Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Welkom bij Kookclub2006!

Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep
Tip

Hoe word je lid van kookclub2006

  • Staat in kookgroep sinds 2014-04-03 23:34:27

Tip

Hoe word je lid van kookclub2006

  • Staat in kookgroep sinds 2014-04-03 23:34:19

De echte Oostenrijkse Wiener Schnitzel is gemaakt van kalfsfricandeau. Deze varkensvariant is iets vetter, maar minstens zo lekker. Dit is hoe de Oostenrijkse chef-kok Michael Wolf (restaurant Envy, Amsterdam) `m altijd maakt. Gebakken in reuzel. Met een perfect gesouffleerde krokante korst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

O la la heerlijke, luxe, krokante en romige hapjes. Wie lust ze niet. Je kan ze zelf zo lekker maken als je wilt. Ze doen het prima bij elke borrel. Nog een idee, neem of koop malletjes, bijvoorbeeld kerstboompjes want zo maak je hele feestelijke mini hapjes. Makkelijk te maken, erg lekker en snel klaar! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

De originele saltimbocca maak je met kalfsoesters. Maar wat is er mis met een varkensschnitzel of oester in plaats van kalf? Helemaal niks. …  Lees verder »

Heerlijke kipdijfilet met pittige Oosterse gekruide linzen. We hebben ervan gesmuld! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Nog meer herfstige smaken in deze schattige baby taartjes. Appel, kaneel, amandel en calvados, allemaal heel erg lekker. Vooral die calvados smaakt er hemels doorheen ! Melk maakt het deeg lekker luchtig, amandel crispy en het kanelige met suiker wat zoet. Hier lust ik wel pap van. Deze kan je ook met kerst neerzetten, leuk als dessert bij de koffie, uiteraard met een glas calvados of goede cognac. Bak ze maar want ben wel benieuwd hoe men deze vindt. Wel oppassen want je (vr)eet ze achter elkaar op. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Dit is gewoon feestelijk en heel erg lekker. Veel smaak op het bord. Wil je met de feestdagen (kerst) of op zondag iets lekkers op tafel zetten en je niet al teveel uitsloven dan misstaat dit lekkers zeker niet! Probeer het maar eens voor en dan zie je dat je je gasten dit best kunt serveren. Smullen dus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Omdat ik mijn gebitsprothese niet in kon hebben vanwege een ontsteking achter in de mond heb ik dit gerecht ontworpen en het was heerlijk.Ook voor mensen met tanden. …  Lees verder »

Een heerlijke romige doch pittige soep (en houd je niet van vis, vervang dan de zalm door plakjes rookworst of blokjes uitgebakken gerookt spek) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

O la la deze is lekker in de donkere dagen. Deze taart zit vol herfstsmaken, de amarene kersen zijn niet heel erg zoet want dit zijn kersen die ook een zuurtje hebben. Ideaal voor desserts, gebak en ik heb ze ook wel in november "warm" in een restaurant gehad met een roomijswafel. Erg lekker was dat. Moeders kwam met dit recept aanzetten en toen kon ik wel begrijpen dat dit gerecht lekker moet zijn. Hij is niet lekker, maar heerlijk. Zoetzuur, zoet en het bittere van de hazelnoten en chocolade en ook iets romig. Deze misstaat ook niet als kerst dessert. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Echt een heerlijk krokant bijgerecht en leuk om te serveren deze, zeg maar, groenteballen. Lekker met een dot knoflooksaus met gyros of shoarma, maar ook leuk met de feestdagen om te serveren, makkelijk te maken, valt zo beslist niet uit elkaar en lukt altijd. Ook leuk en handig voor kinderen om ze op de makkelijke manier groente te laten proeven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Heel makkelijk oven recept, simpel gevulde grote aardappels met een hartige, romige vulling. Makkelijk te maken en doet het perfect als bijlage op feestdagen (kerst), de zondagen of met eters in huis. Uiteraard is het ook nog eens heel erg lekker en staat het gezellig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dat peulvruchten gezond zijn dat weten de meeste mensen wel. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook erg lekker. Maak er een heerlijk winters prutje van en hoe je dat doet staat hieronder. Dit vindt iedereen lekker van groot tot klein. Lekker herfstig en winters op je bord. Bovendien vult het goed en je word er helemaal lekker warm van, smullen dus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

O la la dit is lekker. Een heel uitgebreid vispannetje met zalm, garnalen en verse groente. Heel veel smaak bij elkaar in één pan. Hartstikke gezond, niet vet en bomvol smaken. Ze zeggen "eet 2x per week vis" waarvan één keer vette (gezond) vis. Zalm is een vette vis (omega3). Het lekkerste is het, vind ik, met verse pasta of met witte rijst. Zonde om de heerlijke saus te verspillen. Snel te maken en lekker van smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Een klassieke Franse stoofschotel met varkensschouder, rijkelijk gedompeld in room. Stevige kost, maar ook superrijk aan smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Deze traditionele cassoulet, een recept van de makers van Brandt & Levie-worsten, kost even tijd. Maar eenmaal in de oven heb je er nauwelijks omkijken na. En voor dit recept gebruik je dus geen nepspek of fabrieksworst. Maar de verse knoflook-peterselieworstjes van de heren zelf. Of je draait er natuurlijk zelf een paar. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

De perfecte spareribs zuig je van het bot en kleven aan je handen. Met dit recept, met een aangename zoetzure wet rub met honing, azijn en verse kruiden, zit je altijd goed. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch
Top