Heerlijke kalfsragout uit de romertopf. … Lees verder »
- > 120 min.
- Italiaans
Heerlijke kalfsragout uit de romertopf. … Lees verder »
Verse basilicum, korianderblaadjes, sereh en gemberwortel geven deze gebakken rijst zijn kruidige smaak. Het lekkerste, met een lichte anijssmaak, is de Thaise basilicum. Helaas is die niet overal en altijd te koop.Vraag ernaar bij de toko, want ze worden op zijn minst een keer per week rechtstreeks uit Thailand ingevlogen. Probeer grote shii-takes te vinden. Die hebben een vlezige smaak. … Lees verder »
Tip: Vervang voor een paella marinara de chorizo door ca. 500 g gare mosselen in de schelp. … Lees verder »
Heel geschikt als buffetsalade … Lees verder »
300 gr risottorijst, 300 gr paddestoelen(eekhoorntjesbrood,oesterzwammen, cantharellen,enz.) 1 blokje kippenbouillon opgeslost in 1 ltr water,1 knoflookteentje, 1 ui, 2dl witte wijn, 3 eetl olijfolie, 60 gr geraspe parmezaanse kaas, 4 eetl gehakte basilicum,zout en versgemalen zwarte peper. … Lees verder »
500 gram garnalen ontdooid (ikzelf prefereer gambas) 3 lenteuitjes, helemaal gebruikt behalve de uiteinden tauge paar handjes knoflook 4 tenen bosje verse koriander naar smaak zout peper spaans pepertje (optioneel) … Lees verder »
1 brood (ciabatta) 150 gr. roomboter, gezouten 2 tenen knoflook 4 gedroogde tomaten 1 blikje tomatenpuree 150 gr. geraspte kaas 10 blaadjes basilicum Rozemarijn Tijm Peper Zout … Lees verder »
Lekker bij tapas van varkensvlees … Lees verder »
Blonde brownies, heerlijk en lekker makkelijk. De blondies blijven een dag of 4 goed in een luchtdichte trommel. … Lees verder »
500 gram reuze garnalen 8 grote champignons 1 rode paprika, zonder zaadjes, in stukken 1 gele paprika, zonder zaadjes, in stukken 8 sjalotjes, gepeld en gehalveerd Voor de Marinade: 4 el sesamolie of roerbakolie 3 el sojasaus 1 teentje knoflook 3 cm gemberwortel, geschild en geraspt 2 el droge sherry versgemalen peper … Lees verder »
100 gram serranoham in dunne plakjes - 14 groene asperges - 1 klontje boter - 2 klontjes koude boter - zout en peper - 1/2 rode paprika - 3 dl. gevogeltefond - 1 dl. rose - kokend water … Lees verder »
3 el olijfolie; 2 rode uien, gesnipperd; 1 teen knoflook, fijngesneden; 1 courgette, in blokjes; 1 liter groentebouillon (van tablet); 4 plakken serranoham (pakje 80 g); 1 pak tuinerwten (biologisch, diepvries); 8 blaadjes verse munt, fijngesneden; 4 el slagroom. … Lees verder »
250 gr varkensgehakt 250 gr kalfsgehakt 3 tenen knoflook, geperst 1 theelepl gemalen koriander 1 theelepel gemalen nootmuskaat 1 theelepel komijn 1 mespunt kaneel 50 gr paneermeel 1 ei 2 eetlepels olijfolie Pikante tomatensaus 1 eetlepel olijfolie 1 ui, gehakt 2 tenen knoflook, geperst 125 ml droge witte wijn 500 gr tomaten, gehakt 1 eetlepel tomatenpuree 125 ml kippenbouillon 1/2 theelepel cayennepeper … Lees verder »
In het precomputertijdperk verzamelde ik recepten in een map, knipte ze uit, plakte ze in etc. Ik kijk hier eigenlijk nooit meer in. Onterecht, want er staan lekkere (vergeten) recepten in. Toch weer eens maken! … Lees verder »
Heerlijk tapasgerecht dat ook erg lekker is i.c.m. rijst en groente! … Lees verder »
Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht. … Lees verder »
Een hartige wintersoep … Lees verder »
250--300 gr kalfsvlees naar keuze 50 gr bloem 50 gram boter 1 kippenbouillonblok 1 kruidenbuiltje kip 1/2 kleine ui fijn gesnipperd peterselie 1 ei paneermeel … Lees verder »
Dit drankje doet het altijd goed op feestjes. Naderhand blijf ik het recept uitdelen en dan schaam ik me bijna omdat het zo simpel is.... maar oooo zoooo lekker op een warme zomerse avond … Lees verder »