Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Soep is zo veelzijdig

Niets is er lekkerder dan een grote pan soep op tafel. Het najaar is weer in aantocht en dan zijn er weer volop allerlei lekkere bospaddenstoelen en gaan we weer maaltijdsoepen maken. In de winter maken we stevig gevulde soep die we gezellig opeten bij de openhaard. In de lente maken we lentesoep met weer allerlei verse en lekkere lente producten en in de zomer maken we soep als opkikker, maar ook koude soep als smaakvol voorgerecht. Soep is zo veelzijdig, je kunt er alle kanten mee op. Lekker, makkelijk te maken, gezond en veelzijdig. Wie houdt er nou niet van. Hier kun je dus alles vinden over soep, ingrediënten en het maken van soep. Hier zetten we voortaan de lekkerste soeprecepten neer en kun je echt alles vinden en lezen over soep. Gezellig, dus doe lekker mee en wordt ook lid!
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Zalig romig soepje. Smaakt eigenlijk helemaal niet naar spruitjes. Mijn man keek mij vragend aan toen hij het proefde. "Lekker!", zei hijm maar wat is het eigenlijk. Spruitjes dus! Echt om vaker te maken. Je kunt de soep variëren met geroosterde pijnboompitten, gebakken spekreepjes, plakjes rookworst, etc. etc. Ik heb dus deze keer gekozen voor ham en kaas. (Ik heb deze keer gebruikt gemaakt van een restant gekookte spruitjes. Volgende keer maak ik een grote pan, zo lekker was het!) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Wat doe je als je bloemkool en een broccoli hebt liggen die de houdbaarheidsdatum naderen? Precies, je maakt er een pan soep van. Met nog wat andere ingrediënten die ik nog in huis had maakte ik dit heerlijke soepje. De fijngesneden bleekselderij zorgt voor een lekkere bite en de gerookte zalm voegt er een heerlijke zilte smaak aan toe. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is heel guur herfstweer en fris dus hadden wij trek in een stevige (weekend) maaltijdsoep. Deze is het geworden, anders dan anders door wat te experimenteren met ingrediënten om meer smaak te krijgen. Alles is vers, geen pakjes en dat is aan deze voortreffelijke soep duidelijk te proeven. Dit is genoeg voor 4 royale porties en is ook heel goed in te vriezen. Als je een keer haast hebt of geen zin dan is er altijd wat lekkers binnen handbereik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Zalige romige "Herfst"- soep van gepureerde knolselderij met uitgebakken spekreepjes en gemengde paddenstoelen.In plaats van gemengde paddenstoelen zijn alleen kastanjechampignons ook lekker erin. Vegetariërs kunnen het spek weglaten. De soep smaakt ook dan erg lekker uit ervaring. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Met bloemkool kan je heel veel kanten op; je kunt er ook een heerlijke en eenvoudige soep van maken...... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Prei en champignons een heerlijke combinatie die natuurlijk ook heel lekker is de soep. Door de prei eerst te bakken in (room)boter en daarna te pureren wordt het een mooi glad geheel. Voeg er nog (kook)room aan toe en er ontstaan een fluweelzachte soep. De gebakken champignons maken het extra lekker en soepballen maken het geheel helemaal af. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is de koning onder alle paddenstoelensoepen en ik heb er wat gemaakt. Dit is niet zomaar soep, nee dit is luxe soep uit de Franse keuken. Ideaal met gasten of voor de zondag. Dit zou zo op de kaart kunnen van een restaurant met Franse keuken. Voorts een heel leuk tussengerecht bij een herfst diner met wild of met kerst. Dit is hemels lekker en beslist niet moeilijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Heerlijks Chinese paddenstoelensoep die ietwat pittig en lichtzuur smaakt. Weer een andere versie en een leuke en lekkere variatie op de heldere en romige paddenstoelensoepjes zoals wij die kennen. Deze soep is overigens vegetarisch en slank. Met verse groentebouillon is hij het lekkerst, maar als je tijdgebrek hebt neem dan 4 of 5 tabletten. Verse groentebouillon is overigens snel te maken. Niet vegetariërs kunnen ook zelfgemaakte kippenbouillon nemen, smaakt ook heerlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Deze soep is een combinatie van diverse pompoensoep-recepten en ook nog wat van mezelf. Deze soep heeft een heerlijke romige pittige smaak met een wat frisse nasmaak. Echt een heerlijke en ook nog super gezonde soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze heldere bospaddenstoelen soep is een heerlijke variant op de talrijke gebonden en romige paddenstoelen soepen. De zelfgetrokken runderbouillon maakt de soep lekker licht en uitermate geschikt als onderdeel van een 2, 3 (of meer) gangen-menu. Houd je niet van "vreemde" paddenstoelen dan kun je ook "gewonere" soorten nemen zoals (kastanje) champignons en/of oesterzwammen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een soepje voor een herfstachtige dag die je mee voeren naar Oosterse geuren van zonneschijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

start deze Herfst met heel veel lekkere recepten met Kerrie of Curry …  Lees verder »

Een OVERHEERLIJKE tomatensoep , die puur , iets zoet en pittig smaakt , volgens recept van mijn vader. Dit recept is echt 1 van onze favorieten in familie en vriendenkring !!.Het recept is voor een grote pan soep. Je kunt er niet genoeg van maken , de pan is zo leeg !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Op 1 sept is het feitelijk alweer de meteorologische herfst dus gaan we weer anders eten. Er komt zo weer een hoop lekkers aan. Voorts maken we dan weer elk weekend een heerlijke pan soep. Die wordt gegeten met krakend vers stokbrood en Franse kaasjes. Dit is een kraakheldere, goed gevulde, groetensoep vol verse tuinkruiden en van heldere, vers getrokken runderbouillon. Het is even werk maar dan heb je ook wat ! Dit is vers, heel vers, gezond, slank en heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Ik ben echt een soepfan en maak dat dan ook vaak. Dit is een heerlijk champignonnesoeprecept dat je zonder al te veel moeite op tafel zet..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Suppa di Pommodori noemen de Italianen het. Wie lust het niet, elke dag eten we soep hier. Momenteel een ware tomatenexplosie in de tuin en natuurlijk rijpen ze allemaal weer tegelijk. Maak er dus een grote pan soep van want het is zonde om ze weg te gooien. Vanmiddag heb ik dus deze verse soep gemaakt en moet zeggen dat hij erg lekker is. Dit is een ideale soep voor het weekend en je proeft Toscane, Italië. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Deze groentesoep is een heerlijke soep voor een wat koudere dag in de zomer. De ingrediënten geven de soep een Italiaans karakter zeker door de toevoeging van de Italiaanse cannellini bonen. Door toevoeging van de pasta wordt deze soep wat steviger en is het gerecht uitstekend geschikt als maaltijdsoep. Wil je een wat "dunnere"soep dan kun je de pasta gewoon weglaten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

In mijn tuin barst het momenteel van de courgettes. Het spreekwoord "het groeit als kool" zouden ze voor mijn part kunnen veranderen in "het groeit als courgette". Courgettesoep staat bij ons al jarenlang elke zomer op het menu en ik heb al vele varianten klaargemaakt. Toch miste ik vaak nog iets, de finishing touch om het zo maar te zeggen. En dat heb ik nu eindelijk gevonden. Door een eetlepel geraspte mierikswortel toe te voegen krijgt de soep net dat beetje extra pit wat hij nodig heeft. Heb je geen verse mierikswortel geen nood, je kunt ook gewoon een potje gebruiken. Het romige in deze soep komt niet van toegevoegde (kook)room of iets dergelijks maar het komt van de vers geraspte kaas. Door zelf verse belegen of jongbelegen kaas te raspen krijg je een veel romiger resultaat. Door gebruik te maken van groentebouillon is deze soep vegetarisch maar je zou eventueel ook kippenbouillon kunnen nemen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top