Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Voor de verjaardag van onze buurman die 60 jaar werd kwamen er veel eters. Onze buurvrouw vroeg of ik ook een nagerecht wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat. Het werd deze amarettini-kersen-tiramisu. Om het geheel niet zo zwaar te maken heb ik half kwark en half mascarpone (roomkaas) gebruikt. Het toetje viel erg in de smaak. Volgens mijn buurvrouw was het een "gedicht". Volgende week hebben ze weer een etentje voor veel personen en mijn werd gevraagd om deze tiramisu nog een keer ge maken. Succes dus ! NB Op 14 november 2016 heb ik de hoeveelheden in het recept aangepast. Het geheel bleek toch teveel te zijn voor de 12 personen die ik had genoemd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Pittig iets zure citroenachtige smaak die goed passen bij vis. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Gebak …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke knapperige bovenlaag met zachtzure appelvulling. Dat is nog eens een boterkoek! Snel gemaakt en snel gebakken. We kregen afgelopen weekend nogal veel logees. Een van mijn nichtjes is dol op appelkruimeltaart. Omdat ik weinig tijd had kwam ik op het idee om van een boterkoek deze lekkere appelkruimelboterkoek te maken. Het was een groot succes. Binnen een mum van tijd was de appelkruimel-boterkoek verdwenen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit heerlijke toetje werd door een vriendin gemaakt ter gelegeneheid van een gezamenlijke vriendenmaaltijd met oud en nieuw. Na het bereiden is een wachttijd van minimaal 4 uur vereist. Feestelijk en lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Met kerstmis hoeven we even niet aan de lijn te denken! En dit is een heerlijk, maar ook absoluut geen moeilijk recept om te maken. …  Lees verder »

Een recept van Smulwebkok 19Belle70 uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda …  Lees verder »

Een lekker en snel vegetarisch hapje. Was een succes als borrelhapje samen met de kleine loempiaatjes. Gemakkelijk te maken en voor te bereiden. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

VOOR VULLING: 5 gare medium groot aardappelen in kleine blokjes gesneden 2 uien fijn 2 teentjes knoflook, fijn 1 kop gare doperwten 1+1/2 t geraspt gember 1 groene peper, fijn 2 e verse koriander, fijn 1 vol t zout 1 t korianderpoeder 1 t komijnpoeder 1 t garam masala 1 e citroensap VOOR DEEG: 300g bloem 75g zachte boter 1/2 t zout 100ml warme water (kan meer of minder zijn) frituurvet …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Lekker veelzijdige kroket met verschillende smaak lagen. Een volledig maal in een hap. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Zalige ovenschotel. Wij hebben ervan gesmuld. De kipdrumsticks heb ik vooraf gemarineerd (plm. 2 uur). Even voorbakken. Daarna op een bedje van bonen, paprika, rode ui en plakjes chorizo. De marinade wordt ook gebruikt. Gegratineerd met wat manchego-kaas. (Die kaas kan vervangen worden door pecorino of parmezaanse kaas). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Ik vind dit een uitdaging voor mensen die iets durven! Probeer en proef. En...? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Lekker bij een gebakken stukje vis. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Recept van Jamie Oliver uit de Allerhande. Leek me zo lekker.Heb wel de hoeveelheid suiker gehalveerd. …  Lees verder »

JIAO YAN YOU YU "Dit geweldige Kantonese gerecht kun je serveren als voorafje of als hoofdgerecht. De ribbelige, geurige stukjes inktvis zijn omhuld door stukje knoflook, chilipeper en lente-ui." …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Dit is werkelijk een overheerlijk recept. Verrukkelijk voor Puddingbroodjes of in gebaks schelpjes met ijskoude vruchtjes er bovenop en als je daar ook nog van houdt, een lekkere dot slagroom erbovenop! En dan ook nog een 2e recept : Een verrukkelijke chocoladecrème met het basis recept van de Banketbakkersroom. voldoende voor een taart van 20 cm doorsnee. Ik vind dit sublieme recepten Het banketbakkersroom recept is van Koopmans. Wij hebben gesmuld! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Uit het beslag maak je plm. 8 - 12 cupcakes. Afhankelijk van de grootte van de caisses (papieren vormpjes) of de muffinvorm. Het zijn lekkere frisse appelcakes. De volgende dag smaken ze nog lekkerder omdat de smaken zijn ingetrokken. Let op de baktijd! Is afhankelijk van je oven en de grootte van je cupcakes. Haal je maar 8 cupcakes uit het beslag bak ze dan 30 minuten. Haal je er 12 uit prik na 20 - 25 minuten in de cupcakes of ze al gaar zijn. Anders nog verder bakken tot 30 minuten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Leuke hartige muffins van bacon en ei; lekker voor met de paasbrunch of ontbijt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

PANE DI ROSMARINO Dit wordt met Pasen in Toscane gegeten, er worden vloer broden gemaakt. In dit recept wordt gedroogde rozemarijn gebruikt, in het originele recept in Italië gebruikt men een takje rozemarijn om mee te bakken met de rozijnen, als de rozijnen zijn gebakken wordt het takje verwijderd. Ik vind wel de droge rozemarijn erdoor ook lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans
Top