1. Home
  2. Community
  3. mick72
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Al weer een lekkere ovenschotel met bloemkool, prei, gehakt, kruidenroomkaas en aardappelpuree. Altijd gemakkelijk. Je kunt de schotel voorbereiden en later in de oven schuiven. Wij vonden ook dit weer een heerlijke ovenschotel. Vergeten een foto te maken toen deze heerlijke gegratineerde ovenschotel uit de oven kwam. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Al weer een lekkere ovenschotel met bloemkool, prei, gehakt, kruidenroomkaas en aardappelpuree. Altijd gemakkelijk. Je kunt de schotel voorbereiden en later in de oven schuiven. Wij vonden ook dit weer een heerlijke ovenschotel. Vergeten een foto te maken toen deze heerlijke gegratineerde ovenschotel uit de oven kwam. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Op zoek naar het Piri Piri recept van René Pluijm wat ik maar niet kan vinden. Veel recepten bekeken en geprobeerd en aangepast. Nu denk ik dat dit het originele recept is, maar zoals in elke keuken varieert een beetje kok zelf met smaken en hoeveelheden. Dus vindt je het te scherp of te zoet, matig of verhoog enkele ingrediënten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Turkse ovenschotel …  Lees verder »

1 pakje Maggi gehakt dagschotel voor bloemkool 1 scharrelei 1 1/2 el olijfolie (C1000 Selectie) 300 g rundergehakt 50 g salami (vleeswaar), in dunne reepjes 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 1 rode + 1 gele paprika, in stukjes 300 g panklare broccoli (C1000 Vers), in kleine roosjes 700 g voorgekookte aardappelschijfjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Bij deze salade telt,hoe langer je de smaken in laat trekken hoe lekkerder hij wordt.Prima geschikt voor het maken van een grote hoeveelheid,bijvoorbeeld voor een buffet. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Russisch

Een soepje voor een herfstachtige dag die je mee voeren naar Oosterse geuren van zonneschijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Wie geen vis lust die lust het na het maken van mijn recept wel en voor altijd ! Probeer deze zelfgemaakte en pittig gepaneerde visstaafjes eens. Leuk om te maken samen met de kinderen in de vakantie en lekkerder dan die van kapitein Iglo uit dat pak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

2 eetlepels olie; 500 gram panklare prei; 1 theelepel tijm; ? theelepel shoarmakruiden; 3 eieren; 1 dl koffieroom; 100 gram geraspte kaas; zout; peper; 4 plakjes diepvries bladerdeeg; 10 diepvries vissticks …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Uit mijn losse blaadjes verzameling.Een vegetarisch hoofdgerecht dat kan worden uitgebreid met diverse groenten zoals courgette, asperges, doperwten en broccoli. Ook als je geen vegetariër bent is dit een verrukkelijk recept. Wil je persé vlees kan je geruld gehakt, vis of blokjes kip/kalkoen toevoegen.. vul zelf maar in... Ik heb het dit keer (18.04.2012) eens gemaakt precies zoals het beschreven staat. Verrassend lekker! De zelfgemaakte groentebouillon had ik in de vriezer De pesto heb ik zelf gemaakt en probeer het eens een keer want het is zo gemakkelijk om te maken. De link naar deze pesto staat onderaan de bereidingswijze …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Met een paar stappen klaar en binnen 30 min. op tafel. Hier raak je blij van... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept is simpel, lekker en veel goedkoper dan de echte Heks`n kaas !!. De hoeveelheden zijn precies voldoende voor een Zuurkoolstamppot voor 4 personen. Natuurlijk kun je deze heerlijke saus ook voor andere recepten gebruiken. Toen ik gisteren mijn Zuurkoolstampot-met-heksenkaas weer eens ging maken en een potje Heks`n Kaas ging kopen schrok ik van de afschrikwekkende lijst met ingrediënten en de " relatief " dure prijs. Ik had mezelf al eens eerder betrapt dat ik soms meer weggooide van de Heks`n-kaas dan wat ik door de zuurkoolstamppot deed omdat het over de datum ging. Daarom heb ik zelf een sausje gemaakt die lekker, goedkoop en gezonder is. Het is een slanke, natuurlijke versie geworden met de volle smaak, die iets dunner en minder dik maakt en/of is !! Als kruidenkaas gebruikte ik de goedkope Val Blanc van de Aldi. Val Blanc bestaat uit melk (53%), room (45%), zout, boter, tuinkruiden (0,4%), knoflook (0,3%), azijn, witte peper, zuursel. De duurdere Paturain en Boursin zijn ook goed en bevatten plantaardig stremsel. Peterselie had ik niet meer in de tuin dus de gedroogde versie deze keer …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

4 soorten mayonaise …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Lekker met verjaardag/buffet.Frisse salade, die ECHT altijd op gaat! Eet met meerdere hapjes/salades …  Lees verder »

Variatie op mijn babi pangang recept van 2 dagen geleden. Zwoerd moet krokant gebakken worden. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Misschien maak jij af en toe eigen shoarma of kebab broodjes. Dan passen deze 2 sauzen er ideaal bij.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel
Top