar als hoofdgerecht omdat het op mijn manier wel een stuk machtiger is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

In de herfst kun je optimaal profiteren van een groot assortiment aan heerlijke paddenstoelen, in allerlei soorten en maten. Het nodigt dan ook uit om er allerlei lekkere gerechten mee te maken. Zo ook deze wrap met een vulling van gehakt, allerlei paddenstoelen, bosuitjes en geroosterde walnoten. De paddenstoelenmelanges kun je kant en klaar kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook samenstellen met de soorten die je zelf het lekkerst vind. Op deze manier is de herfst echt een feest!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Dat was smullen en zo simpel! Lekker gekruid mager rundergehakt of tartaar met een reepje kaas en gewikkeld in rauwe gerookte ham. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren, sommige blaadjes vallen al en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is nu al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht je van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Vanaf maandag 30 september a.s. komt Lidl al met een wildspecial op de proppen. Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem want in de herfst is de Noordzeevis moddervet en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. …  Lees verder »

Suppa di Pommodori noemen de Italianen het. Wie lust het niet, elke dag eten we soep hier. Momenteel een ware tomatenexplosie in de tuin en natuurlijk rijpen ze allemaal weer tegelijk. Maak er dus een grote pan soep van want het is zonde om ze weg te gooien. Vanmiddag heb ik dus deze verse soep gemaakt en moet zeggen dat hij erg lekker is. Dit is een ideale soep voor het weekend en je proeft Toscane, Italië. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

De courgette is een veelzijdige groentesoort waar je alle kanten mee op kunt. Deze keer is hij gevuld en gegratineerd. Dit gerecht is vrij mild maar wel kruidig door de oregano, basilicum en peterselie. Vind je het niet genoeg pit hebben voeg dan nog een eetlepel bruschetta-mix toe. Houd je van heel pittig dan mag er gerust een Spaanse peper bij. Je kunt het serveren als voorgerecht maar ook met pasta of een aardappelgerecht als hoofdgerecht. TIP: je kunt deze vulling ook gebruiken om aubergine of paprika mee te vullen. …  Lees verder »

Erg lekker iets hartigs met warm weer en het vult al je lichaamszouten- en mineralen snel weer aan. Wij hoeven echt niet elke dag te grillen. Toen kwam ik op het idee om dit te bakken. Italiaanse groente geroerbakt, gehakt, Italiaanse ham en twee soorten Italiaanse kazen. Hij is wel machtig, maar je hoeft niet alles tegelijk op te eten. Gewoon in plakjes snijden en op de (voorverwarmde) borden verdelen. De vulling is verder lekker op smaak gebracht met Italiaanse kruiden oftewel Basilicum, Tijm, Oregano en bonenkruid. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heb je zin in iets lekkers, nou dit is er eentje en die is lekker, lekker en lekker Het was even spelen met smaak, maar hij is geweldig gelukt en kan hem dus nu delen. Een lekkere zomerse burger met de smaken uit de Griekse keuken. Mensen kunnen hem bereiden op de barbecue, grillen op de plaat danwel in een grillpan met een klein beetje olijfolie. Echt een bijzonder verrassend burgertje en combineert prima met Souflaki, Gyros, gegrilde lamskoteletten en/of Grieks rundvlees. Je kan hem ook zo op een broodje eten met een salade uiteraard. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Deze Mexicaanse taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden de jalapeno en de mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht. Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes tortilla`s. Voor mensen die vegetarisch eten, die kunnen heel gemakkelijk het gehakt vervangen door kidneybonen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans
Top