Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Soepspreuken

S O E P S P R E U K E N Niet veel soeps Het is niet veel waardHet is maar soep Er deugt niet veel vanIn de soep rijden Kapot rijdenDe soep wordt niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend Een aangekondigde harde of strenge maatregel valt mee als hij uitgevoerd wordtLinke soep Riskant, gevaarlijk.Iets in de soep laten lopen Iets laten mislopenHij zat in de soep Hij zat in de ratsDaar kun je geen soep van koken... Dat kunnen we ons moeilijk voorstellen.Een soepzooitje Gewoon een bendeHij heeft er geen soep van gegeten Hij weet er niet veel van af Een leukvolksverhaal uit BelgieTijl Uilenspiegel en de vette soephref>
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Wat doe je als je bloemkool en een broccoli hebt liggen die de houdbaarheidsdatum naderen? Precies, je maakt er een pan soep van. Met nog wat andere ingrediënten die ik nog in huis had maakte ik dit heerlijke soepje. De fijngesneden bleekselderij zorgt voor een lekkere bite en de gerookte zalm voegt er een heerlijke zilte smaak aan toe. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Prei en champignons een heerlijke combinatie die natuurlijk ook heel lekker is de soep. Door de prei eerst te bakken in (room)boter en daarna te pureren wordt het een mooi glad geheel. Voeg er nog (kook)room aan toe en er ontstaan een fluweelzachte soep. De gebakken champignons maken het extra lekker en soepballen maken het geheel helemaal af. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze heldere bospaddenstoelen soep is een heerlijke variant op de talrijke gebonden en romige paddenstoelen soepen. De zelfgetrokken runderbouillon maakt de soep lekker licht en uitermate geschikt als onderdeel van een 2, 3 (of meer) gangen-menu. Houd je niet van "vreemde" paddenstoelen dan kun je ook "gewonere" soorten nemen zoals (kastanje) champignons en/of oesterzwammen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Eindelijk een pompoensoep die ons heerlijk smaakte. De knolselderij geeft een bijzonder accent. Pompoen heeft zelf weinig smaak, maar deze combinatie is fantastisch. De zure room is het puntje op de i. Proberen dus! Tip van Zizypha bij reacties: Bak de laurierbladeren mee met de ui ! Vet houdt smaak beter vast dan water. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze groentesoep is een heerlijke soep voor een wat koudere dag in de zomer. De ingrediënten geven de soep een Italiaans karakter zeker door de toevoeging van de Italiaanse cannellini bonen. Door toevoeging van de pasta wordt deze soep wat steviger en is het gerecht uitstekend geschikt als maaltijdsoep. Wil je een wat "dunnere"soep dan kun je de pasta gewoon weglaten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

In mijn tuin barst het momenteel van de courgettes. Het spreekwoord "het groeit als kool" zouden ze voor mijn part kunnen veranderen in "het groeit als courgette". Courgettesoep staat bij ons al jarenlang elke zomer op het menu en ik heb al vele varianten klaargemaakt. Toch miste ik vaak nog iets, de finishing touch om het zo maar te zeggen. En dat heb ik nu eindelijk gevonden. Door een eetlepel geraspte mierikswortel toe te voegen krijgt de soep net dat beetje extra pit wat hij nodig heeft. Heb je geen verse mierikswortel geen nood, je kunt ook gewoon een potje gebruiken. Het romige in deze soep komt niet van toegevoegde (kook)room of iets dergelijks maar het komt van de vers geraspte kaas. Door zelf verse belegen of jongbelegen kaas te raspen krijg je een veel romiger resultaat. Door gebruik te maken van groentebouillon is deze soep vegetarisch maar je zou eventueel ook kippenbouillon kunnen nemen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Op de een of andere manier schrikt het maken van vissoep vele mensen af. Toch is het maken van deze heerlijke verse vissoep helemaal niet moeilijker dan het maken van een andere soep. Je kunt zelf naar eigen inzicht en smaak variëren met de te gebruiken vissoorten. De grote garnalen en de inktvis geven de soep iets extra`s qua smaak, maar ook voor wat betreft het uiterlijk. TIP: Vraag bij de visboer of je de koppen en graten mee mag nemen. Door de visresten te koken en te zeven krijg je een uitstekende basis voor een heerlijke soep. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vis

Ik weet dat er al heel veel recepten van Gazpacho zijn. Ik heb dan ook niet de illusie dat dit recept bijzonder overkomt. Wat wèl heel bijzonder is, is het feit dat dit recept uit de keuken van een restaurant komt waar ik echt heel graag mag eten. Meestal als je in een restaurant iets lekkers hebt gegeten en het thuis ook eens wilt maken, mis je nèt de finishing touch. Dit recept heeft totaal geen bijsturing nodig want het is helmaal af en de smaak is dan ook subliem. Ik waardeer het ten zeerste dat zo`n restaurant dit met hun gasten wil delen. En daarom wil ik jullie ook laten kennismaken met deze heerlijke Gazpacho uit de keuken van de Eetkamer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Lekker vakantierecept!! Een heerlijke pittige soep die je heel goed als maaltijdsoep kunt eten. Met veel groenten en pittige chorizo. (kan ook met pittige salami!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Dit is een echte lente/zomersoep. De gerookte zalm en de Noorse garnalen zorgen voor het Scandinavische effect. Vergeet niet de dille toe te voegen want die geeft een hele specifieke smaak die het extra lekker maakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Dit is zo`n recept dat van moeder op dochter overgaat en waar je niets aan moet veranderen omdat het gewoon goed is Deze soep kregen we vroeger thuis altijd op zondag. Door het jaar heen "naturel" en in het aspergeseizoen met asperges er in. De basis is een heerlijk getrokken runderbouillon, dus dit is een heldere aspergesoep. Een heerlijke afwisseling op een gebonden aspergesoep. Het klinkt heel simpel maar het is wel heel erg lekker …  Lees verder »

Als je bent opgegroeid in een streek waar de asperges als paddenstoelen uit de grond schieten kan het niet anders dan dat je alle geheimen van "het witte goud" kent. Zo zijn er een aantal dingen die je door de jaren heen leert en toepast om het beste resultaat te verkrijgen. Deze soep is met liefde bereid en het beste is uit de kast gehaald om er iets lekkers, nee zeg maar gerust iets hemels van te maken Deze aspergesoep is dan ook mijn paradepaardje. Ik hoop dat jullie hem ook kunnen waarderen. …  Lees verder »

Omdat dit jaar wel een gedenkwaardig jaar is voor de familie van Oranje hoort daar natuurlijk ook een feestelijke en echte Hollandse soep bij. Met deze soep maak je niet alleen met koninginnedag de hele familie of buurt blij Zet een grote soeplepel in de pan en laat iedereen met zijn kop langskomen. Succes verzekerd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het is eindelijk lente en de wintersoepen zijn we nu onderhand wel beu. Toch smaakt dit stevige soepje nog heel goed zolang het nog niet echt zomer is. Je kunt aan deze soep een hele andere draai geven door er een lepel mosterd aan toe te voegen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Deze soep had ik al een hele tijd niet meer gemaakt. Hij was een beetje op de achtergrond geraakt door al die winterse soepen Deze bamiesoep is wel iets speciaals en niet zomaar het eerste het beste noedelsoepje. Dat komt door de verrassende toevoeging van de pindasaus. Nu denk je misschien; Huh pindasaus in de soep Kan dat? Maar je moet het gewoon een keer uitproberen om erachter te komen hoe lekker het is. Succes ermee en ik hoor graag wat jullie ervan vinden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Fusion

Deze robuuste uiensoep weerspiegelt het wezen van Parijs. De soep werd bekend als het klassieke versterkende hapje dat vroeger `s nachts in zowel grote als kleine bistro`s in de buurt van Les Halles, de voormalige centrale markt, werd geserveerd. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Soto is een soep, waar een aantal bijgerechten bij geserveerd worden. Die kun je naar believen in de soep doen - niet alles door elkaar hutselen, maar juist gescheiden houden! Zo is iedere hap weer anders. …  Lees verder »

Omdat de courgettes in de tuin maar blijven groeien. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Iedere herfst als de pompoenen weer in de tuin liggen te lonken, maak ik deze gemakkelijk te bereiden maar o zo lekkere soep. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijk dinersoepje. Hardstikke lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top