Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Prei & zalm = lekkere combinatie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zo vinden wij de bami goreng het lekkerste ! Het werd de hoogste tijd om een beetje vies geworden velletje papier te vervangen voor een digitale versie om het recept de volgende keer in de keuken te zien via mijn smartphone. Dat gaat natuurlijk prima door het hier op smulweb te zetten en zo kunnen dan ook andere mensen genieten van dit recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Deze week hebben we mijn nicht te logeren die echt geniet van lekker eten. Speciaal voor haar (en natuurlijk ook voor onszelf) maakte ik deze heerlijke sappige schnitzels met een romige paddenstoelensaus afgemaakt met een vleugje cognac. Door de schnitzels in de oven te garen met de saus worden ze heerlijk zacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Heerlijke herfststamppot met zomerse ingrediënten. De chorizo geeft de stamppot een heerlijke pittige smaak en is erg lekker in combinatie met de paprikareepjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke Hartige Boerenkool Taart. Een variant op mijn recept boerenkool Zacht, Zoet, Romig en Pittig. Thuis, zet je gewoon deze stamppot in een pan op tafel en is het opscheppen en genieten van een Oer-Hollandse maaltijd. Echter soms wil je iets speciaals doen en samen met je visite genieten van dezelfde lekkere stamppot in een wat mooiere presentatie ! Hoe dan ook, deze boerenkool is altijd lekker !! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Bij de Lidl hadden ze Savooiekool. "Wat is dat?" zei het ene kassameisje. "Dat kan je wokken, das iets Chinees" zei het andere kassameisje. "Goor" zeiden de twee jongens achter mij in de rij . Tsja, het is misschien geen populaire groente, maar wel erg lekker. En hij bestaat al heel lang. In mijn kookboek uit de 50-er jaren staat deze kool trots in de rij groenten. Dit recept heeft een Italiaanse touch.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze salade is niet alleen heerlijk voor op de Paasdis maar misschien zelfs nog beter  'the day after' om de overgebleven Paaseieren mee op te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Deze verrukkelijke tonijnsalade kwam ik tegen op internet. Het bijzondere aan deze tonijnsalade is dat er een scheutje sojasaus doorheen zit. Klinkt wat vreemd, maar geeft wel een heel lekkere smaak aan de salade. We hebben deze salade vanmiddag op brood gegeten en hebben er allebei heel erg van genoten. Bedankt Ellen ! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

Een zalige viscurry die zacht van smaak is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Krokante korst met een smaakvolle vulling: naar mijn mening de definitie van troostvoer! Dit is een lekkere hartige taart met een Aziatisch-aandoende twist. Het gerecht bevat geen kaas en room en is daarmee een goed alternatief voor eenieder die daar niet van houdt.    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Er staan heel veel Chili con carne recepten op Smulweb maar dit is mijn eigen recept zoals ik het altijd maak en het is toch een beetje anders dan anders en dit keer had ik mijn fototoestel "in de aanslag"... Tja..wat kan ik zeggen over "mijn Chili" Het is gewoon een heerlijke Herfst/Winterkost. Het bevat 410 calorieën per persoon dus niet echt een "dikmaker" en de komkommersalade (zie link) is ook slank. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Jarenlang heb ik zelf asperges in mijn tuin gehad. Daardoor heb ik ook al op heel veel verschillende manieren gerechten met asperges gemaakt Dit is een recept uit de begintijd. Het is door de jaren heen een beetje veranderd en verfijnd. Als de aspergetijd weer is aangebroken eten we dit bijna elke week Het is in mijn gezin het meest favoriete aspergegerecht. Ik heb al heel veel mensen blij gemaakt met dit recept. Daarom wil ik het nu ook met jullie delen. N.B. Omdat de bodem van de taart soms wel eens wat nat uitvalt, bak ik deze tegenwoordig ongeveer 10 tot 15 minuutjes voor terwijl ik de oven voorverwarm. Op deze manier krijg je altijd een mooie droge bodem. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Echt een heerlijke koolhydraatarme lasagne ( < 15 gram ) waarbij je de Lasagne vellen niet zult missen. Lekker gezond eten en eerder afvallen dan aankomen !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Gewoon een makkelijk, snel en lekker ovenschaal gerecht. Geen idee van wie we dit recept ooit hebben gekregen het was een oud ( hand ) geschreven recept. Ook een prima recept om een dag van tevoren te maken om de volgende dag in de oven te verwarmen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Voor de spruitjes liefhebbers onder ons is dit er wel eentje die er mag zijn, maar heb hem van een bekende chefkok waarmee ik bevriend ben. Niet moeilijk te maken en door de extra smaken van spekjes, pecorino kaas en de honingdressing ook helemaal kidsproof. Dit zijn wel de lekkerste spruitjes die ik in tijden gegeten heb. De zoete honingdressing gaat karamelisseren dat is het geheim van lekker. Wist je overigens dat er in een paar spruitjes meer vitamine C zit dan in een sinaasappel? Dus ook nog eens gezond en verantwoord smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Al verschillende soorten saucijzenbroodjes gemaakt, maar deze vinden we het lekkerste. Heerlijk pittig door de lekkere kruiden. Er zijn veel recepten van Indische saucijzenbroodjes, maar deze heb ik naar eigen smaak gekruid. Je kunt de saucijzenbroodjes heel goed inviezen. Bak ze dan iets korter. Wil je ze gebruiken bak ze dan nog bevroren plm. 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven (boven- en onderwarmte). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch
Top