Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Mijn nichtje Samirah kwam dit weekend logeren met haar vriend Ralph. De moeder van Ralph maakt regelmatig overheerlijke cheesecake, die ik helaas nog nooit geproefd had, want iedere keer was de de cheesecake al op voordat ik een stukje kon proeven. Daarom gaf Christie een cheesecake mee voor het weekend. De cheesecake was verrukkelijk. Zo lekker had ik nog geen cheesecake gegeten. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Mijn zwager en schoonzusje bleven eten en die willen altijd graag een nagerecht. Omdat ik daar niet echt op gerekend had kwam mijn voorraadkast erbij aan te pas. Pakjes puddingpoeder heb ik altijd in huis omdat ik die ook gebruik bij het bakken. Blikken fruit zijn er ook altijd en frambozen had ik in de koelkast. Zo kwam ik tot de keuze voor dit toetje. Weer eens iets anders en echt lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is weer een andere versie van een heerlijke herfstschotel met nog een klein vleugje van de nazomer. Uiterst compleet en voedzaam. Kan het hele gezin van smullen. Hij is niet vet en barst van de smaken. Als je van lekkere kip houd dan moet je deze beslist eens maken en je weet niet wat je proeft. De kip wordt lekker krokant want het caramelliseert een beetje. Smullen dus weer, ik hoor het wel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

De ui-achtige smaak van een sjalot past goed bij gerookte zalm. Sjalotten zijn rauw niet zo scherp van smaak als een ui en ook de ietwat zoetige smaak komt goed tot zijn recht bij de bagel. De bagel is een karakteristiek joods product, van oorsprong waarschijnlijk uit Oost- of Midden-Europa en door immigranten in New York ge├»ntroduceerd. De voornaamste ingredi├źnten van de bagel zijn meel, gist, moutstroop, een beetje bruine suiker en wat zout. Het geheim van de bagel - en het cruciale verschil met alle andere broodsoorten ? is, dat een bagel een paar minuten in kokend water wordt gedompeld voor hij de oven ingaat en daardoor zijn goudbruine, licht glimmende uiterlijk krijgt. Aan dit proces dankt de bagel zijn speciale smaak. ? Maak de bagel niet te warm; anders smelt de roomkaas! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekkere zoete american pancakes. Makkelijk te maken. Teveel beslag? Geen probleem, beslag kan worden ingevroren, hoewel dit wel enigszins ten koste gaat van de luchtigheid. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Simpel "taartje" van ei in ham, lekker bij lunch of ontbijt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Klein paasontbijt gerecht; een ei, in wat voor vorm dan ook, hoort erbij ! …  Lees verder »

Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt/lunchgerecht dat bestaat uit twee gepocheerde eieren op een Engelse muffin (of brioche) met ham en hollandaisesaus. Er zijn veel varianten. Deze is met spinazie maar het kan ook met zalm, bacon, tomaat en veel meer. Wikipedia heeft een lijst met variaties en de bijbehorende namen: http://en.wikipedia.org/wiki/Eggs_Benedict#Variations …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Simpel,maar erg lekker.Het recept heb ik van een collega van mijn dochter …  Lees verder »

Top