Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een heerlijke, malse kippenpoot …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke vegetarische zuurkoolschotel. Vorige week hadden we onze nicht weer te logeren die vegetarisch eet. We hadden heerlijke zelfgemaakte zuurkool gekocht op een "slachtfeest" in Noordijk bij Neede. Dit "feest" vindt altijd plaats op de 3e zaterdag in november. Je kunt er niet alleen vlees en zelfgemaakte worst kopen, maar ook vergeten groenten en er wordt op diverse plekken allerlei zelf gemaakt, waar onder de zuurkool. Deze zuurkool  is veel, veel lekkerder dan die je koopt in de supermarkt, dus de zuurkool moest op tafel. Ik heb toen 2 gerechten gemaakt van de zuurkool. Eénmaal als ouderwetse stamppot met worst en spek en éénmaal deze ovenschotel. Die viel zo in de smaak dat zelfs mijn man die heel graag vlees eet dit erg lekker vond. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Dit recept komt uit het kookboek Lekker en gezond koken met Mathijs van Mathijs Vrieze. Voor slechts € 18,95 kun je hem bestellen in de webshop op www.mathijsvrieze.nl. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een ovenschotel met bloemkool en gehakt. Onze kinderen vinden het heeeeeeeeeeerlijk …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Als het zo koud is eten we graag stamppotten of ovenschotels. De verwarmen je. Ik had nog spruitjes, spekreepjes en paddenstoelen in de koelkast en wilde weer eens iets anders. Maar wel een ovenschotel. Deze keer zonder kaas. Om de spruitjes toch weer een andere smaak te geven heb ik pittige mosterd met creme fraiche door elkaar geroerd en dit door de spruitjes gemengd. In één woord VERRUKKELIJK, Echt een ovenschotel om nog eens te maken. De  aardappelschijfjes bovenop heb ik deze keer niet met kaas bestrooid, maar wat ingevet met gesmolten boter. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een erg lekker, snel klaar te maken, eenvoudig, vegetarisch receptje dat heerlijk smaakt bij spaghetti met komkommer sla. Heerlijk als je weinig tijd hebt om te koken of minder zin hebt om lang in de keuken te staan. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Echt een overheerlijke en kerngezonde visschotel met een Mediterraans tintje. Spartelverse Kabeljauwfilet (twee dagen geleden zwom hij nog) met Noorse garnalen, tomaat, citroen, visbouillon en peterselie, Provencaalse roerbak met courgette en heerlijke gebakken baby krieltjes gekruid met tijm, oregano, peterselie, zeezout en knoflook. Niet erg moeilijk om te maken, snel klaar en zo lekker om je vingers bij af te likken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Bijzondere omelet van de Londens-Israëlische chef Yotam Ottolenghi (The New Vegetarian). Zie voor een recensie van zijn boek het Volkskrant magazine van 28 mei 2011 en de pagina van Koken met Karin: http://koken.blogo.nl/2011/03/31/ottolenghi-recept-omelet-met-snijbiet/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

In de zomer vinden we dit wel de lekkerste bonensalade die er is omdat hij zoveel verschillende smaken heeft. Prima barbecue salade en past geweldig bij geroosterd rundvlees vinden we. Hij is slank, gezond en bevat veel vitamines. Deze stond dus in het hete pinksterweekend bij de braai op tafel. Voldoende voor 5 personen als bijgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Dit is hier wel het toppertje onder de wraps en kan prima met Pasen. Als je geen zin hebt om lang te staan en je hebt eventueel gasten, geef ze dit dan. Je staat versteld van de smaken, ziet er leuk uit, is een volledige maaltijd, past bij de lente en is uiteraard walgelijk lekker! Dit is voldoende voor 4 personen, ieder twee en je zit lekker en voldaan vol. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Een paar weken voor de Kerst worden in Duitsland en ook in andere landen veel koekjes gebakken. (Plätchen) Die horen echt bij Kerst. Natuurlijk kun je ze ook kopen, maar zelf maken is veel veel lekkerder. Deze koekjes zijn heerlijk knapperig en gemakkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Weer eens een andere hartige taart, maar een lekkere en een luxe. Gerookte zalmsnippers (kopen bij de viswinkel) is een geweldige smaakmaker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Natuurlijk kun je de lemoncurd ook kopen maar zelf maken is wel zo lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Iedereen kent wel het Zeeuwse spek, dun gesneden plakjes voor op brood. Je kunt het ook zelf maken, vreselijk lekker warm en koud. Dus als je een keer wilt scoren en niks te doen hebt dan is dit wat lekkers. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Regionaal

Zalige romige "Herfst"- soep van gepureerde knolselderij met uitgebakken spekreepjes en gemengde paddenstoelen.In plaats van gemengde paddenstoelen zijn alleen kastanjechampignons ook lekker erin. Vegetariërs kunnen het spek weglaten. De soep smaakt ook dan erg lekker uit ervaring. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top