Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijke herfststamppot met zomerse ingrediënten. De chorizo geeft de stamppot een heerlijke pittige smaak en is erg lekker in combinatie met de paprikareepjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke Hartige Boerenkool Taart. Een variant op mijn recept boerenkool Zacht, Zoet, Romig en Pittig. Thuis, zet je gewoon deze stamppot in een pan op tafel en is het opscheppen en genieten van een Oer-Hollandse maaltijd. Echter soms wil je iets speciaals doen en samen met je visite genieten van dezelfde lekkere stamppot in een wat mooiere presentatie ! Hoe dan ook, deze boerenkool is altijd lekker !! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Kipfilet schotel à la Deon ! Ooh la la, wat is dit lekker !! Helaas is Deon Karsten niet meer in ons midden en door een onbekende reden was ook dit recept niet meer te zien op Smulweb. Echter dit recept is veel te lekker om niet meer online te staan en daarom heb ik deze topper ter nagedachtenis van Deon weer op smulweb geplaatst. Soms moet je doen, durven en genieten en mag het gewoon een keertje heel erg lekker zijn. Dit recept heeft natuurlijk zijn naam gekregen. Rust zacht Deon, chefkok met zijn eigen art. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Heel lekker deze... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Bij de Lidl hadden ze Savooiekool. "Wat is dat?" zei het ene kassameisje. "Dat kan je wokken, das iets Chinees" zei het andere kassameisje. "Goor" zeiden de twee jongens achter mij in de rij . Tsja, het is misschien geen populaire groente, maar wel erg lekker. En hij bestaat al heel lang. In mijn kookboek uit de 50-er jaren staat deze kool trots in de rij groenten. Dit recept heeft een Italiaanse touch.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze salade is niet alleen heerlijk voor op de Paasdis maar misschien zelfs nog beter  'the day after' om de overgebleven Paaseieren mee op te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Deze verrukkelijke tonijnsalade kwam ik tegen op internet. Het bijzondere aan deze tonijnsalade is dat er een scheutje sojasaus doorheen zit. Klinkt wat vreemd, maar geeft wel een heel lekkere smaak aan de salade. We hebben deze salade vanmiddag op brood gegeten en hebben er allebei heel erg van genoten. Bedankt Ellen ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

Een zalige viscurry die zacht van smaak is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Krokante korst met een smaakvolle vulling: naar mijn mening de definitie van troostvoer! Dit is een lekkere hartige taart met een Aziatisch-aandoende twist. Het gerecht bevat geen kaas en room en is daarmee een goed alternatief voor eenieder die daar niet van houdt.    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"... Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Jarenlang heb ik zelf asperges in mijn tuin gehad. Daardoor heb ik ook al op heel veel verschillende manieren gerechten met asperges gemaakt Dit is een recept uit de begintijd. Het is door de jaren heen een beetje veranderd en verfijnd. Als de aspergetijd weer is aangebroken eten we dit bijna elke week Het is in mijn gezin het meest favoriete aspergegerecht. Ik heb al heel veel mensen blij gemaakt met dit recept. Daarom wil ik het nu ook met jullie delen. N.B. Omdat de bodem van de taart soms wel eens wat nat uitvalt, bak ik deze tegenwoordig ongeveer 10 tot 15 minuutjes voor terwijl ik de oven voorverwarm. Op deze manier krijg je altijd een mooie droge bodem. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Echt een heerlijke koolhydraatarme lasagne ( < 15 gram ) waarbij je de Lasagne vellen niet zult missen. Lekker gezond eten en eerder afvallen dan aankomen !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze week hebben we mijn nicht te logeren die echt geniet van lekker eten. Speciaal voor haar (en natuurlijk ook voor onszelf) maakte ik deze heerlijke sappige schnitzels met een romige paddenstoelensaus afgemaakt met een vleugje cognac. Door de schnitzels in de oven te garen met de saus worden ze heerlijk zacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Gewoon een makkelijk, snel en lekker ovenschaal gerecht. Geen idee van wie we dit recept ooit hebben gekregen het was een oud ( hand ) geschreven recept. Ook een prima recept om een dag van tevoren te maken om de volgende dag in de oven te verwarmen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Voor de spruitjes liefhebbers onder ons is dit er wel eentje die er mag zijn, maar heb hem van een bekende chefkok waarmee ik bevriend ben. Niet moeilijk te maken en door de extra smaken van spekjes, pecorino kaas en de honingdressing ook helemaal kidsproof. Dit zijn wel de lekkerste spruitjes die ik in tijden gegeten heb. De zoete honingdressing gaat karamelisseren dat is het geheim van lekker. Wist je overigens dat er in een paar spruitjes meer vitamine C zit dan in een sinaasappel? Dus ook nog eens gezond en verantwoord smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Al verschillende soorten saucijzenbroodjes gemaakt, maar deze vinden we het lekkerste. Heerlijk pittig door de lekkere kruiden. Er zijn veel recepten van Indische saucijzenbroodjes, maar deze heb ik naar eigen smaak gekruid. Je kunt de saucijzenbroodjes heel goed inviezen. Bak ze dan iets korter. Wil je ze gebruiken bak ze dan nog bevroren plm. 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Een combinatie van diverse recepten. Hierdoor ontstond deze heerlijk romige wortelsoep met een Oosterse smaak. Lekker pittige gekruid. We konden er niet vanaf blijven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Geurige barbecuesaus, goed te bewaren. Ook lekker bij frietjes, fondue of gourmet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijk broodje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel
Top