Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Grieks"

Het is een paar minuten meer werk dan de gewone versie, maar hij is echt heel veel lekkerder! Klaar in 20 minuten, maar dan heb je ook echt wat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Het was eigenlijk de bedoeling dat dit een ovengerecht zou moeten worden. Maar soms moet je je plannen wijzigen. Zo ook deze keer. De schaal stond nog maar amper in de oven en ik dacht al: dit gaat het niet worden. Snel een wok op het fornuis gezet met wat olijfolie erin en toen de olie warm was heb ik de hele schaal in de wok geleegd. Als snel zag en proefde ik: ja dit komt helemaal goed. En ja hoor het kwam helemaal goed. De garnalen met de tomaat, knoflook en lente ui werden lekker geroerbakt en de feta begon te smelten en zo ontstond een heerlijke saus. Eind goed al goed. In ieder geval iets om nog veel vaker te maken dat staat vast …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Iedereen kent wel de Spaanse balletjes in tomatensaus, de Albondigas, maar dit is mijn Griekse versie en die vinden wij net iets lekkerder. Prima te gebruiken in het weekend als borrel tapas, fingerfood of party hap. Door de week heerlijk op rijst of pasta. Niet moeilijk te maken en goed voor te bereiden. Uiteraard super lekker! Heb je een bakje over gewoon invriezen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Kokkinisto =rood maken van vlees door het  in tomatensaus te bereiden. Kotopoulo = kip. Tijdens mijn vakantie in Griekenland mocht ik een dagje meekijken in de keuken van de Taverna van de accommodatie waar wij verbleven (Ranzo Ionio).  Een ontzettend leuke kans die ik natuurlijk met beide handen aangreep. Dit is een van de recepten die ze daar die dag klaarmaakten. Thuis heb ik het nagemaakt en iedereen vond het zo lekker dat ik het zeker nog vaker ga maken. Ik vond het verrassend om te zien dat ze daar gebruik maakten van specerijen die ik niet zo voor de hand liggend vond zoals kurkuma en kerrie. Maar volgens Kostas en Stella, die ik deze dag mocht volgen,  waren ze de laatste jaren daar ook een beetje aan het experimenteren met ingredienten Leuk om te horen want zelf hou ik ook wel van een beetje creatief koken TIP: Lekker met Griekse-gebakken-aardappelen-met-knoflook-oregano-en-citroen en Griekse-boerensalade-met-ijsbergsla …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Het meest voor de hand liggend is om zulk soort aardappelen in de oven te roosteren maar omdat deze al vol zat met andere gerechten moet ik iets anders verzinnen. Ik heb zodoende het een en ander aangepast en omdat het op deze manier ook heel erg lekker was, ga ik het zo zeker nog wel vaker maken. De oregano geeft aan dit gerecht de typisch Griekse smaak/geur. Ik heb in dit recept een halve citroen gebruikt, maar hou je van een meer uitgesproken smaak (of heb je een kleine citroen) dan kun je natuurlijk ook het sap van een hele citroen gebruiken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Dit is echt een top baklava. Het recept heb ik ooit gekregen van een echte Turkse bakker een plaats verderop. Lekker knapperig en mierzoet dessert, vaak opgeleukt met vanille ijs en een klodder verse slagroom. Ik ben niet zo van het zoete, maar dit gerecht daar kan men mij gerust voor bellen en ik kom proeven. Leuk om zelf te maken en kun je zelfs ruim van tevoren maken voordat je het gaat eten. Dit staat op elke kaart als dessert in Griekse en Turkse restaurants. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Een heerlijk recept voor echte Griekse Tzatziki. Gebaseerd op vakanties in Griekenland. Het eten van deze heerlijke tzatziki neemt je weer mee terug naar dat prachtige vakantieland. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Gevonden in de tijd dat ik mij verdiepte in Paleo en gezonder eten. Ik koop nu nooit meer kant en klare gyros, de smaak is zo veel lekkerder!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

'Salata Choriatiki' …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Deze salade zou zo gebruikt kunnen worden in de saladebar van een Grieks restaurant. Je ziet wel eens vaker van die lekkere grote witte reuzenbonen in Griekse gerechten. Die grote witte bonen zijn gewoon te koop bij een Turkse supermarkt. Natuurlijk kun je ook gewoon kleinere witte bonen gebruiken.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Eet je Grieks of gegrild vlees of gegrilde vis en heb je een stuk witte kool over, gebruik hem dan (zonde om weg te gooien) en maak er deze verrukkelijke, frisse salade van. Deze salade is ook bekend als bijgerecht die mensen vaak krijgen als je gaat eten bij de Griek. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Gappie Chefkokkie plaatst iedere week een lekker recept op het het blog van www.gappies.nl. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

De kipfilet moest op dus heb er een lekkere, makkelijke en snelle (weekend)hap van gemaakt. Ideaal voor de lunch, tussendoor of als snel bijgerecht. Eet dit met een lekkere klodder vers gemaakte knoflooksaus (Aioli) of Tzatziki, wraps of pitabroodjes of met een portie Franse frietjes en salade. Snel, niet te vet, niet moeilijk te maken en onbeschaafd lekker …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Hoe je het zelf veel lekkerder kan maken dan kant-en-klaar …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Echt heerlijk op een drukke dag (of weekend) dit echte Griekse, zeg maar, streetfood. In veel restaurantjes en op straat kun je ze zo krijgen. Op straat krijg je ze in een papiertje, in een restaurantje geven ze er vaak nog frites en Griekse salade bij. Dit is super lekker Mediterraan streetfood, maar gezond. Bevat weinig vet of ongezonde ingrediënten en ook de kinderen lusten er wel pap van. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks
Top