Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het is een SUPER LEKKER toetje dat doet denken aan de Engelse klassieker Eton mess , maar dan in mooie laagjes in een glas geserveerd . Nog Schotser wordt dit gerecht als je door de yoghurt een scheutje Whiskey spatelt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Schots

Ons nationale drankje Advocaat dankt zijn bestaan aan een meer exotisch voorbeeld. In de 17e eeuw leerden de zeevaarders van de West Indische Compagnie de avocado kennen in het Caraïbisch gebied. Het vruchtvlees van de avocado werd ter plekke met rum gemengd waardoor een dik vloeibaar drankje ontstond dat uitermate populair werd. Het verhaal gaat nu dat, toen de zeevaarders thuisgekomen over dit drankje vertelden, men ging experimenteren met eieren, suiker en brandewijn en dat zo onze advocaat is ontstaan. In mijn recept wordt het hele ei gebruikt. Vloeibare advocaat wordt bereid met het hele ei. Voor een dikke, stijve advocaat worden alleen de eierdooiers gebruikt. Ik geef graag een flesjes advocaat cadeau. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

50 g geitenkaas (bijv. Bettine Blanc) + 8 mooiste spinazieblaadjes (uit zak a 300 g, ) 8 mespunt crèma van zongedroogde tomaten (pot a 140 g) zwarte peper, versgemalen 16 zwarte olijven Taggia  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

500 g kruimige aardappels geschild en in blokjes 1 citroen, schoongeboend 3 eetlepels crème fraîche 3 eetlepels mayonaise met yoghurt 1 eetlepel verse bieslook fijngesneden 150 g Hollandse garnalen, gepeld  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Pasen wordt door veel mensen geassocieerd met de kip en het ei. Daarom heb ik een lekker smakelijk, mals en warm borrelhapje of bijgerecht bedacht. Zo lekker dat je je vingers erbij opeet. Laat ook de kleintjes lekker kluiven want dit vinden ze allemaal lekker. Hoeft niet persé met Pasen, ook lekker als bijgerecht bij je nasi, rijsttafel, zomaar of als borrelhapje op feestjes/verjaardagen. Kun je gewoon neerzetten want ze zijn toch zo weg en op. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Pittige witte koolsalade. Een heerlijk bijgerecht bij een Oosterse maaltijd. Ook als zomersalade lekker met gebakken aardappelen en een stukje vlees. Maak de salade ruim tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

In deze heerlijke frisse witlofsalade is een grote diversiteit van smaken aanwezig. Het bittere van de witlof, het zoete van de appel en druiven, en het hartige van de kaas. Afgemaakt met een lekkere frisse dressing. De croutons zorgen bovendien voor het crunchy effect en een extra bite. Al deze smaken samen maken het tot een hele heerlijke frisse salade …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

12 kwarteleitjes 500 g gemengd gehakt 1 tl cayennepeper 2 tl Italiaanse kruiden 100 g bloem 2 eieren losgeklopt 100 g paneermeel 2 el boter 6 el mayonaise 2 el mosterd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een geweldig lekker recept, ik het op smulweb gezet om het met jullie te delen. Het idee is ontstaan toen ik dacht aan ingrediënten voor een echt herfstgerecht. (hoewel, in de winter zal het ook heerlijk smaken). Alles moest van mij in één pan dus groenten, vlees enz zodat ik alles tegelijk kon opscheppen. Ik had de neiging om knoflook toe te voegen maar heb het niet gedaan want knoflook heeft toch een eigen specifieke smaak, die zeer aangenaam is, maar de smaak van deze ingrediënten zou beïnvloeden en dat wilde ik niet. Dus besloten om het niet te doen. Vandaag voor de 1e keer gemaakt en we hebben er werkelijk van zitten smullen! Ik heb het gemaakt in de slowcooker en kan zijn dat de slowcooker die je hebt voorverwarmd moet worden (duurt meestal ongeveer 18 min, houdt daar rekening mee). Verder zie je onderaan dit recept bij serveertips hoe lang het ongeveer kan duren in de oven of op het gas. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Een lekkere zoetzuur gerechtje die binnen een 1/2 uur op tafel zijn. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Een verrukkelijke viscurry van het godeneiland Bali. Ik raakte verslingerd aan dit gerecht bij restaurant The Sand in Sanur; op mijn laatste vakantiedag kreeg ik het recept van de chefkok. En thuis smaakt het net zo heerlijk als in tropisch Bali! Voor dit gerecht moet je eerst even een `boemboe`maken. Klinkt als veel werk, maar het is zo gebeurd. Dus hup naar de toko voor verse kruiden en naar de visboer voor verse vis. En dan vanavond is het alsof er een Balinees engeltje op je tong..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dubbel verpakt varkenshaas met verstopt gehakt in haasje "recept om over na huis te schrijven." …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Wie dit niet lust, nou dan weet ik het niet meer. Zelfs iemand die ziek is smult hiervan. Het wordt nu rap kouder en dan willen we ietwat machtigers smullen om zo een warm en voldaan gevoel te krijgen. Nou als deze daaraan niet voldoet dan weet ik het niet meer. Groentetaartje met gehakt, prei, sjalotjes, wortel, kastanjechampignons, spek, blauwkaas, Brie, oude kaas, bladerdeeg en specerijen. Past prima bij de herfst. Echt zalig ! Hij smaakte heerlijk. Volg hieronder de receptuur en de foto`s en je kunt er de hele herfst- en winter van smullen! Ik zie graag de reacties hieronder. Deze is vrij machtig door de stevige vulling, maar absoluut niet ongezond. Probeer hem zelf. De tijd: 25 minuten voorbereiding en 20 minuten bakken in de oven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Allemaal lekker bij de visgourmet, maar ook over gestoofde, gegrilde en gebakken vis. Heerlijk bij kibbeling of een lekkerbekje of bij de gebakken mosselen. Het zijn stuk voor stuk goede smaakmakers. Sommige kun je ook krijgen in flessen of potjes, maar eigengemaakt is nog veel smakelijker. Houdbaarheid in de koelkast is slechts enkele dagen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus. Hele najaar en winter lekker van genieten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze haas wordt dus niet bereid in de oven, maar in de wildpan op het vuur …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Top