Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Snel te maken en errrruggg lekker …  Lees verder »

In de wachtkamer van het ziekenhuis las in in een tijdschrift een dergelijk recept. Gelijk e.e.a. genoteerd en thuis gebakken. Een TOPPER! Zo heerlijk luchtig. Zo gemakkelijk te maken. Kan niet mislukken. Ook de volgende dag en de dag erop nog heel erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Groene kool of savooiekool (Wirsing) is hier in Duitsland een hele populaire groente. Je kunt deze kool dan ook altijd en overal kopen. In Nederland is dat wat moeilijker. In Nederlandse supermarkten zie je de kool bijna nooit. Hier in Duitsland wordt de kool bijna altijd met room gekookt. Dat is heerlijk. Ik heb daar een variatie op gemaakt met mosterd en wat extra kruiden. Net iets pittiger. Door de buitenste bladeren van de groenekool eerst te blancheren hou je de mooie groene kleur van de kool! In het recept staat dit beschreven. NB Het karwijzaad in het recept wordt tijdens het koken toegevoegd. Karwijzaad zorgt voor een goede spijsvertering en een goede darmwerking. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Deze appeltaart kregen we bij mijn schoonzusje die het recept weer van een kennis had gekregen. Echt een heerlijke taart die super gemakkelijk te maken is. Zelfs voor een kind. Iedere keer als ik de taart trakteer wil men het recept hebben. De grootte van de beker die je gebruikt is niet belangrijk. Is de beker heel groot dan wordt de taart hoger. Meestal gebruik ik gewoon een theeglas. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Kreeft is echt een delicatesse dat weet iedereen. Ik heb ze vaak gegeten in sterrenrestaurants, maar vroeger toen ik viste op de Noordzee en er zaten er in onze netten legde ik er onmiddellijk `beslag` op en verdwenen ze gelijk in mijn pannen. Hier deel ik het basisrecept zoals ik het al jaren maak. Koop levende kreeften bij de visspecialist of bij de Sligro of Hanos als je daar in kunt. Deze zijn het lekkerste en anders neem je ingevroren Canadese kreeft. Heel veel bereidingen zijn er mogelijk met dit geweldige schaaldier. Dit is echt een geweldig product met de feestdagen waar iedereen dankbaar van smult. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Ooit geweten dat Chinese rode wijn drinken? Hier is een heerlijke compliment voor jou rode wijn bij een feestje. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Wat leuk is aan deze recept, is dat er custard door de marinade komt. Jij proeft de custard niet echt, maar dit geeft weer een anders dan anders aparte smaak aan het vlees: ECHT EEN AANRADER! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit is zó verrukkelijk lekker en past ook goed als bijgerecht bij een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

Verrassend gerecht met een combinatie van kip, traditionele Aziatische groenten en fruit. Past in een Low Carb of Paleo dieet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Belangrijk voor dit SUPER gerecht echt een goede wijn te nemen. Is echt een TOPPERTJE …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Door het pokkeweer van de afgelopen periode word ik een beetje moe van het overal zien van die zomersalades. Niemand hier heeft er nog trek in want het lijkt er inmiddels wel op dat je in Nederland 365 dagen per jaar moet stoken en een paraplu bij je moet hebben. Aangezien het wel herfst lijkt kwam ik op het idee zelf een heerlijke champignonsoep te maken. Nou lekker was hij, smullen maar ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Vijf tips. …  Lees verder »

500 gr witbroodmix, 25 gr boter, 1 theel suiker, 3 dl lauw water Voor de vulling: 250 gr lamsgehakt, i grote rode fijngehakte ui, 2 eetl fijngehakte pijnboompitjes, 1 flinke uitgeperste teen knoflook, 2 eetl fijngehakte platte peterselie, 1 eiwit, 1 ontvelde,in blokjes gesneden vleestomaat, 1/2 groene paprika,in blokjes, 1 eetl tomatenpuree, 1 eetl wijnazijn, 1 flinke mespunt cayennepeper, zout naar smaak, 2 losgeklopte eidooiers, 2 eetl sesamzaadjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Dat wortelen goed zijn voor je ogen is algemeen bekend. Maar weet je dat wortelen ook heel goed zijn voor je huid? Wortelen bevatten veel bètacaroteen. Dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, en van vitamine A is bewezen dat het bijdraagt aan een mooie huid. Daarnaast bevatten wortelen veel anti-oxidanten en vitamine C en deze voedingsstoffen zijn ook nodig voor een gezonde huid. Wortelen bevatten slechts 32 calorieen per 100 gram, je zult er niet snel dik van worden. We eten wortelen vaak rauw (lekker als knabbeltje tussendoor) of gekookt. Maar wat minder bekend is, is dat je wortelen kunt roosteren in de oven. Het is gemakkelijk te maken en ook heel erg lekker. Eet er een stukje vis en wat gekookte aardappeltjes bij en je gezonde maaltijd is klaar!Kijk voor nog meer recepten op http://www.eetjemooi.nl. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

8 {hartige of orginele} bladerdeeg plakjes . 250 gram rundergehakt 1 gele paprika 2 teentjes knoflook 1/2 bakje champignons bosui 1/2 zakje bretonse gehaktkruiden cayennepeper 1 ei beetje water …  Lees verder »

Een heerlijk borrelhapje waar je blijft van pakken! (Ingrediënten voor 18 hapjes) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

1 volledige kip in stukken 50 g spekreepjes 1,5 dl droge witte wijn 250 g gehakte tomaat 250 g wortelen, in blokjes 250 g paprika mix, in blokjes 250 g courgette, in blokjes 1 rode piri-piri of Spaans pepertje, van pitjes ontdaan en fijngesneden 1 knoflookteentje, geperst sap van 1 limoen olijfolie zwarte peper, gemalen kipkruiden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Portugees

Deze taart komt uit de Amerikaanse tak van onze familie. Heerlijk maar wel machtig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans
Top