Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Heerlijke recepten"

 …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

150 gram salami 2 uien 250 gram champignons 3 eieren 250 ml kookroom 1 bouillonblokje mozzarella 75 gram geraspte kaas bladerdeeg …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Italiaanse deegrolletjes gevuld met tomaten-gehakt mengsel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Hutspot in een Engels jasje! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit maakte ik vaak op de camping....makkelijk en snel klaar …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik had wat groenten en aardappelen over en had ooit een dergelijke salade gegeten in Oostenrijk. Dus op zoek op het internet. Als je hiernaar zoekt op internet kom je diverse versies tegen dan deze salade Olivier. Ik heb me gehouden aan de versie van de site met Russische recepten, de link naar de internetsite vind je hieronder. Het verhaal gaat dat een Franse kok, genaamd Olivier, in het midden van de 19e eeuw in Moskou een sjiek restaurant opende. Hij serveerde daar als eerste deze salade Olivier. Zelfs de Tsaar kwam de salade daar eten. Of het verhaal klopt ????? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Een heerlijk vegetarisch gerecht …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Klassieke saus, blijft een topper.. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"... Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Ingrediënten 20 gram boter of margarine 250 gram champignons, in plakjes 2 sjalotten, fijn gesneden 1 deciliter witte wijn ? liter slagroom 2 theelepels maïzena zout peper 1 eetlepel fijngehakte peterselie 50 gram boter  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Dit maak ik al een aantal jaren. Een stuk lekkerder dan een fabriekssalade en je doet er geen rommel in! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Gekookte witlof en gebakke uitjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijk voorafje met Maestrichter Fruitstroop. Een frisse appel-peer druivenstroop. Dit zorgt voor een heerlijke zoete smaak aan het gerecht. Meer strooprecepten? Neem eens een kijkje op de website van Frutesse.    …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Eigenlijk alle recepten voor duiveltjesvlees die ik tot nu toe tegen ben gekomen zijn met een zakje nasikruiden. Omdat ik van mening ben dat dit gerecht ook heel goed en lekker te maken moet zijn ZONDER het zakje nasikruiden heb ik de proef op de som genomen en zo is dit recept ontstaan. Ze vonden het thuis heel erg lekker en mag (moet) dus nog vaker op tafel komen. Ik heb het gemaakt met varkensvlees (fricandeau) maar met kip of rundvlees kan dit ook prima. Pas wel de bereidingstijd aan (kip korter en rundvlees langer). Bij het plaatsen van het recept was er een groot dilemma: Is het recept van oorsprong Indisch? Nederlands? Is het een Limburgs streekgerecht? Na wikken en wegen heb ik er dus maar een wereldgerecht van gemaakt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Iers brood (Irish soda bread) Het is zo`n supersimpel brood om te maken. Als je brood bij een soep of stoofpot wilt eten dan zet je het eten op, verwarm de oven voor en als je eten klaar is dan is je brood ook klaar. De naam `soda bread` wordt gebruikt omdat er `Bicarbonate of soda` in zit. Bicarbonaat is een rijsmiddel, het is zuiveringszout. Te koop o.a. bij de apotheek. Het brood blijft niet vers maar als er overblijft dan is het de volgende dag heerlijk als je het roostert! In de ochtend met bvb jam of kaas of maak er bruschetta van voor een lekker hapje. Het is echt smullen geblazen. Ik maak dit al jaren maar heb er eigenlijk nooit aangedacht om op smulweb te zetten. Ooit het recept uit een Engels tijdschrift gehaald (ik had toen nog lang geen computer) maar daarna aangepast net zolang tot het naar mijn smaak was. Eigenlijk hoort dit met een mix van grof volkorenbloem + gewone bloem, ik bedacht dit op het laatste moment dus dit keer werd het gewone patentbloem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

In minder dan 45 minuten breng je een super lekker gerecht op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch
Top