Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

koken in het klein

pannetjes en schaaltjes uit de oven. Mini cocettes of ook wel kleine pannetjes genoemd, vooral bekend van Le Creuset. Het mini braadpannetjes zijn om kleine gerechten uit de oven te serveren. De schaaltjes heten ramaquin´s
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Bedacht toen ik een voorgerecht zocht met groente, geen salade en zonder crème. Viel erg in de smaak, zodat ik het hier ook maar even neerzet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Creme de kaffee is een creme van koffie heerlijk romig! …  Lees verder »

Crème brûlée wordt meestal als toetje geserveerd. Serveer deze hartige versie in een amuse schaaltje voor een verrassend effect. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Hieronder nog diverse sausen die hier goed bij passen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

25 g boter 2 zoete uien, in dunne ringen 600 g aardappelen groot, vastkokend 1 beker slagroom (250 ml) 75 g emmentaler 45+ (kaas), geraspt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

400 g rundergehakt; 50 g boter; 1 ui in ringen; 2 el azijn; 300 ml vleesbouillon; 2 plakken ontbijtkoek; 1 laurierblad; 1 kg kruimige aardappelen; 75 g jongbelegen geraspte kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

25 g boter 2 zoete uien, in dunne ringen 600 g aardappelen groot, vastkokend 1 beker slagroom (250 ml) 75 g emmentaler 45+ (kaas), geraspt …  Lees verder »

325 ml volle melk 60 g boter 1 rode ui, gesnipperd 60 g bloem 4 eieren, gesplitst 140 g 55+ geitenkaas, verkruimeld …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Een klassieker uit de Bourgondische keuken. Deze eieren in wijnsaus met spekjes moet u proeven. Een echt streekgerecht, geserveerd in ministoofpotjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijke anders dan anders aardappelgratiën. Verras iedereen door hem in eenpersoonsschaaltjes of pannetjes te serveren. (zie foto) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke scampi in een zachte saus met tomaatjes en basilicum. Kleinere porties kunnen als voorgerechtje. Een echte aanrader - iedereen die het proefde is het erover eens!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

1 klein pakje diepvries spinazie (grofgesneden) 2 plakjes rauwe ham 4 eieren 50 g geraspte extra belegen kaas 20 g boter 8 plakjes diepvries bladerdeeg  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Wachttijd (oven): 35 minuten Energie 275 kCal- Eiwit 9 g- Vet 10 g- Koolhydraten 38 g (per eenpersoonsportie) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

* 400 g rundergehakt * 50 g boter * 1 ui in ringen * 2 eetl azijn * 300 ml vleesbouillon * 2 plakken ontbijtkoek * 1 laurierblad * 1 kg kruimige aardappelen * 75 g jongbelegen geraspte kaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 takjes basilicum 50 g gerookte kipreepjes (duopakje ca. 180 g) zout (versgemalen) peper 4 eieren (middel) 100 ml Griekse yoghurt (bakje à 150 g) nootmuskaat 25 g (versgeraspte) parmezaanse kaas 1 1/2 eetlepel olijfolie (extra vierge)  …  Lees verder »

- 250 gr gekookte Noordzeekrab (vers, diepgevroren of uit blik) - 200 gr gezouten spek - 2 sneden oud brood - 15 cl kokosmelk - 2 uien - 4 el gehakte peterselie - 3 gehakte knoflookteentjes - het sap van 1 limoen - 2 rode pepertjes - tijm - laurier - gemalen kruidnagel - 2 el rum - 2 el grof gehakte pindanoten - 1 ei - paneermeel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

1/2 bakje amandelschaafsel (a 55 g) 1 beker slagroom (250 ml) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 2 eieren 50 g witte basterdsuiker (zak 500 g) 1 pakje griesmeelpudding amandel (90 g) 1/2 doosje frambozen (a 250 g, diepvries) …  Lees verder »

Gegratineerde champignons op een zoete wijze uit de oven. …  Lees verder »

Top