Smulweb.nl maakt gebruik van cookiesGraag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.
Om verder te gaan naar de website, verzoeken wij u om akkoord te geven.
Schrik niet van de bereidingstijd, de doorlooptijd is wel lang, maar de hoeveelheid werk valt reuze mee.Het leuke van dit recept is dat je onrijpe mangos gebruikt, die zijn altijd wel te koop. Het resultaat is een chutney die zo veel lekkerder is dan de chutney die je in potjes koopt! …
Lees verder »
Heerlijke trifle met frambozen, cantuccini (Ital.koekjes) en marcarpone met kwark. Door de mascarpone te vermengen met kwark en de lemon curd wordt het nagerecht veel minder heftig en calorierijk.
De lemon curd heb ik van alidada gekregen volgens haar eigen recept Lemon-curd-makkelijk-magnetron-recept …
Lees verder »
Chefkok Yotam Ottolenghi combineert zijn eigentijdse kookstijl met de traditionele Marokaanse Berberkeuken. Deze kruidige couscoussalade met gegrilde cherrytomaatjes smaak heerlijk bij een gegrild stukje lamsvlees en met een saus van Griekse yoghurt met knoflook en olie. Perfect voor een zomerse dag, buiten in het zonnetje. …
Lees verder »
Een lekker supersimpel te bereiden nagerecht. Serveer het gerecht in hoge wijnglazen. Varieren is ook mogelijk, gebruik in plaats van cantuccini-koekjes bijvoorbeeld bastognekoeken en/of vervang de Baileys door Pedro Ximenez scherry of koffielikeur. Baileys is een Ierse likeur op basis van whisky en room. Het schijnt zo te zijn dat de whisky de room er van weerhoudt om zuur te worden. Een fles kan na opening in de koelkast maandenlang bewaard worden. …
Lees verder »
Het maken van zelfgemaakte ravioli is wat bewerkelijk (maar ook erg leuk!), vooral wanneer je niet over handige opzetstukken op je pastamachien beschikt. Je hebt er speciale rollertjes voor, van enkele waarmee je de ravioli kussentje voor kussentje uit moet snijden tot rollertjes waarmee je er meerdere tegelijk mee kunt rollen. Je hebt ook minipasteivormpjes, die zijn ook goed geschikt voor dit werkje. Er bestaan ook vormpjes waar je je pastavel in kunt leggen, daarmee ben je een stuk minder tijd kwijt, maar zorg er eigenlijk maar gewoon voor dat je een pastamachine in huis hebt waar je een opzetstuk voor ravioli op kunt monteren. Gemak dient de luie mens. (maar eigenlijk is het met de hand maken van ravioli het allerleukst)
Tip: Als de vulling te vochtig is, kun je wat bloem toevoegen. Niet teveel, anders is je vulling niet meer lekker. …
Lees verder »
* een spitskool
* een ui
* gehakt
* rozijnen
* geraspte kaas
De spitskool snijden en wassen, dan even koken (niet gaar)
Gehakt rul bakken en lekker pittig kruiden naar eigen smaak.
Ui fruiten en door het gehakt mengen samen met flink wat kerriepoeder.
Spitskool uit laten lekken en de rozijnen erdoor doen.
Ovenschotel invetten en om en om spitskool en gehakt erin doen. Schaal afdekken met aardappelpuree.
Geraspte kaas erover strooien en ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden zetten.
EET SMAKELIJK !! …
Lees verder »
Dit is werkelijk een overheerlijk recept. Verrukkelijk voor Puddingbroodjes of in gebaks schelpjes met ijskoude vruchtjes er bovenop en als je daar ook nog van houdt, een lekkere dot slagroom erbovenop! En dan ook nog een 2e recept : Een verrukkelijke chocoladecrème met het basis recept van de Banketbakkersroom. voldoende voor een taart van 20 cm doorsnee.
Ik vind dit sublieme recepten Het banketbakkersroom recept is van Koopmans. Wij hebben gesmuld! …
Lees verder »
1 bloemkool
0,5 ui, gesnipperd
2 tl tomatenpuree
1 el kerrie
zout
1 teen verse knoflook, geperst
400 ml heet water
olijfolie
0,5 fijngesneden vers pepertje …
Lees verder »
Dit recept is uit een Engels Aromatherapieboek van C. Wildwood. Ik heb dit recept al aan heel veel mensen doorgegeven en het helpt heel goed dus wil ik het aan meerder mensen doorgeven.
C. Wildwood schreef: "Dit is een uitstekende verwarmende drank, goed tegen een verstopte neus, maakt het slijm los in neus zowel als op de borst.
Helpt bij acute bronchitis, verkoudheid en verstopte neus.
Neem dit in bij de eerste tekenen van verkoudheid en/of griep, (zere keel, rillerig en niezen) dan wordt de aanval van het virus gestopt. …
Lees verder »
Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker. …
Lees verder »