Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Stap-voor-stap …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Mmm… lekker wat pittigs met koud weer wat toch uitstekend vult, maak dan deze ovenschotel eens. Helemaal geweldig voor mensen die van Mexicaans eten houden. Deze is niet pittig, deze is echt heel erg spicy. Experimenteer een beetje met de smaken door te proeven want je kunt het zo hot en spicy maken als je zelf wilt. Dat is het leuke van deze schotel. Echt heel erg lekker. Dit is voldoende voor 4 zeer royale porties. Leuk met de herfst en in de winter want hier word je helemaal warm van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Maak indruk op je gasten.En maak je eigen supersappige homemade slavink. Deze zijn gegarandeerd lekkerder dan de kant-en-klaar-vinkjes uit de supermarkt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De paprika`s moesten op dus kreeg ik het idee om dit ermee te maken. Het ziet er niet alleen erg kleurrijk uit, maar het is ook nog eens heel erg lekker. In Tsjechië kun je dit in bijna elk restaurant krijgen voor ongeveer 200 Kronen (€ 8,00). Daar maakten we altijd gretig gebruik van dus hier is mijn eigen versie om van te smullen. Maak maar eens na en ik weet zeker dat je je schnitzeltje nooit meer anders wilt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit is heeeeeeuul erg leker!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Lekker bij een gebakken stukje vis. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Suppa di Pommodori noemen de Italianen het. Wie lust het niet, elke dag eten we soep hier. Momenteel een ware tomatenexplosie in de tuin en natuurlijk rijpen ze allemaal weer tegelijk. Maak er dus een grote pan soep van want het is zonde om ze weg te gooien. Vanmiddag heb ik dus deze verse soep gemaakt en moet zeggen dat hij erg lekker is. Dit is een ideale soep voor het weekend en je proeft Toscane, Italië. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Heel lekker combi tussen een kerrie saté en een pittig, romige pindasaus. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Ja lekker kippenvleugels kluiven. De meeste mensen krijgen er geen genoeg van. Dat geldt ook voor mij. Als we boodschappen gaan doen dan moet je verplicht langs de poelier lopen. Die zit nou eenmaal aan het begin van het winkelcentrum en kan de verleiding dan niet weerstaan om wat te halen. Kip van goede kwaliteit is zoveel lekkerder dan plofkip van AH of Jumbo. Nooit kopen dus. Dit recept heb ik ooit gekregen van een andere bevriende scheepskok (een Canadees) en die zette dat op tafel als snack. Helemaal verbouwd dat recept en nu is het dit geworden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Koreaans

Heerlijk op allerlei saté`s en bij bami of nasi of bij de BBQ. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Als je aan de barbecue gaat en het weer is mooi zoals nu momenteel, tsja wie lust er dan geen lekker stokje saté? Hier heb je twee verschillende soorten met een heerlijke marinade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heerlijk gemarineerde spareribs of ribbetjes. Je kunt ze invriezen dus ver in tevoren maken. …  Lees verder »

Echte Spaanse knoflookkip. Wordt in de zomer graag gegeten in Spanje. Al die smaken trekken in dat kippenvlees en wie houdt er nou niet van knoflook? Daar eten Spanjaarden het met gekookte rijst, aardappels of met een vers plat brood. Zo gaat er niets van die lekkere saus verloren. Weggooien is zonde. Door de knoflook smaakt het enigszins ietwat pittig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

ER IS WEER RABARBER GELUKKIG …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Recept uit het boek De Zilveren Lepel Vis, klik hier om te bestellen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans
Top