Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kookboek "Aziatisch"

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Deze heerlijke ketjap kip heb ik deze keer gemaakt in de slowcooker. Het is een combinatie van mijn recept babi ketjap en mijn recept sambal kip (onderaan de links naar die recepten). De kipdijfilets heb ik een nacht laten marineren, daarna alles tegelijk in de slowcooker en …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit is de Tjap Tjoy zoals onze Jiri hem altijd maakt, tijd om 's op Smul te zetten vond ik. Bij ons gaat de pan altijd leeg, af en toe een restje voor de volgende dag, maar da's zeldzaam 😉 Jiri kookt de hardere groente een seconde of 20 in de bouillon en spoelt ze dan koud af (blancheren dus), zo hou je heerlijk beetgare groenten en het geeft extra smaak aan de bouillon..   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Het is en blijft uitdagend om te experimenteren met ballen en om die smaken in de gehaktballen kloppend te krijgen. Net als Deon krijg ik er geen genoeg van. Ik kon het niet laten om weer eventjes te experimenteren, maar deze bal is wel mijn toppertje hoor. Wat een smaken. Ik moet toch een beetje oppassen want eet ze achter elkaar op en heb er bovendien een heerlijke saus bijgemaakt van kruiden en soja als basis. Dus als je van exclusieve ballen houd probeer deze dan eens. Ze smaken iets hartig/zoet dus typerend voor de Indonesische keuken. Wil je iets meer pit ruil dan de ketjap manis voor ketjap asin. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Mijn vrouw is van Chinese afkomst en is geboren en getogen in Noordoosten van China in het autonome Koreaanse Prefectuur Yanbian. In de vele restaurantjes en bij familie thuis is dit een veel voorkomend gerecht op tafel. Dit gerecht is ook in vele varianten te vinden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Ik heb dit recept van ook een kookliefhebber maar wel aangepast naar mijn eigen smaak en wat ik in huis had op dat moment. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit lekkere voorgerecht komt uit Smult 11. Benieuwd naar nog meer recepten? Kijk op www.smult.nl voor previews en de meest recente aanbiedingen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Lekkere zoete nasi. Ingreienten zijn bij een toko te koop. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Voor de rijsttafel die ik maakte wilde ik ook wat groentengerechten. Niet te ingewikkeld. Ik kwam toen op het idee om de bonen gewoon te koken en daarna ik een lekkere pittige kokossaus op te dienen. Ze waren zo op. Heerlijk! Een afzonderlijke foto van de sperziebonen heb ik vergeten te maken. De sperziebonen staan helemaal achterin op de tafel op de rechaud. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke zoetzure salade. Gemakkelijk te maken. Erg lekker bij oosterse gerechten. Ik heb deze geserveerd bij mijn Tilapiafilet-in-thaise-saus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Vorige week kregen we vrienden te eten en heb ik weer eens uitgebreid oosters gekookt. Deze overheerlijke eitjes waren een onderdeel van dit etentje. De eieren zijn het lekkerste als je ze een dag tevoren maakt, zodat alle smaken goed zijn ingetrokken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Na jarenlang zoeken en proberen eindelijk bingo superlekkere kip kerrie heerelijk bij rijst nasi bami de chinees kan met pensioen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Als je je echt op Bali wilt wanen,moet je dit eens proberen zacht gesmoord kruidig varkensvlees . met authentieke bumbu maar in de vorm zoals het bij ons verkrijgbaar is.basic recept maar overheerlijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch
Top