Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Heerlijke recepten"

Gevulde pastaschelpen uit de oven zijn het ultieme comfort food. De zoute,  smeuige Parrano rasp maakt deze ovenschotel helemaal af!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Kipfilets met cajunkruiden en een groentemengsel van paprika, bleekselderij en tomatenblokjes. Geserveerd met aardappelpartjes vormt dit een volledige maaltijd. …  Lees verder »

Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot kabeljauw eens heerlijk en snel klaar te kunnen maken. Een ware smaaksensatie voor de mensen die van vis houden, lees maar, probeer maar en proef zelf maar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

4 stukken kalfsschenkel 6 tomaten 3 wortelen 1,5 dl droge witte wijn 0,5 dl droge witte vermout 3 sjalotjes 2 teentjes knoflook 4 eetl. bloem 3 eetl. olijfolie 3 reepjes citroenschil parmezaan kruiden: 1 eetl. marjolein, 1 koffiel. basilicum tijm, laurier Peper en zout.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Een heerlijke verwarmende stoofschotel met een zonnig Spaans karakter. Bij uitstek geschikt voor de overschakeling van zomer naar winter wanneer je weer trek begint te krijgen in een lekker stoofpotje maar nog niet toe bent aan de echte winterse gerechten. Ik heb er een heerlijke zelfgemaakte aardappelpuree bij geserveerd.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

 …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

150 gram salami 2 uien 250 gram champignons 3 eieren 250 ml kookroom 1 bouillonblokje mozzarella 75 gram geraspte kaas bladerdeeg …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Italiaanse deegrolletjes gevuld met tomaten-gehakt mengsel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Hutspot in een Engels jasje! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit maakte ik vaak op de camping....makkelijk en snel klaar …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik had wat groenten en aardappelen over en had ooit een dergelijke salade gegeten in Oostenrijk. Dus op zoek op het internet. Als je hiernaar zoekt op internet kom je diverse versies tegen dan deze salade Olivier. Ik heb me gehouden aan de versie van de site met Russische recepten, de link naar de internetsite vind je hieronder. Het verhaal gaat dat een Franse kok, genaamd Olivier, in het midden van de 19e eeuw in Moskou een sjiek restaurant opende. Hij serveerde daar als eerste deze salade Olivier. Zelfs de Tsaar kwam de salade daar eten. Of het verhaal klopt ????? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Een heerlijk vegetarisch gerecht …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Klassieke saus, blijft een topper.. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"... Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Ingrediënten 20 gram boter of margarine 250 gram champignons, in plakjes 2 sjalotten, fijn gesneden 1 deciliter witte wijn ? liter slagroom 2 theelepels maïzena zout peper 1 eetlepel fijngehakte peterselie 50 gram boter  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Dit maak ik al een aantal jaren. Een stuk lekkerder dan een fabriekssalade en je doet er geen rommel in! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands
Top