Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

de bierkeuken

Dag smulwebbers, Door omstandigheden kan Dirk niet meer instaan voor de regelmatige moderatievan "De Bierkeuken" en heeft die daarom aan mij overgedragen. Ik ben er zeker van dat jullie nog altijd evenveel lekkere bierreceptjes zullenaanbrengen en hoop zelfs dat het er nog meer zullen worden. Veel biersmulplezier en..... Sante !!!
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

We serveren een Vlaamse versie van de 'coq au vin'. In plaats van wijn laten we alle ingredi?nten sudderen in een blond streekbier (blonde leffe, duvel...). Je kan dit gerecht ook opdienen met aardappelkroketjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Kijkje achter de schermen bij de Smulweb Keukenagenda …  Lees verder »

Voedingswaarde per persoon (op basIs van de ingrediĆ«ntenlijst) energie 78,2 kcal Koolhydraten 26,7 g eiwitten 55,0 g Vetten 45,0 g …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Bier, Jenever …  Lees verder »

Bier, Cognac …  Lees verder »

1 kg rundvlees (karbonadevlees met vet) 1 fles geuze (75 cl) 100 g bruine suiker 1/2 glas kriek 1 grote ui peper en zout tijm en laurier 1 klontje boter …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

2 groene appels. 4 kiwi's. 2 eetlepels honing. sap van een halve citroen. 3 flesjes koud Hoegaarden witbier …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

400 g aardappelen. 350 g prei. 1 kilo mosselen. een stengel bleekselder . een wortel. een laurierblaadje. een klein doosje saffraan. o,5 I groentebouillon . een flesje Palm .2 el fijn geknipte bladselderij . peper uit de molen . zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

600 gram sliptongfilets, 750 gram (witte) asperges, 4 eidooiers, 2 dl Westmalle Trappist tripel, 2 eetlepels koude roomboter, 2 eetlepels roomboter, 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie, 2 eetlepels bloem, 1,5 dl Westmalle Trappist tripel (flesje van 33 cl); op kamertemperatuur, 1 eetlepel fijngeknipte bladpeterselie, peper uit de molen en zout naar smaak …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Voor 4 pers.; bereidingstijd: 1 u 10 min. de dag vooraf, ? 15 min. opwarmen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Weer eens even lekker ouderwets …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Olie om te frituren, 100 g bloem, 100 ml Wieckse Witte (bier), 1 ei, 1 bakje grotchampignons (a 175 g) schoongemaakt, 1 bakje remouladesaus (Remia) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een kippefiletje eens anders geserveerd, met een overheerlijk sausje. Dank aan de trappistenbroeders voor dit uitstekende nat ( www.orval.be ) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

1 varkenshaasje, olijfolie, 2 sneetjes Corsendonk kaas brunoise, notensla, 1 plak Ganda ham, verse rozemarijn, broccoli- en wortelpuree, 1 dl vleesbouillon, 2 dl bruin Corsendonk bier, boter, sausbinder …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Hoofdgerecht voor 4 personen; …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch
Top