Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

WEBGROEP 100_TAJINES

Dit is een webgroep waar je ideeën kunt opdoen voor de bereiding van tajine-gerechten.....Kijk voor de beschrijving van wat een tajine eigenlijk is hierboven bij "Artikelen". Ook kan iedereen die tajinerecepten heeft hier lid worden en die recepten toevoegen aan de webgroep, maar ook kan je er artikelen over plaatsen. Graag tot ziens op de webgroep, AMBER
Tijdlijn van de kookgroep
Plaats een nieuwe tip, foto, recept of artikel in deze kookgroep

Ja hoor, de tajine-ideetjes zijn nog lang niet uitgeput; hier is weer zo`n fijne hartig-zoete combinatie waar de Marokkaanse keuken zo bekend om is. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Ben je een fan van zeevruchten, dan is deze tajine misschien wel iets voor jou.... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Het oorspronkelijke recept zag ik bij de tv zender `24 kitchen`. Daar werd een hele kip gebruikt in de tajine. Ik heb kippendijen gebruikt, wat meer of minder van het een en ander en ook andere kruiden toegevoegd zoals `Pul Biber` (Rode pepervlokken) Hier wat informatie van internet; http://www.receptenbaan.nl/pul-biber Pul Biber (rode pepervlokken) wordt gebruikt in veel oosterse landen. Het is pittig maar je tong en keel staan niet in vuur en vlam. Het is te koop in veel buitenlandse supermarkten, niet duur en probeer het eens. Ik heb dit recept 2x gemaakt voordat ik het op smulweb zette, de 1e keer smakelijk gegeten maar toch `miste ik iets` de 2e keer was het echt naar mijn smaak en wij hebben gesmuld dus staat het nu op smulweb. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Op de markt sucadelapjes gekocht en deze in de tajine lekker mals gestoofd. Afgemaakt met boerenmeisjes en sap (abrikozen op brandewijn). …  Lees verder »

Bij Turkse slager kalfsvlees gekocht aan een bot. Heerlijk mals geworden.In de tajine gestoofd, maar kan ook in een braadpan gemaakt worden.Riblappen is een goed alternatief. …  Lees verder »

In de rij van overheerlijke kiptajines is dit er één met geconfijte uien, mmmmmmmmmmm …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Had nog gedroogde witte bonen en al doende kwam deze heerlijke stoofpot tot stand.Baharat specerijen bestaan uit een melange van paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom,nootmuskaat, kruidnagels, ui, knoflook, cayennepeper. Je kunt ook zelf kijken wat je in huis hebt.Ik heb het in de slowcooker gedaan. Kan natuurlijk ook in de stoofpan. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Ik liep er al een hele tijd mee in gedachten, maar heb het toch gedaan. Of je er nu 4 of 5 beheert maakt ook niet meer uit. Echter deze nieuwe kookgroep op Smulweb is wel heel erg leuk! Hij heet €De Stoverij€.   …  Lees verder »

Bloemkool met een sausje kan ook heel lekker zijn of bestrooid met een beetje nootmuskaat; zó maakte mijn moeder het vaak. Dit recept vind ik toch wel een beetje spannender en lekkerder; een heerlijke rundvleestajine met gefrituurde bloemkoolroosjes..... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Dit is een 2-persoonstajine van kip met traditionele ingelegde citroen en daarnaast gedroogde tomaat; héééérlijk........ …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

De naam van deze tajine zegt het allemaal........ …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Een heerlijke, goed bij deze feestmaand passende, tajine van kalkoen met daarbij de frisse smaak van clementine-mandarijnen...... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans
Top