Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Niet alleen met kip maar ook met gehakt kun je hele lekkere enchiladas maken. Voor wat betreft de groenten heb ik een paprikastoplicht, champignons en uien gebruikt. Verder de gebruikelijk ingrediënten die ik bijna standaard in elk Mexicaans gerecht gebruik, zoals knoflook, rode peper (of jalapeno ) en Mexicaanse kruiden. Meestal gebruik ik fajitas kruiden omdat ik daar altijd een grote pot van in huis hebt. Je kunt natuurlijk ook de speciale kruiden mix voor enchiladas gebruiken. Gebruik echter niet teveel in 1x maar wees voorzichtig en proef tussendoor de saus eventjes. Mocht de saus onverhoopt toch te heet uitvallen gebruik dan een schepje suiker waarmee je de pittigheid enigszins kunt verzachten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Ik weet het, er staan al honderden recepten van appeltaart op Smulweb en iedereen heeft zo zijn/haar eigen recept en voorkeur. Ik ben ook echt niet zo arrogant om te menen dat deze appeltaart lekkerder is dan de vele andere recepten die hier al ooit eerder zijn geplaatst. Maar dit is het recept dat mijn dochter altijd zo gewoon uit de losse pols maakt en waar iedereen die bij ons op verjaardagen komt altijd reikhalzend naar uitkijkt. Dus voor iedereen waarvoor we elke keer het recept op een kattebelletje neer moeten krabbelen en voor alle anderen gegadigden is hier dan het zoveelste appeltaart recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

500 gr half om half gehakt paneermeel 3 eetlepels pindakaas 1 eetlepel knoflookpoeder 2 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel sambal oelek …  Lees verder »

Mijn zoektocht naar de lekkerste wafels heb ik tot een goed einde gebracht. Deze zijn het helemaal voor ons. Lekker zoet, knapperig en beslist niet droog. Heerlijk zonder iets erop, maar nog heerlijker met slagroom of een bol Hertog Kersenrijk ijs!. ZAAAALIGGGGGG, dit is vanaf nu HET RECEPT voor mij. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Je kent ze wel toch ? Die dikke witte ovensaus in een potje in diverse varianten zoals met bacon-ui, knoflook, kaas of tuinkruiden. Het zal best wel allemaal lekker anders zijn echter ik maak het liever zelf zonder die E-nummers en andere ondefinieerbare dingen. Deze aardappelschotel is echt lekker anders, je kunt het ook steeds weer anders maken door zelf te gaan combineren met groenten die je al in huis hebt of er in wilt hebben. …  Lees verder »

Heel eenvoudig kip gerechtje waar jij weinig voor hoeft te doen, want de oven doet het werk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

Een OVERHEERLIJKE tomatensoep , die puur , iets zoet en pittig smaakt , volgens recept van mijn vader. Dit recept is echt 1 van onze favorieten in familie en vriendenkring !!.Het recept is voor een grote pan soep. Je kunt er niet genoeg van maken , de pan is zo leeg !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Pho wordt vaak met rundvlees gemaakt, deze variant erop is met kip. Supersoep al zeg ik het zelf!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Dit recept vond ik in een van mijn kookboeken als een los geschreven velletje papier. Het leek me wel een recept voor vandaag. MMMM in de oven rook het al lekker en achteraf waren we van mening hier thuis, die hoort 100% op Smulweb wat een heerlijke smaaksensatie Tomaten Knoflook Basilicum en Mozzarella en Parmezaanse kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit is ook van mijn moeder, toen was er nog tijd genoeg om te koken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Peren die we hadden begonnen al goed rijp te worden. Het waren er teveel om direct op te eten, dus....BAKKEN! Overal zoeken naar een lekker recept. Niet direct gevonden, dus zelf aan het experimenteren geslagen. Deze verrukkelijke taart was het resultaat. Helft voor ons, helft voor de buren, die direct het recept wilden hebben!De taart is gemaakt met een roerdeeg. Gemakkelijk te maken en kan niet mislukken!) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lekker om zo snel van je sperziebonen af te komen. In de oven ermee en lekker maken. Simpeler kan het niet, maar totaal anders dan dat Hollandse met een klontje boter en wat nootmuskaat. Zelfs een klein kind likt er zo zijn vingertjes bij af met het voordeel dat ze wel opeens boontjes eten en lekker vinden. Dit is simpel, maar een zéér smakelijk bijgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Zeer weinig voorbereiding,razend snel in de oven en smullen maar. eet er lekkere gezonde groenten bij of een gemengde salade met een lekker stukje vlees of vis erbij.mmmmmmm …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Wie is er in Nederland nou niet dol op stamppot? Iedereen toch zeker en beslist op deze stamppot met een Oriëntaals smaakje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit recept is simpel, lekker en veel goedkoper dan de echte Heks`n kaas !!. De hoeveelheden zijn precies voldoende voor een Zuurkoolstamppot voor 4 personen. Natuurlijk kun je deze heerlijke saus ook voor andere recepten gebruiken. Toen ik gisteren mijn Zuurkoolstampot-met-heksenkaas weer eens ging maken en een potje Heks`n Kaas ging kopen schrok ik van de afschrikwekkende lijst met ingrediënten en de " relatief " dure prijs. Ik had mezelf al eens eerder betrapt dat ik soms meer weggooide van de Heks`n-kaas dan wat ik door de zuurkoolstamppot deed omdat het over de datum ging. Daarom heb ik zelf een sausje gemaakt die lekker, goedkoop en gezonder is. Het is een slanke, natuurlijke versie geworden met de volle smaak, die iets dunner en minder dik maakt en/of is !! Als kruidenkaas gebruikte ik de goedkope Val Blanc van de Aldi. Val Blanc bestaat uit melk (53%), room (45%), zout, boter, tuinkruiden (0,4%), knoflook (0,3%), azijn, witte peper, zuursel. De duurdere Paturain en Boursin zijn ook goed en bevatten plantaardig stremsel. Peterselie had ik niet meer in de tuin dus de gedroogde versie deze keer …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Heel veel mensen denken dat ze géén spruitjes lusten, heel veel kinderen trekken hun neus ervoor op. Spruitjes zijn, door allerlei kruisingen met rassen, lang niet meer zo bitter als vroeger. Als jij ooit de spruitjes zo klaarmaakt als hieronder beschreven dan lust opeens iedereen spruitjes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Top