Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijke Hartige Boerenkool Taart. Een variant op mijn recept boerenkool Zacht, Zoet, Romig en Pittig. Thuis, zet je gewoon deze stamppot in een pan op tafel en is het opscheppen en genieten van een Oer-Hollandse maaltijd. Echter soms wil je iets speciaals doen en samen met je visite genieten van dezelfde lekkere stamppot in een wat mooiere presentatie ! Hoe dan ook, deze boerenkool is altijd lekker !! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Lekkere chili, maar dan zonder dierenleed! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Door de groente niet te gaar te laten worden blijven de smaken van de groente bewaard. Zeker de combinatie, pastinaak, zwarte peen en meiknol zijn de moeite waard om eens te proberen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Kipfilet schotel à la Deon ! Ooh la la, wat is dit lekker !! Helaas is Deon Karsten niet meer in ons midden en door een onbekende reden was ook dit recept niet meer te zien op Smulweb. Echter dit recept is veel te lekker om niet meer online te staan en daarom heb ik deze topper ter nagedachtenis van Deon weer op smulweb geplaatst. Soms moet je doen, durven en genieten en mag het gewoon een keertje heel erg lekker zijn. Dit recept heeft natuurlijk zijn naam gekregen. Rust zacht Deon, chefkok met zijn eigen art. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

In deze heerlijke ovenschotel komt de puree onderin de schaal. Daar bovenop de bloemkoolroosjes met daartussen het hardgekookte ei en de rauwe ham. Overgoten en een heerlijke boursin-kaassaus en dan nog even gratineren in de oven. Vegetariërs laten de ham gewoon weg. Ook dan is het een heerlijke ovenschotel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Spitskool is een hele veelzijdige groente. Ik heb dan ook vaak spitskool in huis en probeer er steeds een ander gerecht van te maken. Dit keer wilde ik eens een curry maken. Er lag nog een grote vleestomaat, dus proberen. Wij vonden het allebei (Rob(mijn man) en ik)  erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Heerlijke pittige pasta. Wij hebben gesmuld. Je kunt de pasta natuurlijk minder pittig maken door minder pepers. In plaats van rode pepers kun je ook sambal gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Met de juiste kruiden smaken linzen fantastisch! Probeer deze linzensoep met de krachtige, pittige en licht bittere smaak van komijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Een heerlijk stoofpannetje met kipdijfilet dat je ook heel goed kunt maken in je slowcooker. Het lekkerste is dit gerecht al je het een dag tevoren maakt en de volgende dag weer opwarmt. De olijven kun je evenueel weglaten als je ze niet lust. NB Maak je het gerecht in de slowcooker, dan maak je het hele gerecht klaar in een hapjespan en doet dit over in de slowcooker (plm. 6 uur op low). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Echt een risotto voor de lente met lekkere knapperige groenten. Wij hebben dit gegeten bij mijn recept Andalusische kipdijfilet uit de oven. Heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Echt een heerlijke koolhydraatarme lasagne ( < 15 gram ) waarbij je de Lasagne vellen niet zult missen. Lekker gezond eten en eerder afvallen dan aankomen !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit gerecht wordt geserveerd in het thais restaurant, maar daar is het nog pikanter. ik vind het zalig op de iets minder pikante manier. echt om te smullen, vooral heerlijk door flink wat basilicum. Kip moet wel eerst flink marineren!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Gelukkig nieuwjaar!! Heb jij goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar? Als één van je goede voornemens gezonder eten en leven is, dan zit je hier goed. En niet alleen nu maar het hele jaar door. Om het nieuwe jaar gezond te beginnen krijg je van mij een heerlijk kruidig en gezond recept. En het is ook nog eens lekker snel klaar. Maak er een mooi jaar van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

De slowcooker is één van mijn favoriete keukenapparaten. Een slowcooker is een elektrische sudderpan. Mijn moeder maakte vroeger altijd draadjesvlees van runderlapjes. Die liet ze urenlang op een heel laag vuur zachtjes garen tot het vlees letterlijk in draadjes uit elkaar viel. Ik kan mij de geur nog herinneren als ik thuis kwam uit school.Maar dat is lang geleden en als je veel werkt heb je geen tijd om een dag lang bij een pan in de buurt te blijven die op het gasfornuis staat. Dan biedt de slowcooker uitkomst. Je vult de pan van de cooker met alle ingrediënten, voegt een klein beetje water toe en zet hem aan. De smaken van het gerecht worden intens, het kippenvlees valt letterlijk van de botjes af en wordt buitengewoon mals. En als bonus houdt je een heerlijke bouillon over (even zeven en in de koelkast bewaren totdat je soep gaat maken).Als je geen slowcooker hebt kan je dit gerecht ook in de oven maken, maar dan wordt het lang niet zo lekker. Doe in dat geval alle ingrediënten in een ovenschaal, dek deze af met aluminiumfolie en zet hem een uur in een voorverwarmde oven op 180 graden.Bij deze kip heb ik bloemkoolrijst gegeten, maar je kan er alle soorten groenten bij serveren die je maar lekker vindt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mexicaans

Een poos geleden kreeg ik 2 nieuwe kookboeken toegestuurd van Pascalle Naessens, een Vlaamse tv kok en tafelstyliste die helemaal bezeten is van vers, eenvoud en pure smaken. In beginsel zag ik er niet veel in omdat het eigenlijk allemaal kinderlijk eenvoudig was, maar als je eens een paar recepten die je aanspreken probeert dan begrijp je onmiddellijk het idee en proef je meteen hoe geweldig die pure smaken bij elkaar komen. Deze dame staat nu bij mij hoog aangeschreven. Ze is sinds kort ook regelmatig te zien op tv bij 24 kitchen. Dit is voldoende voor 2 personen. Kwartier voorbereiden, ongeveer 30 minuten oven, hangt af van de dikte van je visfilets. Eet smakelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

AL een hele  poos leef ik 80/20  op de Paleowijze Waarom ? vragen ze me vaak. Zakjes en pakjes zijn al bijna niet meer te vinden hier in huis en  ingredienten probeer ik  vaak te vervangen voor produkten die beter voor me zijn ook vanwege mijn darmen  en opgeblazen gevoel  en pijn in buik. Dit gaat nu  echt super. Deze ontbijtcrackers eet ik inmiddels niet alleen als ontbijt maar ook bij een  soepje of als tussendoor. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Een koekje valt altijd in de smaak! Deze Kool-Koriander koekjes met yoghurt dip zijn net even wat anders! Meer van dit soort recepten? Je vindt ze in Smult 13!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze heerlijke ketjap kip heb ik deze keer gemaakt in de slowcooker. Het is een combinatie van mijn recept babi ketjap en mijn recept sambal kip (onderaan de links naar die recepten). De kipdijfilets heb ik een nacht laten marineren, daarna alles tegelijk in de slowcooker en …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch
Top