Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Bijgerechten"

Op zoek naar een origineel recept met aardappelen? Dan moet je dit zeker eens proberen! Dit Zweedse gerecht komt oorspronkelijk van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Halve spitskool over in de koelkast. Zin in wat aziatisch dus even surfen op internet, waarik verschillende recepten tegenkwam als "orak arik". Een combinatie gemaakt uit de diverse recepten van internet en zo ontstond mijn eigen orak arik. Heerlijk gekruid en de spitskool nog lekker knapperig. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Heerlijk en weer eens wat anders, maak dit als bijgerecht bij je paastafel of barbecue!   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een koekje valt altijd in de smaak! Deze Kool-Koriander koekjes met yoghurt dip zijn net even wat anders! Meer van dit soort recepten? Je vindt ze in Smult 13!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Vegetarisch alternatief op witlof met ham en kaas uit de oven. De gebakken uitjes geven een lekkere bite aan de witlof. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Voor iedereen die met deze dagen nog even wat anders wil doen met zijn aardappel.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit is een heerlijke groentenschotel als bijgerecht bij allerlei soorten vlees. Geef er gebakken aardappels bij en je hebt een heerlijke maaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Verwen jezelf met deze hartige, verrukkelijke rolletjes, gevuld met ham, aardappelpuree en mozzarella. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Kwam dit recept tegen tussen vel recepten die ik heb in een boekje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het originele recept voor deze heerlijk gekruide gehaktkroketjes vond ik op internet. Het recept had in het tijdschrift Für jeden Tag" gestaan. Het recept sprak mij erg aan en - met wat aanpassingen van mijzelf - vandaag gegeten. In één woord: heerlijk! N.B. Je kunt de kroketjes natuurlijk ook gewoon in de pan bakken. Laagje olie in de koekenpan en bakken maar. In het originele recept werd in plaats van geweekt witbrood fijngemaakte gekookte aardappelen door het gehakt gedaan, …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een hele lekkere smaakvolle knoflook / kruidenboter met een Italiaansaccent. Ideaal om een vlees of vis gerecht wat extra smaak mee te geven of gewoon super lekker op een stukje brood naar keuze. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

=16pxOver de preikoekjes =16pxvan Yotam Ottolenghi heb ik alleen nog maar enthousiaste zielen gehoord.De koekjes zijn erg lekker op zich, maar het sausje is toch niet te versmaden. Zet het op tafel als dipsaus, op die manier kiest iedereen wat hij ermee doet.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Een galette is een hartige pannenkoek, hier gemaakt met aardappel. Ze worden extra lekker met wat gesmolten kaas onder de grill. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Bij een indische rijsttafel is dit een van onze favoriete (vegetarische) bijgerechten. Op internet gevonden, ietsjes vereenvoudigd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Niks erger dan prei gekookt tot snot, maar met prei kun je net als witlof iets heel lekkers uit de oven toveren . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Wow !! dit is een bijgerecht van een complete Oosterse maaltijd !! Als vooraf serveerde ik de Chinese-tomatensoep-met-kip-tauge-en-stukjes-omelet daarna de het Stoofpotje-met-liefde met de Nasi-goreng-die-je-speciaal-maakt tezamen met deze heerlijke gesmoorde spercieboontjes. Heerlijk !!  Soepje vooraf en dan zelf gekruide nasi, samen met stoofvlees met Kokos en Kerrie gesmoorde specieboontjes en met Kroepoek en Atjar Tampoer. ( zie foto ) Smulgroet, Gerrie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top