Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Atkins approved (zonder de pijnboompitten), maaltijdsalade. …  Lees verder »

Niets gaat boven langzaam gegaard speklapjes en met deze smaakcombinaties word het de ultieme smaak-droom. Ha ha, ik word er lyrisch van. …  Lees verder »

Wat zien je op de foto op de bakplaat, allemaal hartjes? Dit zal wel Valentijn zijn die mijn ogen de parten spelen! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Winter of zomer, soms heb ik gewoon een onvoorstelbare lust voor zon op de bord met de smaak van heerlijke geroosterd vlees en frisse bijpassende bijgerechten. In deze recept gebruik ik kruiden en specerijen in poeder vorm, maar dit is voor gemakshalve. Vers kan natuurlijk ook en dan alles in blender malen voor de marinade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Ja, dan komt je zoon thuis te eten op een Zondag avond en breng hij wortels met karakter mee uit de moestuinen van Poptaslot En wat maakt jij dan van deze lekkere wortelen die zoet zijn en rijk in smaak. Jij maakt dan een "maak de koelkast, diepvries en voorraadkast leeg gehakt groentepastei". Heel lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Wie dit niet lust, nou dan weet ik het niet meer. Zelfs iemand die ziek is smult hiervan. Het wordt nu rap kouder en dan willen we ietwat machtigers smullen om zo een warm en voldaan gevoel te krijgen. Nou als deze daaraan niet voldoet dan weet ik het niet meer. Groentetaartje met gehakt, prei, sjalotjes, wortel, kastanjechampignons, spek, blauwkaas, Brie, oude kaas, bladerdeeg en specerijen. Past prima bij de herfst. Echt zalig ! Hij smaakte heerlijk. Volg hieronder de receptuur en de foto`s en je kunt er de hele herfst- en winter van smullen! Ik zie graag de reacties hieronder. Deze is vrij machtig door de stevige vulling, maar absoluut niet ongezond. Probeer hem zelf. De tijd: 25 minuten voorbereiding en 20 minuten bakken in de oven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Een eenvoudig en makkelijk te maken gerechtje uit de Chinese keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Dit recept heb ik van mijn moeder geleerd en in 2002 op Smulweb gezet. Nu, 10 jaar na haar overlijden, vond ik het tijd om hem weer eens in de spotlights te zetten. Het is een heerlijke gebonden, iets pikante, zoete soep met kipstukjes, tauge en lente-ui die de tomatensoep van de afhaal-Chinees (met alle respect!) toch wel een stuk achter zich laat. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Snel heerlijke fruitflappen maken. Het is echt heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is een potje "verwenfruit" van de HAK en bladerdeeg. Je kan ook ingevroren fruit gebruiken zolang het maar niet te nat is. (bijv "warm dessert fruit` van de AH.) Het kan gewoon bevroren in de flap! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Weer iets anders dan altijd maar hetzelfde op brood. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Een basis aardappelsalade binnen een handomdraai gemaakt en lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Erg lekker en heel verrassend! …  Lees verder »

Dit is zó verrukkelijk lekker en past ook goed als bijgerecht bij een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

Ik at 2 weken geleden in Amsterdam in een restaurant voor het eerst Chow Mein. Ik vond het flauw en wat smakeloos. Ik vroeg de mede eters of Chow Mein zo moest smaken en ja dit smaakt zo maar ze vonden het zelf ook wat flauw. Had ik sojasaus erbij besteld en flink wat witte peper bij gedaan en het smaakte al veel beter. Hier is mijn versie van Chow Mein. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Heerlijke eigengemaakte pittige Bami met de typische Gorengsmaak, maar beter dan die van de Chinees ! Gisteren in een opwelling gemaakt, maar het was zo lekker dat ik het recept graag deel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Gisteren BBQ gemaakt met deze salade .Iedereen was er zo enthousiast over dat ik het jullie niet wilt onthouden . Ik was vergeten foto`s te maken maar die komen er nog wel, bij de volgende BBQ. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit gerecht heb ik voor het eerst gegeten in de jaren `80 van de vorige eeuw bij mijn schoonmoeder, Waar zij het gerecht vandaan heeft is onbekend. Wij eten het nog steeds zeer regelmatig vooral omdat mijn dochter er dol op is. Het zoete van de honing in combinatie met het zachte van de bechamel saus (bloemkoolsaus) en het friszure van de abrikoos geeft een bijzondere smaak. Je kunt de abrikozen ook vervangen door perziken dan blijft de smaak wat zoeter. Als je de saus te lastig vindt kun je die eventueel kant en klaar middels een zakje maken. Het gerecht is heel goed een dag te voren te maken dan hoef je op `de makkelijke maandag`alleen maar af te maken en in de oven te schuiven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees
Top