1. Home
  2. Community
  3. hedy1962
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Schrik niet van de bereidingstijd, de doorlooptijd is wel lang, maar de hoeveelheid werk valt reuze mee.Het leuke van dit recept is dat je onrijpe mangos gebruikt, die zijn altijd wel te koop. Het resultaat is een chutney die zo veel lekkerder is dan de chutney die je in potjes koopt! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Heerlijke trifle met frambozen, cantuccini (Ital.koekjes) en marcarpone met kwark. Door de mascarpone te vermengen met kwark en de lemon curd wordt het nagerecht veel minder heftig en calorierijk. De lemon curd heb ik van alidada gekregen volgens haar eigen recept Lemon-curd-makkelijk-magnetron-recept …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een paar weken voor de marathon maak ik traditioneel mijn eigen energierepen. Het recept heeft ooit in de Runnersworld gestaan. …  Lees verder »

Chefkok Yotam Ottolenghi combineert zijn eigentijdse kookstijl met de traditionele Marokaanse Berberkeuken. Deze kruidige couscoussalade met gegrilde cherrytomaatjes smaak heerlijk bij een gegrild stukje lamsvlees en met een saus van Griekse yoghurt met knoflook en olie. Perfect voor een zomerse dag, buiten in het zonnetje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een lekker supersimpel te bereiden nagerecht. Serveer het gerecht in hoge wijnglazen. Varieren is ook mogelijk, gebruik in plaats van cantuccini-koekjes bijvoorbeeld bastognekoeken en/of vervang de Baileys door Pedro Ximenez scherry of koffielikeur. Baileys is een Ierse likeur op basis van whisky en room. Het schijnt zo te zijn dat de whisky de room er van weerhoudt om zuur te worden. Een fles kan na opening in de koelkast maandenlang bewaard worden. …  Lees verder »

• 250 gram filodeeg voor baklava (bij turkse winkel verkrijgbaar) • 75 gram amandelen • 75 gram walnoten • 75 gram pistachenoten • 3 theelepels gemalen kaneel • 100 gram roomboter • 1,5 deciliter honing • 2 eetlepels citroensap • 2 eetlepels sinaasappelsap • 1/2 deciliter water Ingrediënten voor de suikersiroop 2 glazen suiker 1 glas water 1 a 2 eetlepels rozenwater 2 eetlepels citroensap …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Het maken van zelfgemaakte ravioli is wat bewerkelijk (maar ook erg leuk!), vooral wanneer je niet over handige opzetstukken op je pastamachien beschikt. Je hebt er speciale rollertjes voor, van enkele waarmee je de ravioli kussentje voor kussentje uit moet snijden tot rollertjes waarmee je er meerdere tegelijk mee kunt rollen. Je hebt ook minipasteivormpjes, die zijn ook goed geschikt voor dit werkje. Er bestaan ook vormpjes waar je je pastavel in kunt leggen, daarmee ben je een stuk minder tijd kwijt, maar zorg er eigenlijk maar gewoon voor dat je een pastamachine in huis hebt waar je een opzetstuk voor ravioli op kunt monteren. Gemak dient de luie mens. (maar eigenlijk is het met de hand maken van ravioli het allerleukst) Tip: Als de vulling te vochtig is, kun je wat bloem toevoegen. Niet teveel, anders is je vulling niet meer lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

* een spitskool * een ui * gehakt * rozijnen * geraspte kaas De spitskool snijden en wassen, dan even koken (niet gaar) Gehakt rul bakken en lekker pittig kruiden naar eigen smaak. Ui fruiten en door het gehakt mengen samen met flink wat kerriepoeder. Spitskool uit laten lekken en de rozijnen erdoor doen. Ovenschotel invetten en om en om spitskool en gehakt erin doen. Schaal afdekken met aardappelpuree. Geraspte kaas erover strooien en ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden zetten. EET SMAKELIJK !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Rijstvelletjes gevuld met vlees en groenten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit is werkelijk een overheerlijk recept. Verrukkelijk voor Puddingbroodjes of in gebaks schelpjes met ijskoude vruchtjes er bovenop en als je daar ook nog van houdt, een lekkere dot slagroom erbovenop! En dan ook nog een 2e recept : Een verrukkelijke chocoladecrème met het basis recept van de Banketbakkersroom. voldoende voor een taart van 20 cm doorsnee. Ik vind dit sublieme recepten Het banketbakkersroom recept is van Koopmans. Wij hebben gesmuld! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke gezonde bloemkoolcurry! m`n vriend schept altijd nog een bordje op.. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

1 bloemkool 0,5 ui, gesnipperd 2 tl tomatenpuree 1 el kerrie zout 1 teen verse knoflook, geperst 400 ml heet water olijfolie 0,5 fijngesneden vers pepertje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Hou je van cacao en zoet? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Betoverend lekker door de Witches Cheese en de appelsap. Het krijgt hierdoor  een milde zure fruitige smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

3 in 1 voorjaar`s maaltijd …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Dit recept is uit een Engels Aromatherapieboek van C. Wildwood. Ik heb dit recept al aan heel veel mensen doorgegeven en het helpt heel goed dus wil ik het aan meerder mensen doorgeven. C. Wildwood schreef: "Dit is een uitstekende verwarmende drank, goed tegen een verstopte neus, maakt het slijm los in neus zowel als op de borst. Helpt bij acute bronchitis, verkoudheid en verstopte neus. Neem dit in bij de eerste tekenen van verkoudheid en/of griep, (zere keel, rillerig en niezen) dan wordt de aanval van het virus gestopt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mediterraan

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Brabantse worstenbroodjes uit een groningse keuken …  Lees verder »

Top