Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Alles over salades en maaltijdsalades: De Saladebar

Salades en maaltijdsalades zijn niet alleen lekker, maar ook gezond en vaak kleurrijk. Als het weer wat warmer wordt, voorjaar, zomer en nazomer, hebben veel mensen niet de behoefte om zwaar te tafelen met ovenschotels, stamppotten of zware winterkost. Mensen hebben dan graag een wat lichtere maaltijd. Veel mensen maken dan voor lunch of diner een maatijdsalade of salade als bijgerecht bij de pasta, de soep of bij de pizza. Ze doen het ook goed bij gegrild vlees, de Barbecue , op vakantie en bij buffetten. Hier kun je alles vinden over salades, combinaties, recepten, artikelen en hoe ze te maken. Het is zonde om die kennis niet te bundelen. Wat dat betreft is dit nieuw op Smulweb.
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Meer dan 50 recepten van onder meer heerlijke hartige taarten met en zonder kaas. Quiches, gevulde broodjes, lekkere boterhammen, lekkere hapjes met bladerdeeg. Heerlijk voor de zaterdag met een lekkere soep en gemakkelijk tussen de feestdagen door. …  Lees verder »

Heel leuk, denk aan de feestdagen, kerst, en verrassend voor je eventuele gasten. Ook erg lekker bij je vis of als groente bijgerecht. Ze smaken lekker krokant zijn hartig met een klein zoetje, kortom erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Een heerlijke fris en fruitige salade maar dan wel met de ingrediënten die bij het najaar passen. Muskaatdruiven, elstar, sinaasappels, walnoten en natuurlijk witte kool zijn er op dit moment in overvloed en al deze ingrediënten zijn prima geschikt om deze lekkere frisse side-salade mee te maken. Een bijgerecht dat zich goed laat combineren met allerlei vlees, vis, en gevogelte gerechten die ook passen bij deze tijd van het jaar, zoals, stoofpotjes, ovenschotels en allerlei wildgerechten. Zelfs bij een fondue, gourmet of op een buffet misstaat deze salade niet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Salades zijn eigenlijk het hele jaar door lekker en niet alleen in de zomer. Wanneer je telkens de producten van het seizoen gebruikt kun je iedere keer weer andere heerlijk combinaties maken. Met de ingrediënten van deze salade kun je heel goed variëren. Je kunt deze eenvoudige salade heel erg luxe maken door de gerookte kip te vervangen door gerookte eendenborst, en de champignons door een luxere paddenstoelenmelange. Soms kan het een probleem zijn om verse vijgen te verkrijgen of zijn ze gewoon vreselijk duur. Dan is het een goed alternatief om vijgencompote of vijgenchutney te gebruiken. Tip: Rooster de walnoten voor nog meer smaak. Het is een kleine moeite en het is zoveel lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

In de herfst liggen de lekkerste dingen voor het grijpen. Paddenstoelen in overvloed, en verse vijgen, die normaal een fortuin kosten, zijn nu betaalbaar. Doe daarbij een heerlijk geitenkaasje en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijke salade. Wanneer je de walnoten voor de garnering ook nog eens roostert (voor nog meer smaak) heb je een feestje op je bord. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een combinatie van diverse recepten die ik hier en daar had opgepikt. De plakjes gerookte kipfilet met de pruimendressing was een heerlijke combinatie. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Heerlijke wintersalade. De combinatie van de bietjes met de rucola en de pijnboompitten is heerlijk! In het originele recept werden nog geroosterde walnoten en pistachenoten toegevoegd. In plaats van honing werd suiker in de dressing gebruikt en waren de hoeveelheden voor 4 personen veel groter (teveel dus!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Verrukkelijke salade van gegrilde aubergine en kip …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Wat doe je als je je overschot aan champignons op een lekkere manier wilt wegwerken. Maak dan deze lekkere salade. Dames hier zijn er gek op. Voor mij hoeven al die pitten niet zo, maar ze vinden ze lekker. Deze salade is lauwwarm en is bijna een kleine maaltijd. Kijk wat je hebt liggen. Indien je nog een stengel bleekselderij hebt doe die er dan ook in. Ideaal recept om je koelkast op te ruimen. Of varieer met de slasoort, eikenbladsla staat ook heel leuk. Deze salade staat in nog geen 20 minuten op tafel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

60 g gepelde walnoten 1,5 el olijfolie klein trosje druiven (pitloos) 1 kleine appel 1 kleine ui 1 kropje eikenbladsla 1 tl notenolie 2 of 4 sneetjes muesli- of rozijnenbrood 150 g verse geitenkaas 2 takjes tijm of 1 tl gedroogde 2 tl honing zout ca. 1 dl (mosterd-)vinaigrette …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een Chinese kool die op moet. Wat doe je daarmee? Heb deze salade er van gemaakt. Een groot succes met een aparte dressing. Echt het proberen waard. …  Lees verder »

Nu de herfst bijna zijn intrede doet, krijgen we weer wat meer trek in dit soort gerechten. Deze salade is daarom een heerlijk gerecht voor deze tijd van het jaar, het frisse van de salade in combinatie met ingrediënten die al wat meer bij het najaar horen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een OVERHEERLIJKE tonijnsalade !! Mijn gezin vindt dit ZO LEKKER , dat ik het van hun op Smulweb moest zetten , vandaar . Je kunt het op een lekker broodje serveren als lunch maar ook voor een feestje is het zeer geschikt. …  Lees verder »

Lekker bij kerrie gerechten Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Wat doe je als er een gigantisch komkommer overschot is die je voor weinig geld kunt krijgen. Kopen die handel en inmaken ! Heb je de hele winter plezier van. Je kunt er van alles mee doen en je hoeft nooit meer een pot augurken te kopen in de super die ook nog eens vol met conserveringsmiddelen zitten. Dit is een basic recept wat je helemaal kunt aanpassen naar eigen smaak, zie beschrijving beneden. Zodra de verse komkommers en de courgettes 25 cent kosten (en andere groentesoorten spotgoedkoop zijn) ga ik aan de gang en dat is 1x per jaar. Leuk ook om te doen. Dit kun je doen met alle eetbare, verse groentesoorten ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Lekker bij een gebakken stukje vis. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel
Top