Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Koken en smullen met paddenstoelen

Paddenstoelen heb je in vele soorten en maten met elk hun eigen smaak en charme. Mondiaal gezien is de "champignon" wel de bekendste, maar ook hier zijn er weer varianten zoals de grotchampignon, de kastanjechampignon etc. Daarnaast is een bekende de "oesterzwam" want ook deze wint aan populariteit door zijn wat zoete smaak. Verder kennen we vast allemaal "Eekhoorntjesbrood", de "Morieljes" en niet te vergeten de "cantharel", heerlijk op schnitzel. Als je in het weekend of op vrijdag door de supermarkt loopt en kijkt wat er bij andere mensen in hun wagentje ligt dan zie je bijna altijd wel het bekende blauwe bakje vol champignons of een andere soort. Het wordt weer najaar en dan is het erg leuk om deze producten te verwerken tot een gezonde maaltijd. Dus hier kunnen we recepten en verhalen bundelen van "truffel tot aan de champignon". Doe mee en wordt lid, dus meld je aan !
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Een lekkere eenvoudige boerenkool stamppot, zoals ik ook mijn hutspot maak. Maar dan een beetje opgeleukt door de extra toevoeging van (kastanje)champignons. Heerlijk met verse worst of saucijzen want dan heb je meteen een lekker kuiltje jus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is gewoon feestelijk en heel erg lekker. Veel smaak op het bord. Wil je met de feestdagen (kerst) of op zondag iets lekkers op tafel zetten en je niet al teveel uitsloven dan misstaat dit lekkers zeker niet! Probeer het maar eens voor en dan zie je dat je je gasten dit best kunt serveren. Smullen dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel. Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt. Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing. Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

Overheerlijke schnitzels met een verrukkelijk paddenstoelenroomsaus met een vleugje cognac. Doordat de schnitzels in de oven gaan samen met de saus worden ze heerlijk zacht. Lekker als je gasten krijgt want je kunt ze helemaal voorbereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Risotto maken is niet zo moeilijk als je denkt. Je moet er wel de tijd voor nemen en erbij blijven en natuurlijk op z`n tijd proeven. Door gebruik te maken van paddenstoelenbouillon tabletten (AH) wordt de paddenstoelensmaak nog eens extra versterkt. Neem ook eens truffelolie en je risotto krijgt het allure van een restaurant gerecht. TIP: De laatste keer dat ik deze risotto heb gemaakt heb ik geen room toegevoegd maar geraspte Parmezaanse kaas erover gestrooid. Dit is was ook heerlijk en daarom wil ik het hier eventjes als tip bij vermelden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Super smakelijke tagliatelle met verse ingredienten. …  Lees verder »

Erg lekker en erg herfstig, maar ook weer eens iets anders. Dit bijgerecht gaat qua smaak uitstekend samen met stoofvlees (draadjesvlees). Zo hebben wij het gegeten want de bonen moesten op. Lekker van smullen want was bijzonder smakelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit gerecht is een typisch voorbeeld van creatief koken. Zoiets zou je tegen kunnen komen als je de rubriek "koelkast leegmaken" gebruikt. Ik heb gewoon gekeken welke ingrediënten bij elkaar passen en welke smaken matchen. Dit is een ovenschotel die helemaal bij deze tijd van het jaar past. Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk gerecht van spruitjes met kipfilet uit een heerlijke marinade en met champignons …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker stoofpannetje met heerlijke malse kip, veel groenten, spekjes en room. In dit recept heb ik kipdijfilet gebruikt. Dat is sappiger dan gewone kipfilet en heeft ook meer smaak. Alles in één pan dus gemakkelijk. Het was verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Zalige romige "Herfst"- soep van gepureerde knolselderij met uitgebakken spekreepjes en gemengde paddenstoelen.In plaats van gemengde paddenstoelen zijn alleen kastanjechampignons ook lekker erin. Vegetariërs kunnen het spek weglaten. De soep smaakt ook dan erg lekker uit ervaring. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

O la la dit is grandioos lekker Het wildseizoen is open en er is weer vanalles te krijgen. Daarom heb ik dit gemaakt. Elk najaar maak ik dit een paar keer want dit is wel goulash met een ster qua smaak en malsheid. Dat vlees (kopen bij poelier of slager) is supermals en heeft smaak. Echt een gerechtje om puur van te genieten ! Eet met rösti, aardappelpuree, pasta, spruitjes of rode kool, heerlijk smullen! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Wat gestoofd rundvlees betreft is dit wel één van mijn allerbeste recepten! Dit is lekker, lekker en lekker door te experimenteren met smaken. Heerlijk, zacht, pittig rundvlees met Chinese smaken. Zo lekker om van te smullen. Maak een extra grote portie als je toch bezig bent want op de volgende dag is het nog veel lekkerder of vries een portie in voor een andere week. Probeer zelf en smul ervan. Dit gerecht leent zich prima voor een slowcooker, althans voor de mensen die er eentje hebben. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Salades zijn eigenlijk het hele jaar door lekker en niet alleen in de zomer. Wanneer je telkens de producten van het seizoen gebruikt kun je iedere keer weer andere heerlijk combinaties maken. Met de ingrediënten van deze salade kun je heel goed variëren. Je kunt deze eenvoudige salade heel erg luxe maken door de gerookte kip te vervangen door gerookte eendenborst, en de champignons door een luxere paddenstoelenmelange. Soms kan het een probleem zijn om verse vijgen te verkrijgen of zijn ze gewoon vreselijk duur. Dan is het een goed alternatief om vijgencompote of vijgenchutney te gebruiken. Tip: Rooster de walnoten voor nog meer smaak. Het is een kleine moeite en het is zoveel lekkerder. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

In de herfst liggen de lekkerste dingen voor het grijpen. Paddenstoelen in overvloed, en verse vijgen, die normaal een fortuin kosten, zijn nu betaalbaar. Doe daarbij een heerlijk geitenkaasje en je hebt alle ingrediënten voor een heerlijke salade. Wanneer je de walnoten voor de garnering ook nog eens roostert (voor nog meer smaak) heb je een feestje op je bord. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Herfst: heerlijk deze paddenstoelen quiche. Ik heb deze afgekeken van de alom bekende quiche lorriane, maar dan paddenstoelen als hoofdingrediënt gebruikt. Gebruik gewoon champignons of lekkerder kastanjechampignons. Wil je het heel luxe, neem dan 600 gr paddenstoelenmelange. Daar zitten meer dan 4 soorten in. Paddenstoelenmelange is o.a. te koop bij AH of (goedkoper, mét kaart) bij de Sligro. Ik heb hem gemaakt met kastanjechampignons, erg lekker want die waren deze week in de aanbieding bij de Lidl voor 79 cent/250 gr. Eet er een lekkere herfst salade bij en drink er rode wijn bij en je hebt een hemelse herfst maaltijd. Deze heerlijke quiche is redelijk machtig en ruim voldoende om 4 personen van te laten smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Gemaakt een keertje met sherry in jou bouillon. Je weet niet wat je proeven! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

In de herfst kun je optimaal profiteren van een groot assortiment aan heerlijke paddenstoelen, in allerlei soorten en maten. Het nodigt dan ook uit om er allerlei lekkere gerechten mee te maken. Zo ook deze wrap met een vulling van gehakt, allerlei paddenstoelen, bosuitjes en geroosterde walnoten. De paddenstoelenmelanges kun je kant en klaar kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook samenstellen met de soorten die je zelf het lekkerst vind. Op deze manier is de herfst echt een feest!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Het is herfst en het wordt v.a. woensdag guur. Herfst associeer je met paddenstoelen. Daarom heb ik mijn lekkere quiche weer eens gemaakt. Paddenstoelen, kip en kazige room is een heerlijke combinatie. Het deegje is lekker luchtig. Deze quiche misstaat niet als lunch, maar is ook een perfecte hoofdmaaltijd. Heel erg machtig is hij niet. Probeer zelf maar en geniet van deze heerlijke smaken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top