Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. Fressnapf
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een pittige, zoetzure soep voor 4-6 personen waar ik helemal lyrisch over kan worden; ik hou van deze soep! Vietnamees eten betekent altijd veel hak- en snijwerk van kruiden en pepertjes, maar die smaak....oh zo lekker! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Deze heerlijke, eenvoudig te bereiden soep, is bij ons een grote favoriet. Kinderen schrikken nog wel eens van het groene kleurtje, maar tot dusverre vond werkelijk iedereen deze soep lekker. Koop feta en koriander in de Turks/Marokkaanse winkel, goedkoper en vaak betere kwaliteit. De bos koriander is vaak groter, neem ongeveer een hand vol blaadjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Leuke variatie op de bekende raita recepten …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Een spannende smaakcombinatie, echt weer eens iets anders! Ik kreeg een flesje van de zeer prijzige arganolie (huile vierge) cadeau. (Er bestaat ook arganolie die uitsluitend geschikt is voor uitwendig/cosmetisch gebruik) . Arganolie is plantaardige olie die wordt gewonnen uit pitten van vruchten van de arganboom (Argania spinosa. De olie heeft een delicate smaak die iets doet denken aan amandel- en/of notenolie, maar is minder vettig. In dit recept kan de olie eventueel vervangen worden door een zelfgemaakt mengsel van amandel en/of walnotenolie met een vleugje frisse olijfolie. De soep heeft, mede door het gebruik van de lamsbouillon, een héél bijzondere smaak. Als je geen bezwaren hebt tegen de uitgesproken smaak van lam, echt een aanrader! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Een recept van Ching-He Huang. Zij geeft een Oosterse draai aan de van oorsprong Zuid-Afrikaanse kipburger. Het recept wordt hier thuis inmiddels tot de favorieten gerekend. (Je maakt het net zo snel voor vier personen als voor twee.) Ik gebruik -afwijkend van het originele recept- de heerlijke Chilli jam van Louise/Alidada als basis voor de zoete chili-ketchup, want die heb ik toch al in potjes staan. Heb je die niet gemaakt/ in huis, hanteer dan het originele recept, of gebruik voor een supersnelle schwindelversie een beetje zoete, Oosterse chilisaus uit een fles. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Voor deze kebabs kan bijna elke stevige witvis worden gebruikt. De vis wordt gemarineerd in de chermoula en dan in wijnbladeren gegrild. (Chermoula is een marinade die zijn oorsprong vindt in Marokko, Algerije en Tunesië.) De bladeren worden lekker knapperig, de vis blijft mooi zacht en de dip is verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Wij smulden van dit gerechtje bij een stand van restaurant Il Divinatio tijdens het Utrechtse horeca feestje "Uitgekookt" en ik besloot er thuis mijn eigen versie(s) van te maken. De watermeloen en de rettich heb ik (flinterdun) op de snijmachine gesneden, een heel gedoe. Het kan ook (veel) simpeler zonder snijmachine, want allen al de combinatie van smaken maakt dit gerecht zo leuk. Ik heb foto`s van de moeilijke en de makkelijke versie hierbij gezet om de boel te verduidelijken. Bagna cauda, dat letterlijk warm bad betekent, wordt door de Italianen als een soort fondue/dipsaus gegeten. Je kunt recepten tegenkomen waarin room verwerkt wordt, wijn of noten. De belangrijkste ingrediënten zijn knoflook en ansjovis. Deze bagna cauda, als onderdeel van een spannend voorgerecht, wordt opgeleukt met truffeltapenade. Ik maakte ook al eens een versie met room: Bagna cauda ansjovis in warm bad …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Voor wie het aandurft om met hele vissen te werken in plaats van filets; een gerecht om van te zwelgen! De dorade grise wordt ook wel zeebrasem of zeekarper genoemd en heeft per 100 gram 4,6 gram vet (dit wordt dan ook een vette vis genoemd). De dorade rosé heeft per 100 gram 1-2 gram vet, de zeebaars 2,5 gram. In het originele recept worden zeebrasems genoemd, maar ik gebruikte zeebaars omdat de dorades uitverkocht waren en dat ging prima. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Volgens de Delicious een lunchgerecht, maar doet het ook goed als (vegetarisch) voorgerecht voor 4-6 personen. Wij aten het als bijgerecht bij een portie in vanille gemarineerde tonijn; een aanrader voor wie het aandurft om gnocchi te maken! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

De suikerige smaak van vanille past uitstekend bij tonijn; werd zelfs gewaardeerd door iemand die niet zo van vanille houdt. Verse tonijn moet je behandelen als biefstuk vinden wij; vooral niet te lang verhitten anders krijg je een droge/taaie lap op je bord. Ik heb de tonijn daarom korter gebakken dan in het recept van Elle Eten aangegeven staat. Probeer de tonijn vanbinnen rosé te houden door héél snel te werken! Lekker met een kleine pastasoort (kijk in de Turkse of Marokkaanse winkels) of probeer eens zelf gnocchi te maken. Volgens Elle Eten lekker met witte rijst (?) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Alleen het maken van de gepofte knoflookolie vraagt wat aandacht, de oven doet de rest. Gepofte knoflook heeft een heerlijke bijna nootachtige smaak! Ik maakte dit bijgerecht voor 5 personen met 1 aubergine en 1 (gele)courgette, 5 (safari)tomaten en 2 uien. De iets te grote ovenschaal vulde ik op met vetvrij bakpapier; de groenten moeten namelijk goed tegen elkaar aangeduwd worden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Dit is een recept uit het boek van Ottolenghi. Een geweldig leuk boek voor iedereen die graag kookt met groenten en kruiden en daar hoef je echt niet persé een vegetariër voor te zijn! HIER kan je eventueel de kookboekrecensie lezen. In dit recept véél paddenstoelen en kruiden, vandaar mijn naam voor het gerecht dat Ottolengi zelf "Pakketje met wilde paddenstoelen" noemt. Wilde paddenstoelen in Nederland, ze zijn er wel en zeker in de herfst, maar wij zullen het toch vaak met gekweekte paddenstoelen moeten doen. In de herfst/winter is het aanbod paddenstoelen anders dan in voorjaar/zomer. Maak afhankelijk van het jaargetijde en je eigen voorkeuren een lekker mengsel, zou ik zeggen. Je kunt natuurlijk ook een aantal gedroogde, voorgeweekte exemplaren toevoegen. *Voor een lactosevrije/koemelkvrije versie gebruik je room van rijstmelk, sojaroom of een andere lactosevrije roomsoort …  Lees verder »

Ik heb ooit een workshop "mondvermaakjes" gevolgd in Librije′s Atelier. De door mij gemaakte gerechtjes staan in mijn verzameling. Dit recept heb ik later gevonden via Internet- ook een mondvermaakje of te wel amuse. Het is heel eenvoudig te maken en ziet er leuk uit! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Dit "fingerfood" recept komt uit een kookboek dat mijn vrienden ooit voor een paar centen op de kop tikten bij het Kruidvat. Wij vonden dit eenvoudige recept het leukst en eten het soms als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Niet goedkoop (vis + zeekraal iets meer dan €19,00) , maar je hebt wel een heel lekker gerecht waarvoor je buiten de deur veel meer betaalt; verse pappardelle of tagliatelle, verse kruiden, mmm! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Top