Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Nederlands"

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Het saucijzenbroodje, erg geliefd in ons kikkerlandje. En wat is nou lekkerder als je hem helemaal vers zelf maakt. Het recept voor deze heerlijke broodjes is bedacht door onze eigen Smult redactie.  Het recept staat ook in het herfstnummer van Smult. Dit nummer staat boordevol herfstkost klassiekers met een nieuwe twits. Dat is nog eens even smullen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Vegetarisch hoofdgerecht voor nog geen E1,50 per persoon …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Super verrassend toetje: als je er een hapje van neemt, stroomt langzaam de vloeibare warme chocolade uit het taartje.mmmmmmmmm!!! …  Lees verder »

Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

500 gram herten goulash vlees, in kleine blokjes gesneden1 eetlepel roomboter1 ui1 theelepel tijm 1 theelepel oregano2 ons tomatenblokjes250 gram kastanje champignonswildfond3 eetlepels bloem1 borrelglas Licor 43peper en zout …  Lees verder »

Een heerlijk najaars gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

500 gr vlees van wild (naar keuze), zout,peper,100gr boter, 1 ui, 1 wortel, 50 gr bloem, 0.5 ltr bouillon, 0.5 ltr rode wijn, enkele jeneverbessen, 1 laurierblad, 100 gr wildgehakt, half blikje champignons …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Winterse overheerlijke wildragout ! Makkelijk recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een zeer smakelijke wild ragout die het best een paar dagen van te voren gemaakt wordt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lekkere ragout van wild …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heel veel mensen denken dat ze géén spruitjes lusten, heel veel kinderen trekken hun neus ervoor op. Spruitjes zijn, door allerlei kruisingen met rassen, lang niet meer zo bitter als vroeger. Als jij ooit de spruitjes zo klaarmaakt als hieronder beschreven dan lust opeens iedereen spruitjes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

O la la dit is lekker! Ik had nog een enorme berg paddenstoelen over en heb dus stoofvlees gehaald en heb dit heerlijke gerecht bedacht ! Mensen die én van runderstoofjes houden én van paddenstoelen die moeten dit absoluut eens proberen. Dit is echt een geweldige smaaksensatie voor de hele familie! Lekker koken en dan lekker opsmikkelen of op rijst, of met aardappelpuree of met pasta zoals Tagliatelle. Eet er dan nog een bijgerecht bij, zie onder. Zo kom je lekker in de herfststemming en in die van de donkere dagen die gaan komen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

1 1/2 dl droge witte wijn 2 eetl wittewijnazijn sap van een 1/2 citroen 3 eierdooiers 200 g geklaarde boter 2 gesnipperde sjalotten 2 eetl gehakte dragon 2 eetl gehakte kervel zout en versgemalen witte peper  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Wraps met griekse kip, bacon, mandarijnen en frisse muntsaus. …  Lees verder »

Het is een mengsel van eieren en melk dat verdikt wordt door het te koken. In de meeste gevallen wordt het gebruikt als een nagerecht, maar het kan ook gebruikt worden op hartige taarten (e.d.) of evt. als basis voor een pudding. Enfin, er kan van alles mee gedaan worden. Het was zelfs al bekend bij de Grieken en de Romeinen. Laat het u in ieder geval smaken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Lekkere krokante kaasbroodjes; wie lust die nou niet? …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

3 eiwitten 150 gram witte basterdsuiker 50 gram bloem 175 gram geraspte kokos 1 zakje vanillesuiker ¼ schil citroen Snufje zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top