1. Home
  2. Community
  3. tongetje1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijke kalfsragout uit de romertopf. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Verse basilicum, korianderblaadjes, sereh en gemberwortel geven deze gebakken rijst zijn kruidige smaak. Het lekkerste, met een lichte anijssmaak, is de Thaise basilicum. Helaas is die niet overal en altijd te koop.Vraag ernaar bij de toko, want ze worden op zijn minst een keer per week rechtstreeks uit Thailand ingevlogen. Probeer grote shii-takes te vinden. Die hebben een vlezige smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Tip: Vervang voor een paella marinara de chorizo door ca. 500 g gare mosselen in de schelp. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Heel geschikt als buffetsalade …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

300 gr risottorijst, 300 gr paddestoelen(eekhoorntjesbrood,oesterzwammen, cantharellen,enz.) 1 blokje kippenbouillon opgeslost in 1 ltr water,1 knoflookteentje, 1 ui, 2dl witte wijn, 3 eetl olijfolie, 60 gr geraspe parmezaanse kaas, 4 eetl gehakte basilicum,zout en versgemalen zwarte peper. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

500 gram garnalen ontdooid (ikzelf prefereer gambas) 3 lenteuitjes, helemaal gebruikt behalve de uiteinden tauge paar handjes knoflook 4 tenen bosje verse koriander naar smaak zout peper spaans pepertje (optioneel) …  Lees verder »

1 brood (ciabatta) 150 gr. roomboter, gezouten 2 tenen knoflook 4 gedroogde tomaten 1 blikje tomatenpuree 150 gr. geraspte kaas 10 blaadjes basilicum Rozemarijn Tijm Peper Zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekker bij tapas van varkensvlees …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Blonde brownies, heerlijk en lekker makkelijk. De blondies blijven een dag of 4 goed in een luchtdichte trommel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

500 gram reuze garnalen 8 grote champignons 1 rode paprika, zonder zaadjes, in stukken 1 gele paprika, zonder zaadjes, in stukken 8 sjalotjes, gepeld en gehalveerd Voor de Marinade: 4 el sesamolie of roerbakolie 3 el sojasaus 1 teentje knoflook 3 cm gemberwortel, geschild en geraspt 2 el droge sherry versgemalen peper  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

100 gram serranoham in dunne plakjes - 14 groene asperges - 1 klontje boter - 2 klontjes koude boter - zout en peper - 1/2 rode paprika - 3 dl. gevogeltefond - 1 dl. rose - kokend water  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

3 el olijfolie; 2 rode uien, gesnipperd; 1 teen knoflook, fijngesneden; 1 courgette, in blokjes; 1 liter groentebouillon (van tablet); 4 plakken serranoham (pakje 80 g); 1 pak tuinerwten (biologisch, diepvries); 8 blaadjes verse munt, fijngesneden; 4 el slagroom. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

250 gr varkensgehakt 250 gr kalfsgehakt 3 tenen knoflook, geperst 1 theelepl gemalen koriander 1 theelepel gemalen nootmuskaat 1 theelepel komijn 1 mespunt kaneel 50 gr paneermeel 1 ei 2 eetlepels olijfolie Pikante tomatensaus 1 eetlepel olijfolie 1 ui, gehakt 2 tenen knoflook, geperst 125 ml droge witte wijn 500 gr tomaten, gehakt 1 eetlepel tomatenpuree 125 ml kippenbouillon 1/2 theelepel cayennepeper  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

In het precomputertijdperk verzamelde ik recepten in een map, knipte ze uit, plakte ze in etc. Ik kijk hier eigenlijk nooit meer in. Onterecht, want er staan lekkere (vergeten) recepten in. Toch weer eens maken! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Een hartige wintersoep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

250--300 gr kalfsvlees naar keuze 50 gr bloem 50 gram boter 1 kippenbouillonblok 1 kruidenbuiltje kip 1/2 kleine ui fijn gesnipperd peterselie 1 ei paneermeel …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit drankje doet het altijd goed op feestjes. Naderhand blijf ik het recept uitdelen en dan schaam ik me bijna omdat het zo simpel is.... maar oooo zoooo lekker op een warme zomerse avond …  Lees verder »

Top