Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit is de koning onder alle paddenstoelensoepen en ik heb er wat gemaakt. Dit is niet zomaar soep, nee dit is luxe soep uit de Franse keuken. Ideaal met gasten of voor de zondag. Dit zou zo op de kaart kunnen van een restaurant met Franse keuken. Voorts een heel leuk tussengerecht bij een herfst diner met wild of met kerst. Dit is hemels lekker en beslist niet moeilijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

De hartige plaattaart is niet helemaal toereikend als volledige maaltijd, maar wel heel lekker. …  Lees verder »

Supersnel en superlekker vegetarisch. Hoofdingrediënt:vleesvervanger? Zo zou ik het liever niet noemen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Champignonsoep zelf maken is eigenlijk kinderspel. In 20 minuten zet je een heerlijke champignon soep op tafel. Ik heb vandaag een wat chique variant gemaakt: licht gebonden en met een vleugje witte wijn. De wijn geeft het een heerlijk accent. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

* Quesadills zijn gevulde tortillas,gegrild of gebakken en geserveerd met verse salsa. * Voor dit gerecht heb ik kleine bloemtortillas van ongeveer 16 cm doorsnede gebruikt. * Op het etiket van de verpakking staat soms "fajitatortillas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Deze pizzabodem is zo luchtig en zacht-knapperig, daar eet je je vingers bij op. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

12 aardappelen 6 eieren mespunt kurkuma mespunt chilipoeder 1 ui 1 rode paprika 1 pakje kruidenmix curry-kokos (Honig) 1 dl yoghurt 1 blik tomatenblokjes 4 takjes koriander sesamzaad frituurolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Lekker luchtige asperges-flan,met een sausje. Asperges op een andere manier, kan helemaal van te voren worden klaargemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Gebruik voor deze flans een muffinvorm. …  Lees verder »

Van de week een heel leuk receptje gezien op tv. Vandaag gemaakt het is zooo lekker en zo simpel om te maken! Ik heb het recept iets aangepast, de basis blijft hetzelfde maar ik heb het aangevuld met mijn eigen woorden. Heel leuk om te maken voor een verjaardag, of zomaar als je trek hebt in iets hartigs. Gisteren (14.04.2012) de broodjes weer gemaakt. Recept iets verandert, Nu 30 minuten in de oven op 200°. Ze waren perfect. Als je 1 broodje per persoon rekent heb je hier een recept voor 4 personen, wij hebben 2 broodjes per persoon gegeten! Mijn eigen gemaakte kroketten waren op dus heb ik diepvries kroketten gekocht. Als je kaas of groentekroketten neemt dan kunnen de vegetariërs ook mee-eten. Zo zie je maar dat je met een paar ingrediënten een super makkelijk hapje kan maken. De bevroren kroketten zijn al gaar want die gaan alleen in het frituurvet om een bruin korstje te krijgen en nu zitten ze verpakt in bladerdeeg dus wordt de ragout lekker zacht in de oven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 wortels (circa 200 gram) 1 kleine ui 200 gram broccoli zout peper suiker 1 eetelepel pijnboompitten 1 eetlepel olie 1 theelepel tomatenpuree 1/2 groentebouillonblokje 200 gram penne 1 eetlepel balsamico 2 takjes peterselie …  Lees verder »

Echt Italiaans vanille-ijs smaakt het lekkerst bij dit typisch Italiaans dessert. U kunt ook de helft van de bitterkoekjes vervangen door chocoladebatons. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

2 theelepels olijfolie 1 kleine ui 1 teen/bolletje knoflook 400 gram kikkererwten uit blik 125 gram tahin 4 eetlepels citroensap 4 eetlepels gehakte peterselie 1 rode peper 1 theelepel komijnpoeder 1/4 theelepel cayennepeper 1/2 theelepel zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Come back Vega gehaktbal met havermout. Voor wie dit niet lekker vindt gebruikt wat meer broodkruimels in het gehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

1 ui - olijfolie - 150 gram risottorijst - 1 dl droge witte wijn - 1 kruidenbouillontablet - 3 draadjes saffraan of mespunt saffraan of geelpoeder - 3 zongedroogde tomaten - verse tijm - zout en peper - nootmuskaat - 150 gra - bloem, 90 gram koude boter - 2 a 3 eetlepels ijskoud water - 1 pot geroosterde paprika's - 450 gram groene asperges - stukje overjarige of Parmezaanse kaas  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 Sinaasappel 1 Pompoen 500 gram Couscous 100 gram Olijven - groene en zwarte, pitloos, fijngesneden 6 eetlepel Olijfolie 55 gram Amandelschaafsel 200 gram Witte kaas - in blokjes 15 gram Koriander - fijngesneden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan
Top