Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "grieks"

Een verfrissend drankje voor de koffieliefhebbers.  Kijk voor meer leuke recepten op: www.onlinechefs.nl …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

750 gr spinazie 1ui, fijn gesneden 1/4 kop melk 1/4 kop peterselie, fijngesneden 1/4 kop dille fijngesneden 1/2 kop boter 2 grote eieren 175 gram feta peper en zout 6 vellen kant en klaar bladerdeeg boter om in te vetten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Lekker recept voor op een geroosterd sneetje brood van de bbq tijdens het wachten op het bbq vlees!  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Dit is zo'n lekker "lukt altijd", lekker snel klaar voor de zondag recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Kipfiletschotel uit de Griekse keuken, als specialiteit op de kaart bij ons vaste restaurant op zondag, Olympia. Sappige, dungesneden en gegrilde kipfilets nog even doorgegaard in een spicy tomatensaus met uien, champignons en veeel knoflook.  Gebakken aardappeltjes, gekruide rijst en tzatziki erbij en je blijft maar dooreten  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Deze soep neem ik vrijwel altijd vooraf als we bij 'onze' Griek gaan eten. Omdat dat nogal eens gebeurt heb ik denk ik het recept hiervoor gekregen, en deel dit graag met alle medeSmullers 😉  Natuurlijk heb ik niet alles gekregen, gewichten en aantallen heb ik op de smaak gedaan zoals ik het ingeschat heb..  Het is verbluffend simpel maar onweerstaanbaar lekker!!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Op Ranzo Ionio, waar we deze zomer op vakantie waren, maken ze het graag iedereen naar de zin. Ze zullen voor zover mogelijk is alles uit de kast halen om speciale wensen te kunnen verwezenlijken.   Toen een van de gasten vertelde dat hij eigenlijk graag een keer pizza wilde eten werd aan zijn verzoek gehoor gegeven  Leuk om te zien dat ze er met de ingrediënten die ze tot hun beschikking hebben en met een beetje creativiteit toch iets lekkers van kunnen maken. Zo werd deze pizza dus gemaakt met de ingrediënten van een Griekse salade. Toen ik die avond de moussaka verkoos boven de pizza, kreeg ik van Yiannis aan het einde van de avond alsnog een stuk pizza mee want ik moest en zou zijn Griekse pizza proeven En het was (hoe kan het ook anders) erg lekker. Fantastico!! Zoals Yiannis zelf al zei Ik heb het nu thuis gemaakt en omdat ik niet zoveel tijd had heb ik gekozen voor een bodem met saus uit het koelvak van de supermarkt. Een heerlijk snel-klaar-recept dus. Heb je meer tijd of hou je niet van kant-en-klaar dan kun je de bodem en de saus natuurlijk ook zelf maken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Kokkinisto =rood maken van vlees door het  in tomatensaus te bereiden. Kotopoulo = kip. Tijdens mijn vakantie in Griekenland mocht ik een dagje meekijken in de keuken van de Taverna van de accommodatie waar wij verbleven (Ranzo Ionio).  Een ontzettend leuke kans die ik natuurlijk met beide handen aangreep. Dit is een van de recepten die ze daar die dag klaarmaakten. Thuis heb ik het nagemaakt en iedereen vond het zo lekker dat ik het zeker nog vaker ga maken. Ik vond het verrassend om te zien dat ze daar gebruik maakten van specerijen die ik niet zo voor de hand liggend vond zoals kurkuma en kerrie. Maar volgens Kostas en Stella, die ik deze dag mocht volgen,  waren ze de laatste jaren daar ook een beetje aan het experimenteren met ingredienten Leuk om te horen want zelf hou ik ook wel van een beetje creatief koken TIP: Lekker met Griekse-gebakken-aardappelen-met-knoflook-oregano-en-citroen en Griekse-boerensalade-met-ijsbergsla …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Makkelijk en lekker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Echt een lekker grieks vleesgerecht, ook erg lekker op de barbeque …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Dit recept werd me ingefluisterd door Stella, die de pollepel zwaait in de keuken van de Taverna van Ranzo Ionio waar we onze vakantie hebben doorgebracht. Toen ik een dagje mocht meekijken in de keuken vertelde ze dat zij dit vaak maakte voor haar eigen gezin omdat ze dit zelf zo lekker vind. Niet voor de Taverna vertelde ze omdat het niet authentiek is. Ik prijs me gelukkig dat ze mij dit heerlijke recept heeft toevertrouwd Een prettig bijkomend verschijnsel is dat de wortel niet uit hoeft te lekken zoals dat met komkommers altijd moet. Je hebt dit dus in een mum van tijd op tafel staan. Ook kun je dit al heel goed van te voren voorbereiden zodat de smaken goed in kunnen trekken.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Na een aantal pogingen heb ik nu eindelijk een simpel maar o zo lekker recept voor Griekse tzatziki gemaakt.  Weinig ingrediënten maar wel veel smaak. Dit recept is, in tegenstelling tot de meeste andere recepten, zonder komkommer. Je mist de komkommer helemaal niet want door de verse munt is de tzatziki fris genoeg. Omdat ik de ervaring heb dat de tzatziki door de komkommer veel te nat en daardoor te dun werd ben ik gaan experimenteren en ben ik uiteindelijk hier op uit gekomen. Je kunt gerust meteen een hele pot yoghurt gebruiken want de saus blijft wel een paar dagen goed (en dik) in de koelkast. TIP: Wees niet te zuinig met de olijfolie en gebruik bij voorkeur een Griekse. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Laatst zag ik bij een restaurant een krijtbord staan waarop mosselen met geitenkaas werden aangeprezen. Dat leek me weer eens een keer een leuke en lekkere afwisseling. Maar omdat bij mij thuis niet iedereen zo van geitenkaas houdt heb ik er deze variant op bedacht. De combinatie met de ouzo maakt de Griekse smaak compleet. Gewoon frietjes en/of stokbrood met kruidenboter erbij is eigenlijk al voldoende. Maar als je het helemaal in stijl wilt houden dan past een Griekse salade en tzaziki  of knoflooksaus hier voortreffelijk bij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Deze Cypriotische variant met rijst/gehaktvulling moet niet verward worden met de Griekse dolmades, die meestal alleen met een vulling van rijst gemaakt zijn. Ik heb ze voor het eerst gegeten een paar jaar geleden toen ik in Cyprus op vakantie was. Ik vond deze versie, veel smaakvoller dan de gewone Griekse dolmades. Vandaar dat ik ze nu zelf heb gemaakt en hier neerzet om niet meer te vergeten. Als je zelf een druivenstruik hebt pluk dan gewoon een aantal mooie (jonge) bladeren. Heb je geen verse wijnbladeren dan kun je ook geconserveerde  kopen bij de Turkse winkel of toko.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een van mijn heerlijke herinneringen aan mijn vakantie in Griekenland is deze zalige ijskoffie. Ook thuis ontzettend lekker op een dag met een zomers temperatuurtje. Bovendien is het ontzettend makkelijk te maken. Suiker is naar smaak: 4 theelepels is Glykos = (zeer) zoet, 2 theelepels is Metrios = minder zoet/medium en zonder suiker = Sketios. Melk is eventueel ook te vervangen door een bolletje roomijs …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Met deze Griekse smaken kom je helemaal in Griekse sferen. Hou je niet zo van aubergines dan kun je ook courgettes gebruiken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een dagje meekijken in de keuken van Taverna  Ranzo Ionio  waar wij in de vakantie verbleven leverde een schat aan keukengeheimen op, waaronder deze dolmades waar wij daar zelf in de Taverna van hebben zitten smullen. Eigenlijk was van keukengeheimen geen sprake want Stella en Kostas waren zo vriendelijk en open om mij alles te laten zien en te vertellen wat ik maar wilde weten. Ik heb dan ook ontzettend genoten van deze dag en kan nu thuis aan de slag met de informatie die ik daar heb opgedaan. In tegenstelling tot veel andere recepten worden hier verse wijnbladeren gebruikt. Heb je geen druivenstruik dan kun je ook ingemaakte bladeren uit de Turkse winkel gebruiken. De opgegeven hoeveelheden zijn voor ongeveer 30 dolmades. Schrik niet van de hoeveelheid want je kunt makkelijk een gedeelte invriezen.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Een heerlijke combinatie van de zoutige en scherpe van de feta en het pit van de chilipeper. Heerlijk om rauwkost of (plat)brood in te dippen en samen met wat andere kleine gerechtjes te serveren als mezze. Is ook erg lekker bij gegrilde vleesgerechten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Dit gerecht heb ik tijdens mijn vakantie op Cyprus leren kennen. Een voor mij totaal onbekend gerecht. Maar onbekend betekent voor mij niet onbemind. Na enig speurwerk bleek dat het helemaal niet zo moeilijk was om zelf te maken. En dus heb ik het thuis in mijn eigen keuken eens uitgeprobeerd. En ik kan jullie wel zeggen dat het precies zo smaakte zoals ik het op Cyprus gegeten heb.   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks
Top