Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Afrikaans"

Wil jij een keer echt chic jou gasten een ontbijt of brunch of lunch aanbieden, dan is deze een ideaal gerechtje ervoor. Romige roerei wat in gerookte zalm is toegedraaid en op Engelse geroosterde muffins of rondjes beboterde toast word geserveerd. Een goede vervanger voor zalm is kwaliteit achterham. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Ik gebruik eigenlijk nooit kant en klare pakjes sauzen etc. door mijn eten. Werkt liever vanuit basis ingrediënten om tot iets lekkers te komen en beschouwd dit ook de kunst van koken. Maar in deze recept wijk ik even van deze regel af. Deze recept is geïnspireerd door de Zuid-Afrikaanse keuken, waar ze veel pakjes soep en kant en klare gemengde specerijen gebruiken.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Ideaal voor op een zonnige zomers dag en word koud geserveerd als hoofdgerecht met aardappel puree en gekookte groente of als lunch gerecht met grove brood. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Rooibos is een Zuid-Afrikaans kruid bos die in het Klein Karoo groeit. Dit bevat antioxidanten en heeft ant-allergische eigenschappen. Dit is koorts verlagend en word ook in zalven tegen eczeem gebruikt. In Zuid-Afrika krijgen kleine baby`s rooibosthee tegen maagkrampen. De lijst is nog veel langer van geneeskrachtige werken van deze "krachtige" bosje, maar vandaag stoppen we het in een marinade.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Door de flamberen word het een spektakel! En natuurlijk ook over-lekker.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Afrikaans

Eigengemaakte bbq saus, daar kan toch geen supermarkt saus tegenop!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Een kerrie gehaktbal hoort bij jou gehaktballen verzameling. Deze gehaktballen zijn eigenlijk heel eenvoudig, maar doordat dit in kerriesaus gegaard wordt, worden ze echt heerlijk en complexer van smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

4 gerookte makreel filet 5 e gesmolten boter 250 ml slagroom sap van 1 citroen 5 e peterselie, fijn zout peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

220 g zalm uit blik, stukjes graten en vel verwijderd en vis in stukjes gesneden 100 g gerookte forel, in stukjes 250 g roomkaas 2 e citroensap 250 ml slagroom, stijf geklopt 3 sprieten bieslook, fijn zout peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Weinig moeite met een geurig resultaat. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans
Top