Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. riawes
  4. Kookboek grieks
Kookboek "grieks"

Eet je Grieks of gegrild vlees of gegrilde vis en heb je een stuk witte kool over, gebruik hem dan (zonde om weg te gooien) en maak er deze verrukkelijke, frisse salade van. Deze salade is ook bekend als bijgerecht die mensen vaak krijgen als je gaat eten bij de Griek. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Sinds kort heeft de Appie bij mij om de hoek ook eindelijk een ‚€ėschep' vrieskist voor al het lekkers aan diverse soorten garnalen, zeevruchten etc.. Vandaag heel weinig tijd om iets ‚€ėfatsoenlijks' te brouwen dus werd het deze ongelofelijk smakelijke. Zo klaar, weinig ingredi√ęnten en heeeel weinig afwas. Alleen maar plussen dus Hier het receptje, probeert t eens, spijt krijg je er zeker niet van! ¬† …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

In pittige tomaten saus gebakken grote garnalen met feta kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een verfrissend drankje voor de koffieliefhebbers.¬† Kijk voor meer leuke recepten op:¬†www.onlinechefs.nl …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

750 gr spinazie 1ui, fijn gesneden 1/4 kop melk 1/4 kop peterselie, fijngesneden 1/4 kop dille fijngesneden 1/2 kop boter 2 grote eieren 175 gram feta peper en zout 6 vellen kant en klaar bladerdeeg boter om in te vetten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Lekker recept voor op een geroosterd sneetje brood van de bbq tijdens het wachten op het bbq vlees!¬† …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen Lees meer: 12x aardappelen om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Dit is zo'n lekker "lukt altijd", lekker snel klaar voor de zondag recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Kipfiletschotel uit de Griekse keuken, als specialiteit op de kaart bij ons vaste restaurant op zondag, Olympia. Sappige, dungesneden en gegrilde kipfilets nog even doorgegaard in een spicy tomatensaus met uien, champignons en veeel knoflook. ¬†Gebakken aardappeltjes, gekruide rijst en tzatziki erbij en je blijft maar dooreten¬† …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Deze soep neem ik vrijwel altijd vooraf als we bij 'onze' Griek gaan eten. Omdat dat nogal eens gebeurt heb ik denk ik het recept hiervoor gekregen, en deel dit graag met alle medeSmullers ūüėȬ† Natuurlijk heb ik niet alles gekregen, gewichten en aantallen heb ik op de smaak gedaan zoals ik het ingeschat heb..¬† Het is verbluffend simpel maar onweerstaanbaar lekker!!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Op Ranzo Ionio, waar we deze zomer op vakantie waren, maken ze het graag iedereen naar de zin. Ze zullen voor zover mogelijk is alles uit de kast halen om speciale wensen te kunnen verwezenlijken.¬† ¬†Toen een van de gasten vertelde dat hij eigenlijk graag een keer pizza wilde eten werd aan zijn verzoek gehoor gegeven ¬†Leuk om te zien dat ze er met de ingredi√ęnten die ze tot hun beschikking hebben en met een beetje creativiteit toch iets lekkers van kunnen maken. Zo werd deze pizza dus gemaakt met de ingredi√ęnten van een Griekse salade. Toen ik die avond de moussaka verkoos boven de pizza, kreeg ik van Yiannis aan het einde van de avond alsnog een stuk pizza mee want ik moest en zou zijn Griekse pizza proeven En het was (hoe kan het ook anders) erg lekker. Fantastico!! Zoals Yiannis zelf al zei Ik heb het nu thuis gemaakt en omdat ik niet zoveel tijd had heb ik gekozen voor een bodem met saus uit het koelvak van de supermarkt. Een heerlijk snel-klaar-recept dus. Heb je meer tijd of hou je niet van kant-en-klaar dan kun je de bodem en de saus natuurlijk ook zelf maken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Kokkinisto =rood maken van vlees door het¬† in tomatensaus te bereiden. Kotopoulo = kip. Tijdens mijn vakantie in Griekenland mocht ik een dagje meekijken in de keuken van de Taverna van de accommodatie waar wij verbleven (Ranzo Ionio).¬† Een ontzettend leuke kans die ik natuurlijk met beide handen aangreep. Dit is een van de recepten die ze daar die dag klaarmaakten. Thuis heb ik het nagemaakt en iedereen vond het zo lekker dat ik het zeker nog vaker ga maken. Ik vond het verrassend om te zien dat ze daar gebruik maakten van specerijen die ik niet zo voor de hand liggend vond zoals kurkuma en kerrie. Maar volgens Kostas en Stella, die ik deze dag mocht volgen,¬† waren ze de laatste jaren daar ook een beetje aan het experimenteren met ingredienten Leuk om te horen want zelf hou ik ook wel van een beetje creatief koken TIP: Lekker met¬†Griekse-gebakken-aardappelen-met-knoflook-oregano-en-citroen¬†en¬†Griekse-boerensalade-met-ijsbergsla …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Makkelijk en lekker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Echt een lekker grieks vleesgerecht, ook erg lekker op de barbeque …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Dit recept werd me ingefluisterd door Stella, die de pollepel zwaait in de keuken van de Taverna van Ranzo Ionio waar we onze vakantie hebben doorgebracht. Toen ik een dagje mocht meekijken in de keuken vertelde ze dat zij dit vaak maakte voor haar eigen gezin omdat ze dit zelf zo lekker vind. Niet voor de Taverna vertelde ze omdat het niet authentiek is. Ik prijs me gelukkig dat ze mij dit heerlijke recept heeft toevertrouwd Een prettig bijkomend verschijnsel is dat de wortel niet uit hoeft te lekken zoals dat met komkommers altijd moet. Je hebt dit dus in een mum van tijd op tafel staan. Ook kun je dit al heel goed van te voren voorbereiden zodat de smaken goed in kunnen trekken.¬† …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Na een aantal pogingen heb ik nu eindelijk een simpel maar o zo lekker recept voor Griekse tzatziki gemaakt.¬† Weinig ingredi√ęnten maar wel veel smaak. Dit recept is, in tegenstelling tot de meeste andere recepten, zonder komkommer. Je mist de komkommer helemaal niet want door de verse munt is de tzatziki fris genoeg. Omdat ik de ervaring heb dat de tzatziki door de komkommer veel te nat en daardoor te dun werd ben ik gaan experimenteren en ben ik uiteindelijk hier op uit gekomen. Je kunt gerust meteen een hele pot yoghurt gebruiken want de saus blijft wel een paar dagen goed (en dik) in de koelkast. TIP: Wees niet te zuinig met de olijfolie en gebruik bij voorkeur een Griekse. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Laatst zag ik bij een restaurant een krijtbord staan waarop mosselen met geitenkaas werden aangeprezen. Dat leek me weer eens een keer een leuke en lekkere afwisseling. Maar omdat bij mij thuis niet iedereen zo van geitenkaas houdt heb ik er deze variant op bedacht. De combinatie met de ouzo maakt de Griekse smaak compleet. Gewoon frietjes en/of stokbrood met kruidenboter erbij is eigenlijk al voldoende. Maar als je het helemaal in stijl wilt houden dan past een Griekse salade en tzaziki ¬†of knoflooksaus hier voortreffelijk bij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Deze Cypriotische variant met rijst/gehaktvulling moet niet verward worden met de Griekse dolmades, die meestal alleen met een vulling van rijst gemaakt zijn. Ik heb ze voor het eerst gegeten een paar jaar geleden toen ik in Cyprus op vakantie was. Ik vond deze versie, veel smaakvoller dan de gewone Griekse dolmades. Vandaar dat ik ze nu zelf heb gemaakt en hier neerzet om niet meer te vergeten. Als je zelf een druivenstruik hebt pluk dan gewoon een aantal mooie (jonge) bladeren. Heb je geen verse wijnbladeren dan kun je ook geconserveerde ¬†kopen bij de Turkse winkel of toko.¬† …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een van mijn heerlijke herinneringen aan mijn vakantie in Griekenland is deze zalige ijskoffie. Ook thuis ontzettend lekker op een dag met een zomers temperatuurtje. Bovendien is het ontzettend makkelijk te maken. Suiker is naar smaak: 4 theelepels is Glykos = (zeer) zoet, 2 theelepels is Metrios = minder zoet/medium en zonder suiker = Sketios. Melk is eventueel ook te vervangen door een bolletje roomijs …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks
Top