Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit is echt een heerlijk recept dat iedereen kan maken. Snel klaar, niet moeilijk en kan meteen de oven in. En de baktijd is maar 30 min.(15 min. op electrisch en 15 min op hetelucht), ideaal als je weinig tijd of geen zin hebt om te koken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een recept uit de Indiase keuken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Ja. Wat kan ik vertellen. Dat het echt een geweldig recept is. SMaakt echt geweldig. Ik trakteer echt mijn gasten hier soms op door de weeks. Iedereen wil meteen het recept. Leuk dus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Klassieke Engelse ovenschotel met lamsvlees. met rundvlees heet het Cottage Pie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Sriracha (spreek uit als sieh-rah-tja) is vernoemd naar de havenstad Shriracha in Thailand, maar komt oorspronkelijk uit Vietnam. De traditionele saus is zeer pittig; de Go-Tan variant is pittig, maar minder pittig dan de originele variant. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Deze maaltijdsalade is heerlijk op warme dagen. Lekker meenemen naar het strand samen met een flesje wijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Ik kreeg plotseling koffievisite en had niet veel bijzonders in huis. Wel bladerdeeg en appels die eigenlijk ook op moesten. Appelflappen van bladerdeeg zijn ook altijd lekker, maar ik vind het vaak een "grote hap". Zo kwam ik op deze lekkere appelgebakjes. Het fijne van deze appelgebakjes is dat je er altijd zoveel kunt maken als je denkt nodig te hebben. Blijven er toch over, dan kun je ze heel goed invriezen en later weer even in de oven knapperig bakken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Ik heb in een brasserie  gewerkt waar we deze salade op brood serveerden. Ik was hier zo enthousiast over dat ik het vaak maak , voor op een stokbroodje of toastje, als er visitie is. De salade is fris en zoetig door de groenten en appel.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Erg lekkere garnalen op basis van/aanpassing van een Indonesische boemboe (uit het Groot Indonesisch kookboek van Bep Vuyk; een echte aanrader voor mensen die echt (Javaans) Indonesisch willen koken). Wij deden het deze Indonesische rijsttafel met Nasi koening, ajam telor boontjes, Besengek van eieren, Rendang van runderlappen, zelf afgebakken kroepoek, gefruite uitjes en atjar tjampoer uit een pot en dus deze garnalen. En als afsluiter ook nog de zelfgebakken spekkoek en kwee lapis me koffie. Reuze leuk zo'n gezellig samen koken groep... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Nee hoor, de koekjes zijn niet zuur !!! Zezijn heerlijk. Ik heb al meer citroenkoekjes gebakken, maar deze met kleine stukjes chocolade nog niet. De bedoeling was dat de hele kleine eitjes die op een deel van de koekjes ztten hun kleur zouden behouden, maar tijdens het bakken veranderden de kleuren in bruin. Ik heb bij een paar koekjes de kleie eitjes er na het bakken snel opgedrukt toen de koekjes nog zacht waren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Eenvoud is de trend in de Italiaanse keuken en die eenvoud is zo lekker Dit werd gemaakt in een buitenlands kookprogramma op TV. Waanzinnig lekker stoofpotje kippenbouten met tomatensaus, spekjes en champignons met krokante, kruidige rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Makkelijk te maken, binnen een uur op tafel, voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze hartige taart kost maar 5,47 euro! Maak hem voor de paasbrunch of als diner met een lekkere salade.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

De Fransen noemen dit gerecht Canard à l'Orange. De eenvoud van de gebraden eendenborst in combinatie met deze heerlijke tongstrelende sinaasappel-tijmsaus maken dit gerecht tot een regelrechte topper. Serveer het met schijfjes gebakken sinaasappel erbij. Niet alleen een geweldige combinatie maar die het ook nog eens een keer een hele mooie uitstraling geven, want het oog wil natuurlijk ook wat. Zeker als je het je gasten wilt voorzetten. Unaniem besloten dat dit hier zeer zeker nog vaker op tafel zal komen  *; …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Wat is dit een lekkere cake ! Door de appeltjes vooraf te karamelliseren komt er een hele andere smaak aan de cake dan wanneer je gewone rauwe appelstukjes door de cake doet. Echt een verrukkelijke cake. (Het recept van de gekaramelliseerde appeltjes komt van RutgerBakt) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke kleverige sticky chicken op Aziatische wijze ook weer op basis van eenvoud. De meeste mensen hebben de ingrediënten wel in huis staan. Dit is ruim voldoende voor een complete maaltijd voor 4 personen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Khao Pad Kai is gebakken rijst met kip, ei en groente. In Thailand wordt dit 'op straat' bereid. Je zou het gerecht vegetarisch kunnen maken door de kip te vervangen door tofu.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Het recept van deze verrukkelijke smeuïge chocoladetaart vond ik bij "Rutger Bakt". De taart hoeft maar kort gebakken te worden en de binnenkant is net fudge omdat de taart niet helemaal door en door gebakken wordt. Je kunt dit bij de koffie geven, maar is ook een super lekker nagerecht met een bolletje ijs en een lekkere dot slagroom. (Een paar aardbeien erbij maakt het toetje helemaal compleet. Wij hebben ervan gesmuld. Ik heb trouwens de helft van het recept van Rutger gebruikt en een vorm van 20 cm. Dat was ruim genoeg voor 8 personen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top