Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "mexicaans"

2 enchilada's (zie recept op mijn pagina) - 1 klein blikje bruine bonen (bonduele) - 1/2 el tomatenpuree - 1 tl bouillonpoeder - 1/2 el chilipoeder - 1/2 tl gedroogde pepertjes - 1 tl oregano - 1 uitje - 1/2 rode paprika - ijsbergsla - guacemole en/of zure room - 125 gr gehakt - 1 tomaatje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Heerlijke maaltijd, die je zo uitgebreid kunt maken als je zelf wilt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Originele taco's met een pittige zelfgemaakte saus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Burrito's behoren, net zoals taco's, tot de bekendste gerechten uit Mexico. Burrito's kan men op vele manieren bereiden. De echte Mexicaanse burrito's zijn gevuld met rundvlees en bonen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Vulling voor 4-6 burrito's …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Een heerlijke hartige taart, ontstaan omdat ik restjes saus en pepers over had na een keer taco's eten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Zelf bedachte combinatie van verschillende fajita- en guacemole recepten. Ken dit zelf uit Texas waar veel mexicaans (TexMex) wordt gekookt. Vooral de tequila zorgt voor de echte mexicaanse smaak! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Mexicaanse saus gemaakt van Advocado en geschrikt bij elk Mexicaans gerecht. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Misschien het meest bekende Mexicaanse recept (genaamd Chimichanga - bron "cooking with spices), deze wrap tortilla`s zijn gevuld met pittig rundvlees, bedekt met pittige kaassaus en kan geserveerd worden met de traditionele guacomole met erbij wat groene paprika`s en tomaten. (Ik heb een recept van guacomole in "mijn kookboek" het is van "suzanneskitchen" en heet "de allerverrukkelijkste guacomole"). Hier is de link naar dit recept. Allerverrukkelijkste-guacomole …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Smaakt zoals ik het in Mexico gegeten heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Maak ze met je eigengemaakte nacho`s .. zie basisrecept http://www.smulweb.nl/1367706/koken/recept/Nachos-zelf-gemaakt Nacho`s zijn eigenlijk niet meer dan gefrituurde tortilla`s. Je kunt een zak kant-en-klare tortillachips nemen maar maak ook zeker eens je eigen nacho`s. Houd er wel rekening mee dat je de nacho`s dan niet helemaal bruin frituurt, ze worden namelijk nog een keer gebakken in de oven. Ook guacamole is erg simpel en snel zelf te maken! Maar gebruik voor een snelle versie gewoon kant-en-klare chips en guacamole uit een potje. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren door er gehakt, rode ui, sla en knoflook aan toe te voegen. Bak dan eerst het gehakt even bruin in een pan, schud het over de nacho`s heen, bedek met gesneden rode ui en knoflook en strooi er geraspte kaas overheen. Serveer op een bedje van bijvoorbeeld rucola. Probeer voor een vegetarische versie eens kidneybonen in plaats van gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Lekker mexicaans, malse kip/biefstuk, salsa, quacamole, room: wrappen in een fajita …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Een heelijke salsadip voor bij nachos of een stukje gegrild vlees... …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Guacemole behoeft geen uitleg, het is gewoon lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Salsa heerlijk bij BBQ of gegrild vlees, maar ook te gebruiken bij andere vleesgerechten in de dagelijkse keuken. …  Lees verder »

400 gr trostomaten, van vel ontdaan en gehakt in dobbelsteentjes 200 gr pomodoritomaten, van vel ontdaan en in dobbelsteentjes gesneden 1 grote rode ui, fijngehakt 1 bosje koriander 2 Habanero pepers 2 groene Jalape?o pepers 2 rode Jalape?o pepers 2 Thai pepers sap van 2 limoenen zout Omdat er mogelijk in Nederland geen Habanero- of Jalapeno- en Thaipepers kunnen worden gekocht - behalve eventueel uit een potje - kan je uiteraard Spaanse pepers of Lombok Rawitt (pas op heet) gebruiken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Pikante tomatensalsa Cholesterolarm ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Tomatensalsa kan op veel manieren bereid worden, maar dit vinden wij de lekkerste …  Lees verder »

750 gram rundergehakt 500 gram Kidneybonen 450 gram tomaat 300 gram mais 150 gram Cheddar kaas 9 tortilla's 4 eetlepels tomatenpuree 2 theelepels koriander 2 eetlepels olie 1 scheutje tacosaus 1 theelepel chilipoeder 1 ui 1 eetlepel komijn 1 theelepel kaneel  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans
Top