Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

alles over wokken de wokkok

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Deze curry is extra lekker in de winter door de jonge kapucijners die erin zitten, hierdoor en ook door de witte kool is het goed geschikt voor de stevige trek. De kokosmelk, de rode curry en de koriander doen je denken aan Thailand. Is het dan een Hollandse curry met een Thaise twist Of een Thaise curry met een Hollandse twist? Tip: Als je eens een dagje zonder vlees wilt eten kun je het hier heel makkelijk uit weglaten, je hebt dan een volwaardig vegetarisch gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Herfst: dit is een leuk en lekker twee in één bijgerecht. Snel klaar, makkelijk, maar wel vreselijk lekker en stemt iedereen tevreden. Het hoeft niet elke dag uitgebreid en luxe. Met eenvoudige ingrediënten die niet al te duur zijn kun je ook lekkers op tafel zetten en ervan smullen en genieten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Spaghetti koken kan iedereen, maar dit is een "snel klaar" versie waarbij je je vingers aflikt zo lekker! Een ideale weekendhap voor als je snel klaar wilt zijn en toch lekker wilt smullen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Wat gestoofd rundvlees betreft is dit wel één van mijn allerbeste recepten! Dit is lekker, lekker en lekker door te experimenteren met smaken. Heerlijk, zacht, pittig rundvlees met Chinese smaken. Zo lekker om van te smullen. Maak een extra grote portie als je toch bezig bent want op de volgende dag is het nog veel lekkerder of vries een portie in voor een andere week. Probeer zelf en smul ervan. Dit gerecht leent zich prima voor een slowcooker, althans voor de mensen die er eentje hebben. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Dit is ook weer zo`n heerlijk curry gerecht waar ik dol op ben. Als je eenmaal in aanraking bent geweest met de Thaise keuken kun je nooit meer zonder. Tenminste dat heb ik aan Thailand overgehouden sinds ik er een keer ben geweest. Alleen al de geur van de groene curry doet me watertanden. Het gerecht is uitermate geschikt om mee te variëren, daarom heb ik deze keer broccoli en bloemkool gebruikt. Het was een goede keuze en dus wil ik het graag met jullie delen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Een HEERLIJKE hap, prima weekendhap voor de zaterdag- of zondagavond. Echt Turks en met dat lekkere Turkse brood en een glas volle rode wijn smaakt het helemaal uitstekend. Zelfs dat poezenbeest hier had hevige interesse. Dit is echt voor mensen die van de Turks- arabische keuken, shoarma, gyros en sauzen houden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren, sommige blaadjes vallen al en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is nu al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht je van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Vanaf maandag 30 september a.s. komt Lidl al met een wildspecial op de proppen. Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem want in de herfst is de Noordzeevis moddervet en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. …  Lees verder »

O la la dit is lekker! Dit haal je niet bij de Chinees, nee dit maak je gewoon snel zelf in de wok. Het is herfst en dan doen we vanalles met paddenstoelen. Toevallig waren de verse shiitakes in de bonus bij Albert Heijn en die moesten op. Heb je geen shiitakes, neem dan een bakje kastanje champignons of gedroogde shiitakes uit de toko. Kook er jasmijnrijst bij, serveer dit lekkere pittige prutje erop en je hebt een hemels, slank "Chinees" maal. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Even een maakt je koelkast leeg receptje om vanavond bij mijn babi pangang te eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

start deze Herfst met heel veel lekkere recepten met Kerrie of Curry …  Lees verder »

Er wordt wel eens gezegd dat je geen vis met spinazie moet eten, omdat het niet gezond zou zijn maar zalm (en makreel) zijn daar een uitzondering op. Gelukkig maar want ik vind zalm en spinazie een heerlijke combinatie. Gebruik hier bij voorkeur groene tagliatelle bij want die is ook gemaakt op basis van spinazie. Je kunt de saus op een bedje van tagliatelle serveren met daarbovenop de gegrilde zalm. Ook kun je de tagliatelle gewoon door de saus doen, de zalm gaat er dan evengoed bovenop. Tip voor vegetariërs; Je kunt de zalm weglaten en met wat geraspte Parmezaanse kaas erover heb je een heerlijk gerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een aantal jaren geleden heb ik tijdens een vakantie in Thailand deelgenomen aan een kookles Een onderdeel daarvan was een bezoek aan de markt met o.a. fruit, groenten, kruiden, specerijen, (gedroogde) paddenstoelen, maar ook verse vis, vlees, teveel om op te noemen. We kregen daar ook uitleg overal allerlei producten. Het is interessant om te weten dat je in de Thaise keuken met een klein aantal ingrediënten zoals bijvoorbeeld, vissaus, oestersaus, limoenblaadjes, citroengras, curry pasta`s, kokosmelk en koriander een heel scala aan gerechten kunt bereiden. De ingrediënten zijn allemaal goed verkrijgbaar in elke Toko en een aantal zelfs in een supermarkt met een wat uitgebreider assortiment. De sugar-snaps in dit gerecht zijn eventueel te vervangen door peultjes. De rode peper gebruik je met of zonder pitjes al naar gelang de pittigheid is gewenst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Andere manier van bereiden, die heel smakelijk was.Het proberen waard.De lamsworstjes van AH smaakten er prima bij. …  Lees verder »

De kipfilet moest op dus heb er een lekkere, makkelijke en snelle (weekend)hap van gemaakt. Ideaal voor de lunch, tussendoor of als snel bijgerecht. Eet dit met een lekkere klodder vers gemaakte knoflooksaus (Aioli) of Tzatziki, wraps of pitabroodjes of met een portie Franse frietjes en salade. Snel, niet te vet, niet moeilijk te maken en onbeschaafd lekker …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Soms kom je, als je met andere lekkerbekken over eten praat, op goeie ideeën. Dit is een voorbeeld van zo`n idee. Het leuke van dit recept is dat je mensen die anders nooit boontjes eten door deze bereidingswijze boontjes zelfs lekker kunt laten vinden. Als ik gewone gekookte sperziebonen op tafel zet hou ik vaak een halve pan over maar deze keer was hij schoon tot op de bodem. Door de boontjes te wokken behouden ze een stevige bite. Let op: Voeg geen extra zout toe want de spekreepjes bevatten al voldoende zout. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit gerecht heb ik voor het eerst gegeten toen ik een keer in Spanje op vakantie was. Aan de kust waar de vis op zijn best en in overvloed verkrijgbaar is, daar kun je dit soort gerechten het beste bestellen. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Baskenland, maar je komt het tegenwoordig in heel Spanje en ver daarbuiten tegen. Ik heb dit gerecht thuis al vaker gemaakt maar de meeste recepten waren niet helemaal naar mijn zin, de ene keer te simpel de andere keer zo uitgebreid en met allerlei ingrediënten waar ik niet aan kon komen. Daarom heb ik nu dit recept zelf zo gemaakt met ingrediënten die wel gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Je kunt eventueel in plaats van verse vis ook vis uit de diepvries nemen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Het Wieringer kookboek is iets heel bijzonders. Er staan namelijk alleen verse streekgerechten in. Veel verse vis, schaal- en schelpdieren (Daar is Den Oever beroemd om) en veel vergeten verse groenten. Zo`n boek spreekt mij dus gelijk aan. Dit mosselrecept is ook een streekgerecht en is van een vriend van mij die ook mosselvisser is. Dit wokgerecht is heel snel klaar, je hebt 5 minuten nodig en dan is het smullen. Indien iemand dit fraaie boek wil (er zijn er 5000), stuur een berichtje en zal ik zeggen waar je het kunt krijgen. Niet in de winkels dus. Hemelse mosselen, ontzettend lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis
Top