Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze duivelse calorieenbom is een geweldige taart voor speciale gelegenheden. Ik hem hem gemaakt als nagerecht voor de Italiaanse zondagslunch en hij was echt heerlijk! Hij kan natuurlijk ook goed dienen als taart voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen etc. Voor de genieters en de choc-aholics een echte aanrader! …  Lees verder »

Een echte verrassing voor bij de brunch:knapperige broodjes met stukjes noot en pittige kaas. …  Lees verder »

250 gr boter 300 gr suiker 2-3 el cacao 3 el. sinaasappel of mandarijnlikeur 1/2 zakje vanillesuiker 2 1/2 dl melk 4 eieren 300 gram bloem 1 tl bakpoeder …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Comi recept met ingredienten afgekeken van Wilnie, Erwin en Alex. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Alleen maar chocolade! Stevig en knapperig van buiten en zacht en smeuig van binnen. Als ik zo type heb ik er alweer trek ik.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Een heerlijke cake die niet alleen op 30 april smaakt. …  Lees verder »

Gekregen van mijn moeder die dit in de jaren 90 heel vaak voor ons klaarmaakte en waar wij onze vingers bij aflikten! Een groot succesnummer!!!! Eenmaal gemaakt, gegarandeerd verslaafd :-))! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Als je dit brood maakt, kun je er het beste een dag (avond) van tevoren mee beginnen. Het maken van het deeg bestaat uit 2 delen en moet lang rijzen. Het is een vochtig brood, voeg geen extra bloem toe als je denkt dat het deeg te nat is. De hoeveelheid is voldoende voor 2 grote broden. Als het teveel is kun je een deel van het brood na het bakken invriezen. Als ik het brood bij het ontbijt wil eten, maak ik het tegenwoordig `s ochtends een dag van tevoren (dus 24 uur voor ik het op wil eten). Ik bak het dan 5 minuten korter zodat het net niet gaar is en bak het dan `s ochtends vlak voor het ontbijt af. Dat scheelt toch zeker 1 1/2 uur wachten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Geef je brood eens een twist met pompoen. Van dit heerlijke recept zal iedereen smullen.  Dit recept komt uit Smult 9 (september 2015), benieuwd naar meer? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen » …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

2 x 7 gram gedroogde gist - 1 1/4 dl warm water - 2 1/2 dl melk - 60 gram boter - 1/2 kop basterdsuiker - 5 koppen bloem - 1/2 theelepel zout - 1 ei - 125 gram gesmolten boter - 1/2 kop bruine suiker - 1/2 kop krenten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijke koffiebroodjes gevuld met zelfgemaakte banketbakkersroom en krenten en rozijnen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Appel-Ananas-Amandel taart …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijke chocolade taart; m&m`s en kitkat! Snel & gemakkelijk! Lekkerrrrr …  Lees verder »

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Sinds ik zonder pakjes en zakjes kook, zoek ik naar manieren om deze gerechten na te maken, maar dan gezonder... Sinds ik het boek spicewise heb aangeschaft (echt een aanrader!) ben ik steeds meer kruidenmixen zelf aan het uitproberen. De essentie van spicewise is geheel zonder zout te koken, ik gebruik wel nog zout, wel beperkt.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Deze zoetzure kip kennen we allemaal of hebben we al een keer gemaakt. Hier nog even op een rijtje hoe dat gaat. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Worstenbroodjes, maar dan anders. Heerlijk zacht goudbruin brood, met een hartige verrassing. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Marinade traditioneel Japans voor vlees, gevogelte en vis …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

Een gemakkelijk gerecht, snel te bereiden en heel goed van te voren te maken!! Variatie`s genoeg door sperziebonen te vervangen door bijv. roerbak groenten, maïs toe te voegen, champignons, prei, meer of minder rode peper. Eigenlijk altijd een succes !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top