Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Kookgroepen
  3. gebakkenbrood

Welkom, welkom.

Je bent nu op de site van het gebakken brood. Het doel is brood recepten te verzamelen. Een iedereen die dat wil, kan hier na lidmaatschap, zijn recepten van gebakkenbrood opzetten zodat andere smulwebbers er ook van kunnen genieten.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Ik liep er al een hele tijd mee in gedachten, maar heb het toch gedaan. Of je er nu 4 of 5 beheert maakt ook niet meer uit. Echter deze nieuwe kookgroep op Smulweb is wel heel erg leuk! Hij heet ‚€úDe Stoverij‚€ú. ¬† …  Lees verder »

Wat is er niet leuker om in de donkere wintermaanden lekker bezig te zijn in de keuken en aan het bakken te gaan? Het hele huis geurt naar de “bakkerij”. Zo kom je helemaal in de sfeer van Kerstmis. In mijn artikel vind je de recepten van mijn Kerststol, meer dan 50 koekjesrecepten en helemaal onderaan nog een paar heerlijke taarten die helemaal in de Kerstsfeer passen. …  Lees verder »

Voor dat je baksel de oven in gaat moet je het volgende in acht nemen: weeg en meet alle ingrediënten voor je aan de slag gaat. Bij het bakken vormen het nauwkeurig afwegen, de oven instellen en de juiste baktijd de sleutel tot het succes. Dus Volg het recept nauwgezet,dan is bakken geen kunst. …  Lees verder »

Je moet het durven en doen zoveel ingredienten in een recept maar het smaakt erg goed boven mij verassing …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

TOSTI -PUNTJE OF BOLLETJE & BANAAN & PINDAKAAS& BOTER …  Lees verder »

Als broodjes een heerlijk lucnhgerecht. Doe de vulling in een half stokbrood, snij dit in stukjes dan heb je een lekker borrelhapje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Mijn nichtje Eva had een kinderkookboek gekregen, geschreven door Francine Oomen. Tijdens de kerstvakantie recepten uitgezocht om bij ons de maken. Dit was er √©√©n van. Lekker recept, maar wel iets aangepast. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Kinderkeuken

Een hele lekkere kerststol die zonder gist gebakken wordt. Deze kerststol kun je wel een paar weken bewaren mits je hem goed verpakt in plastic folie. De stol wordt alleen maar lekkerder. De kerststol smaakt zoals je deze in Duitsland eet, dus lijkt niet op het "kerstkrentenbrood" wat in Nederland verkocht wordt. Bij ons al jaren een succes. De kerststol moet worden gebakken met boven- en onderwarmte in de oven. Gebruik je toch hetelucht zet de temperatuur dan op 160 graden. Elke oven is weer anders, dus let op! Dit jaar weer de kerststollen gebakken. Uit het in het recept genoemde deeg 3 kleinere stollen gemaakt (zie foto). Weer kom ik tot de conclusie dat het deeg, wanneer je het recept precies volgt, perfect is. Kleeft niet en is ook niet te droog. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Deze week serveren wij u een gerecht met de Vis van het Jaar 2005 - roodbaars. Deze vis is een culinaire ontdekking. Hij is vast van vlees, wat hem geschikt maakt voor allerhande bereidingen, in het bijzonder bakken en ovenbereidingen. Hou de gaartijd goed in het oog want roodbaars is supersnel gaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een kippenpastei van onder meer wittebroodmix, kipfilet, paprika en rauwe ham. Heerlijk voor de zaterdagmaaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Een lekker"jaren-70" stokbroodje. Lekker als warme lunch of als een flinke hap bij de borrel. Een recept van Hans Belterman. Het brood kun je al enige tijd tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Maakt 4-6 potten Waarschijnlijk een van de meest populaire rassen van zelfgemaakte chutney . Applechutney heeft een pittige , zoete smaak die perfect past bij kazen zoals cheddar, Cheshire of witte stilton . …  Lees verder »

1 kg bloem wit van de bakker 500 ml magere melk 20 gr zout 50 gr gist kopen bij de bakker 100 gr boter evt roomboter snufje kaneel 10 gr witte basterd suiker 1 zakje vanille suiker 200 gr donker bruine basterd suiker 100 gr licht bruine suiker 1 eetlepel kaneel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

2 sneetjes paasbrood 1/4 appel in plakjes 1/4 banaan in plakjes 1 eetlepel boter …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een Heerlijke Vlees/Fruitschotel... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Dit recept komt van een Nederlandse bakker,die in China woont en werkt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Top