Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

de stoverij kookgroep alles over heerlijke stoofjes

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Heerlijke kipdijfilet met pittige Oosterse gekruide linzen. We hebben ervan gesmuld! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Dat peulvruchten gezond zijn dat weten de meeste mensen wel. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook erg lekker. Maak er een heerlijk winters prutje van en hoe je dat doet staat hieronder. Dit vindt iedereen lekker van groot tot klein. Lekker herfstig en winters op je bord. Bovendien vult het goed en je word er helemaal lekker warm van, smullen dus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

O la la dit is lekker. Een heel uitgebreid vispannetje met zalm, garnalen en verse groente. Heel veel smaak bij elkaar in één pan. Hartstikke gezond, niet vet en bomvol smaken. Ze zeggen "eet 2x per week vis" waarvan één keer vette (gezond) vis. Zalm is een vette vis (omega3). Het lekkerste is het, vind ik, met verse pasta of met witte rijst. Zonde om de heerlijke saus te verspillen. Snel te maken en lekker van smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Hachee anders, maar vol met echte Italiaanse smaken. Eten in de winter, maar doet je denken aan de zomer. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit is een weer een andere versie van langzaam gegaard runderstoofvlees. Echter dit stoofje is zo verschrikkelijk lekker dat ik hem nu, na al eens voorgemaakt te hebben, deel. Het pittige van de kruiden met het zoetzure uit de Aziatische keuken, maar zo krijg je een briljante smaak. Probeer zelf maar en geniet van deze heerlijke smaken op je bord. Gebruik de saus ook want die is verschrikkelijk lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

600 g Sukadelapjes 2 Grote uien 2 Eetlepels grove mosterd 40 g Boter of margarine Vers gemalen peper Zout 2 Laurierblaadjes 2 dl Rode wijn 1 Klein potje zoetzure zilveruitjes (netto 320 g) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

600 g Doorregen runderlappen 1 Ui 100 g Ontbijtspek, in dikke plakken 40 g Boter of margarine Vers gemalen peper Zout 2 Laurierblaadjes 3 Kruidnagels 1 Flesje bokbier of oud bruin 2 Plakken ontbijtkoek …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

600 g Hacheevlees (zelf snijd ik altijd iets doorregen runderlappen) 1 grote ui 1 teentje knoflook 1 prei 3 eetlepels olie peper zout 1 zakje nasi kruidenmix 1 theelepel sambal oelek 2 dl runderbouillon 20 g santen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Ik kreeg dit recept van een vriendin, het is een makkelijk te maken recept maar ik heb het wel aangepast aan eigen smaak en tevens aangepast voor de slowcooker. Mocht je geen slowcooker hebben dan kan dit gerecht ook in de oven of op het gas. Hier even een overzicht van de tijden (ongeveer) In oven: zet de oven op 200 °C voor ± 40 - 45 min. In braadpan (deksel op de pan) ook ongeveer 40-45 min. In slowcooker ± 2- 3 uur (hangt van je slowcooker af). Op 03.03.2012 weer eens gemaakt maar nu voor 4 personen. De ingrediënten die ik voor 4 personen heb gebruikt zet ik er vetgedrukt achter.Ik heb nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst. Ps Mijn vorige slowcooker mocht ik niet voorverwarmen, mijn huidige slowcooker moet ik voorverwarmen. Slowcookers (net als ovens) variëren in bereidingstijd. Ik vermeld hier de tijden die voor mijn slowcooker gelden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Lekker stoofpannetje met heerlijke malse kip, veel groenten, spekjes en room. In dit recept heb ik kipdijfilet gebruikt. Dat is sappiger dan gewone kipfilet en heeft ook meer smaak. Alles in één pan dus gemakkelijk. Het was verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

O la la dit is grandioos lekker Het wildseizoen is open en er is weer vanalles te krijgen. Daarom heb ik dit gemaakt. Elk najaar maak ik dit een paar keer want dit is wel goulash met een ster qua smaak en malsheid. Dat vlees (kopen bij poelier of slager) is supermals en heeft smaak. Echt een gerechtje om puur van te genieten ! Eet met rösti, aardappelpuree, pasta, spruitjes of rode kool, heerlijk smullen! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Wat gestoofd rundvlees betreft is dit wel één van mijn allerbeste recepten! Dit is lekker, lekker en lekker door te experimenteren met smaken. Heerlijk, zacht, pittig rundvlees met Chinese smaken. Zo lekker om van te smullen. Maak een extra grote portie als je toch bezig bent want op de volgende dag is het nog veel lekkerder of vries een portie in voor een andere week. Probeer zelf en smul ervan. Dit gerecht leent zich prima voor een slowcooker, althans voor de mensen die er eentje hebben. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Super gezond en smaakvol Indiaans stoofpotje met Kerrie en Kokos Omdat de verzadigde vetten in een biologische kokos(olie) grotendeels bestaan uit middellange vetzuurketen heeft dit als gevolg dat de lever de kokos(olie) erg snel kan afbreken. Dit heeft vooral een positief effect op ons metabolisme, omdat dit hierdoor wordt versnelt. Toen mijn liefde dit voor het eerst maakte wisten we dat echt niet !! Het grappige is dat we in onze verkeringstijd beide niets hadden met kokos en dat we beide geen Bounty reep lustte. Toch was dit recept in het begin van ons huwelijk echt een topper !! Als we magere runderlappen konden betalen dan was dit echt onze favoriet. Dit oude recept van ruim 30 jaar geleden vond ik weer terug in een oud mapje. Heb dit recept natuurlijk weer gemaakt en dan met mijn huidige kennis van koken en op basis van deze tijd. Oude herinneringen kwamen weer boven ! Ook de liefde van de vrouw..... euh, einde verhaal, we gaan naar boven.hihihi. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Een heerlijke zoete Belgische stoofschotel van rundvlees. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

We hebben maar 1 slager hier en die verkoopt sinds kort lamsvlees uit de Ooijpolder.Wij zijn dol op lamsvlees.Het smaakte naar meer. …  Lees verder »

Gemaakt een keertje met sherry in jou bouillon. Je weet niet wat je proeven! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Herfst: rode kool is er weer volop vers van het land. Deze versie maak ik al jaren en is beslist géén basisrecept. Deze is zoveel lekkerder dan uit een pot van HAK of een zak van AH. Maak een flinke portie, gebruik wat je nodig hebt en vries de rest in ! Dit leent zich prima om in te vriezen en blijft dan minimaal 5 maanden goed (de hele winter). Maak een XXL portie en geniet ervan gedurende de donkere en gure, kille, dagen. Rode kool is daarnaast ook nog eens heel gezond en vezelrijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Heerlijke stoofschotel met lam. Je kunt ook groenten weglaten, of eventueel andere gebruiken (let wel op de gaartijd en voeg de hardste groenten eerst toe). Je kunt ook de helft geuze en de helft bouillon gebruiken, dat verzacht de smaak een beetje. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Eenvoudig kipgerecht, snel klaar en makkelijk …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch
Top