Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een schuimtaart bestaat uit 2 bodems,dus per bodem 3 eiwitten 150 gr. suiker 2 zakjes vanille suiker. Voor de vulling: pure choc. reep slagroom ,chocolaatjes 1 blikje mandarijntjes ,nogatinekorrels …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven. …  Lees verder »

Deze zoete chilisaus, ook wel Aziatische ketchup genoemd, past bij loempia`s bij gestoomde dim sum, als dip met verse koriander, maar kan ook gebruikt worden om gerechten net dat beetje extra pit te geven. De saus is iets dikker dan de saus die kant en klaar in flessen verkrijgbaar is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Verslavende hete zoete chili"jam" verrukkelijk; bij koud vlees,kaas, springrolls etc. Voor ca. 6 potten van 2,5 dl. (ook een leuk cadeautje!) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Heerlijk recept van Annabel Langbein, ik heb het vertaald en op smulweb gezet. Het is zoet en het is heel pittig, beetje te vergelijken met zoete Chilisaus maar dan als jam. Je zou ook wat minder rode pepers kunnen gebruiken als je niet van `heet` houdt. Lekker bij Kip, Varkensvlees, Kaas, Pittige maaltijden, Loempia`s en uiteraard bij de Barbecue. Deze jam hoeft niet in de koelkast, de hoeveelheid suiker zorgt ervoor dat het lang houdbaar is. Het moet uiteraard wel in de koelkast als het eenmaal open is gemaakt. Annabel gebruikte verse kaffir limoenblaadjes, die had ik niet dus heb ik i.p.v. het sap van 1 limoen toegevoegd. De 1e keer had ik de `jam` iets te lang laten inkoken, het was dus wat `vaster` en ook had ik eerst alles in de blender gedaan en naderhand toch nog de staafmixer nodig. De laatste keer heb ik alles in de kom van de staafmixer gedaan, ging perfect en nu was het nog sneller klaar! Kijk voor tips bij serveertips. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een verrukkelijk aardappelgerecht. Past ook prima in de lichte keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

De meest zachte, zalige aspergesoep die je je maar kunt wensen!!!!Een echte familieTOPPER!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen). Voedingswaarde per persoon: eiwit 34 gr/vet 41 gr/koolhydraten 74 gr/kcal 820 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze cake is echt een toppertje bij mij thuis dus ik maak `m dan ook heel vaak. Kinderlijk eenvoudig te bereiden; het kan praktisch niet mislukken! Ik gebruik voor het bakken van deze cake een rechthoekige braadslede met anti-aanbaklaag, zodat je een grote cake krijgt die zeer geschikt is om te presenteren voor grote gezelschappen, m.a.w.: hij deelt zo lekker uit!  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Dit is een basisrecept voor cake, die niet kan mislukken. Voor iets meer afwisseling laat u uw fantasie werken en voegt u allerlei ingredienten toe. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Eerlijk gepikt uit kookboek van Yotam Ottolenghi. Hemelse marinade, mals vlees, stevig glas wijn, lekker met een geurige couscousschotel en/of met pitabrood en http://www.smulweb.nl/recepten/1411685/Rode-bieten-dip-met-hazelnoten …  Lees verder »

Ik ben gek op Lemoncurd, Het smaakt heerlijk bij Scones, Taart, Dessert, Brood, Cake, Cupcakes Appeltaart, Appelcake, en zelfs in boterkoek! (zoals marie-france schreef) zie reactie onder dit recept. Het maken van Lemon Curd is normaal gesproken behoorlijk bewerkelijk. Maar dit recept niet, het is super makkelijk te maken en snel klaar! Ik kreeg het van een schoonzuster van onze Engelse vrienden. Sindsdien koop ik nooit meer Lemon Curd in de supermarkt. Ik heb het ook als vulling in mijn Lemon Yoghurt cake gebruikt het was heerlijk! De laatste keer dat ik `Pappa`s Franse appeltaart` maakte heb ik deze Lemoncurd op de bodem gesmeerd. Verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Een heel simpel gerecht uit Vorarlberg (Oostenrijk). De spätzle zijn - voorzover ik weet - in Nederland niet te koop, maar je kunt hiervoor gewoon macaroni nemen. Oorspronkelijk werd het gerecht zonder de spek gegeten. Bij dit gerecht wordt bijna altijd een aardappelsalade geserveerd, wat er echt lekker bij smaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

2 uien 1 citroen nootmuskaat 600 g kipfilet 2 tenen knoflook 1 bol mozzarella 75 g Parmezaanse kaas 2 gele paprika`s 12 groene lasagnevellen 250 g ricotta (of kwark) zout & peper uit de molen 2 eetlepels olijfolie 2 potten Bertolli Pastasaus Geroosterde courgette & paprika …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Nigella Lawsons supermakkelijke fudge die iedereen kan maken, en waar iedereen verliefd op wordt. Het is zo gemaakt, maar je moet alleen wel een paar uurtjes wachten op het resultaat! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Als U tijd hebt bereid dan echte polenta in plaats van snelkookpolenta. Het lijkt misschien veel werk, omdat u voortdurend moet roeren, maar het smaakt veel beter. In Italie hebben ze het probleem opgelost met polentapannen waarin en ronddraaiende lepel zit.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Polenta is maisgriesmeel, maar ook het gerecht dat met dit griesmeel gemaakt wordt heet polenta. Heerlijk bijgerecht bij gebraden varkensribstuk (staat ook op mijn pagina) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans
Top