Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Geeft lamskoteletjes, kip of eendenborst een pikant accent. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

De goede oude tijd herleeft met deze cranberry-chutney …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Eigenlijk alle recepten voor duiveltjesvlees die ik tot nu toe tegen ben gekomen zijn met een zakje nasikruiden. Omdat ik van mening ben dat dit gerecht ook heel goed en lekker te maken moet zijn ZONDER het zakje nasikruiden heb ik de proef op de som genomen en zo is dit recept ontstaan. Ze vonden het thuis heel erg lekker en mag (moet) dus nog vaker op tafel komen. Ik heb het gemaakt met varkensvlees (fricandeau) maar met kip of rundvlees kan dit ook prima. Pas wel de bereidingstijd aan (kip korter en rundvlees langer). Bij het plaatsen van het recept was er een groot dilemma: Is het recept van oorsprong Indisch? Nederlands? Is het een Limburgs streekgerecht? Na wikken en wegen heb ik er dus maar een wereldgerecht van gemaakt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Kipfilet met een 'prutje' van verse groente en veel knoflook. Overal te maken (ook op de camping)en lekker snel klaar. …  Lees verder »

Iedereen wel bekend van vakantie in Griekenland of van het Griekse restaurant. Daar heb ik het tenminste ook gegeten. Nu eindelijk zelf eens gemaakt. Een leuke afwisseling op al die heerlijke stoofpotjes. Heel erg simpel om zelf te maken. Ik heb er Griekse gebakken aardappelen en een Griekse salade bij gegeten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Makkelijk, lekker en goedkoop …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Deze saus is niet alleen te combineren met allerlei soorten vlees zoals biefstuk, varkenshaas, schnitzel, kip, kalkoen of wild. Maar is ook heerlijk als vegetarische saus voor bij pasta. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Mijn moeder kon heerlijk koken, maar één van de gerechten die ik nog regelmatig van haar maak is haar kropsla. Mijn man is er dol op. Hij vindt het vooral lekker (heel ouderwets!) met gekookte aardappelen en een balletje gehakt of een biefstukje (en de jus natuurlijk). …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Duits

Binnen 15 min. klaar, lekker makkelijk en smaak lekker met Chinees gebakken rijst of gestoomde rijst en met een koolsoort als groente bijgerecht. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

100 verse of gedroogde abrikozen maar dan overnacht geweekt en erna zacht gekookt en in kleine stukjes gesneden 2 uien, fijn 1 teentje knoflook, fijn 750 g suiker 1 t cayenne 1 e zout 2 e heel fijn gesneden gemberwortel 1 t mosterd 1 liter azijn …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Deze gerecht heb ik nog nooit in Nederland tegengekomen. Oorspronkelijk uit Zuid-Afrika heerlijk, makkelijk en goedkoop koken, voor een keer. Dit gerecht kwam vroeger ook vaak op tafel in mijn ouderhuis.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een heerlijke en ook nog eens leuk uitziende variatie op de 'gewone' witlof met ham en kaas uit de oven. Eenvoudig te maken en groots resultaat. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Voor de spruitjes liefhebbers onder ons is dit er wel eentje die er mag zijn, maar heb hem van een bekende chefkok waarmee ik bevriend ben. Niet moeilijk te maken en door de extra smaken van spekjes, pecorino kaas en de honingdressing ook helemaal kidsproof. Dit zijn wel de lekkerste spruitjes die ik in tijden gegeten heb. De zoete honingdressing gaat karamelisseren dat is het geheim van lekker. Wist je overigens dat er in een paar spruitjes meer vitamine C zit dan in een sinaasappel? Dus ook nog eens gezond en verantwoord smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een heerlijke hachee, ons familierecept, op 21 oktober 2011 100.000 keer bekeken. Ik zie het als een monumentje voor mijn moeder. Ze zou het leuk hebben gevonden dat zoveel mensen van haar hachee genieten. Maak een flinke portie en vries de rest in. Eet smakelijk. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Kurkuma wordt gewonnen uit de geeloranje wortel van de gelijknamige plant. Het wordt gebruikt om kleur te geven aan gerechten, maar ook aan kleding. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Tapas :Een pittig gerecht voor 4-6 personen; Voorbereidingstijd: 25 minuten Baktijd: 25 minuten; From: Stien …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Makkelijk en fris kipgerecht, met dank aan Anita die 5 jaar in Athene gewoond heeft. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks
Top