Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Je kunt deze pittige curry van rund- of lamsvlees maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Cambodjaanse Beef Lok Lak …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Hete kip met garnalen, een vlammend gerecht! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

30 g boter 300 g kipfilet (scharrel), in stukjes 1 ui, gesnipperd 1 kg aardappelen vastkokend, geschild en in blokjes 2 kippenbouillontabletten 2 x 500 g prei 2 el gedroogde tijm 2 el grove mosterd 1 beker slagroom (250 ml) 1 liter water …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Hier heb ik best wel een tijdje op zitten broeden, en wat kwam eruit...........tada, géén kuikentje maar een kip en wel een "Tequila Lime Chicken". Dit gerecht stond "vroeger" op de kaart van de "H" restaurants (Harry`s, Howards, Harolds, Hardings, Harvey`s, Hammonds, Hamiltons, Harrissons, Hardy`s enz.) van CenterParcs uit de tijd van de Mexicaanse kaart Omdat ik het recept nog nooit ergens voorbij heb zien komen heb ik eens goed in mijn geheugen gegraven. Ik heb de nodige research gedaan en ik heb het een en ander uitgeprobeerd. Net zolang totdat ik uiteindelijk tevreden was met het resultaat Dit komt zo dicht mogelijk bij de smaak zoals ik me het gerecht van "vroeger" nog kan herinneren. Misschien dat iemand van jullie het ook nog kent? …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Smakelijk en makkelijk recept voor doordeweeks! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

500 g spruitjes, schoongemaakt 3 bosuitjes, in ringen 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el zonnebloemolie 1 el sambal badjak …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Clotted cream is in Engeland verkrijgbaar (de beste komt uit Devon en Cornwall).Ik maak vaak Engelse gerechten maar de originele clotted cream ontbreekt dan omdat ik ze niet in Nederland kan kopen. (althans niet in de gewone supermarkt) Nu zag ik tot mijn verbazing op internet een recept uit de Allerhande van 2000 dit recept. Ik heb het sinds ik dit recept geplaatst heb vele keren gemaakt het is natuurlijk niet hetzelfde als de echte clotted cream maar het komt er aardig dichtbij. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Engels

Heerlijk zoetzuur kool bijgerecht waarbij chilisaus de hoofdrol speelt. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Lekker pittig gerecht met vlees of vis en groenten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

100 gram ongezouten amandelen met vlies 175 gram zelfrijzend bakmeel 100 gram witte bastersuiker 1 vanillestokje (merg) Zout 2 eieren Rasp van 1 sinaasappel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Super eenvoudig recept voor een lekkere traktatie bij een wijntje, en lekker eens iets anders dan de bladerdeeghapjes ;- D …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Een recept met verse groenten en fruit. Een lust voor het oog als het op je bord ligt kleurrijk en heel erg lekker  …  Lees verder »

Een recept uit mijn moeders keuken en het is nog steeds één van mijn favorieten gerechten. Ook zoonlief is er al net zo dol op. Gisteren heb ik dit recept aan ger1958 gemaild en die schreef in mijn gastenboek dat deze dus echt vermeld moet worden op Smulweb. Bij deze mogen jullie meegenieten van mijn moeders Babi Pangang. Wel in een jasje van deze tijd, zonder Maizena en extra afwas en met gebruik van de magnetron. Het recept is bedoeld voor 4 personen maar wij eten met ons drieën de pan ook leeg !! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een veelzijdige salade die te gebruiken is als lunchgerecht, bijgerecht, amuse wat je maar wil …  Lees verder »

Na een feest zoals met Nieuwjaar, heb ik altijd veel groenten over en dan verzin ik een recept al gaande tijdens koken. Wat heb ik, en hoe combineer ik deze ingrediënten is de hoofd vraag en de antwoord proeft je in de pan. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Dit is een leukertje uit het kersverse kookboek van ZTRDG, keukentafeboek no° 1 Italianen (Piemonte) verwarmen ansjovisjes in een mengsel van gelijke delen olijfolie en boter met een forse hoeveelheid knoflook. De Italiaanse ansjovis uit het vat is veel minder zout dan de ingeblikte die wij kunnen kopen. Daarom past men hier het originele recept aan door de ansjovissen in slagroom te verwarmen; ( 400 ml slagroom op een blikje visjes + 5 tenen knoflook uit de pers. Als een soort fondue eten, pannetje op een rechaud en rauwkost erin dippen. Ik heb een kleinere hoeveelheid gemaakt (zonder rechaud) om als voorgerechtje te serveren met gegrilde asperges - Lekker buiten in het zonnetje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Als je eens weinig zin hebt of weinig tijd hebt en toch lekker en verantwoord wilt eten dan is dit een recept wat heel snel te maken is. Het is in een handomdraai klaar en staat dan dampend op tafel. Het hele gezin smult hier van en de kinderen likken hun vingertjes erbij af. Ik doe het uiterst zelden, maar heb nu eens gebruik gemaakt van een pakje. Dit pakje was wel erg lekker, maar weet wat er inzit. Probeer het zelf maar eens als je weinig tijd hebt en hoor het dan wel. Ook handig als je de koelkast even leeg wilt maken want er blijft bijna altijd wel groente liggen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Deze paksoi-salade (met knoflookdressing) kan ook heel goed gemaakt worden met mini-paksoikooltjes de zgn. Shanghai paksoi. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais
Top