Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "arabische keuken"

HARTIGE FLAPJES Deze Turkse flapjes met een vleesvulling worden meestal met 'borek hamuru' ( borek deeg, yufka) gemaakt, maar bladerdeeg is een goede vervanging …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Yufka vindt je in de Turkse supermarkt, het zijn dunne deegvellen op basis van tarwebloem, water en zout. Je kan ze in de oven of de frituur bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Met feta of gehakt en spinazie Uit Turkije …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Heerlijke filodeegrolletjes met geitenkaas! Maak er gerust veel en vries ze tot gebruik in. Börek, met de klemtoon op de laatste lettergreep en een harde k, is de algemene naam voor allerlei soorten 'gevuld' brood; sigara spreekt voor zichzelf. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Deegrolletjes gevuld met fetakaas …  Lees verder »

Turkse aardappelsalade -> aanrader …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Zie ook duizend en een hapjes deel 1 en 2 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Turks gerecht op de bakplaat,ik gebruik zelf altijd filodeeg i.p.v. yufka omdat dit knapperiger is en het niet plakkerig word waaneer je dubbele lagen gebruikt zoals bij de yufka wel het geval is …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

2 eetl olijfolie en olijfolie om te bestrijken, 25 gr amandelen, 4 vellen fyllodeeg, 450 gram spinazie, 1/2 ui of 1 sjalot 2 teentje knoflook, 100 gr feta, zout en peper naar smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Börek een Turks voorgerecht waar eigenlijk een ander soort deeg voor wordt gebruikt maar met bladerdeeg ben je veel sneller klaar en is minstens net zo lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Couscous met lichtzoete honing-tomaten saus, geitenkaas, walnoot en broccoli …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Couscous met biefreepjes, sonja bakker recept …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

350 g couscous 500 g sperziebonen 2 rode Spaanse pepers 3 eetlepels olijfolie 350 g gehakt 1 teentje knoflook 1 bakje cherrytomaatjes (250 g) zout peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Voor deze salade wordt de couscous niet in kokend, maar in koud water geweld. Daardoor houdt de couscous meer beet en wordt 'ie niet zo papperig. Het oorspronkelijke recept is van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

ROOMKAAS IN OLIE Op de toonbanken van bijna ieder koffiehuis in het Midden-Oosten zie je wel zo'n grote glazen potten met daarin kleine ronde kaasjes, glimmend in de olijfolie. Vaak zie je die potten ook op de schappen in de winkels. Rol de kaasjes door wat verse kruiden of paprikapoeder en je hebt een heerlijk Arabisch ontbijt . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Heerlijk kruidige gehaktballetjes,geef ze met tzaziki en gekruide couscous,waarvan het recept nog volgt.Ik gebruik lamsgehakt,maar het smaakt ook prima met rundergehakt. Gebruik voor de ras el-hanout specerijen van goede kwaliteit uit de Marokkaanse winkel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Labanah: In de Arabische landen smeert men deze pasta op het brood, maar deze saus is ook heerlijk bij rauwe groenten of geroosterde vis of vlees. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Arabisch
Top