1. Home
  2. Community
  3. ecureuil
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit wereldgerecht ken je vast wel vanuit de supermarkt. Het klinkt heel fancy, maar feitelijk is het letterlijk kip met cashewnoten. Het sausje is een combinatie van bekende Aziatische sauzen die zowel in Thailand als China veelvuldig gebruikt worden. Wij maken het met kip (uiteraard), sugarsnaps, paprika, rode ui en lente-ui. Serveer het met witte rijst en je zet binnen een half uurtje je eigen wereldgerecht op tafel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

We hebben deze taart gemaakt tijdens een bakworkshop in Belgie. Hij is heerlijk en daarom wil ik hem graag met jullie delen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Het was al even geleden dat ik dipsauzen had gemaakt. Toen we afgelopen vrijdag eters kregen vond ik het wel weer eens leukom wat dips te maken bij de borrel. Even experimenteren en dit kwam eruit. Lekker met van die kleine Italiaans stokjes maar ook lekker met wat komkommer, reepjes paprika etc. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

We aten thuis vroeger met kerstaltijd advocaatbaverois, wat ik heerlijk vond. Het was een heftig nagerecht dus heb ik door enkele recepten samen te voegen en er een eigen draai aan te geven een eigen variant op gemaakt. Hij mag er zijn, door wat minder suiker en toevoeging van sinaasappel is dit toetje wat frisser geworden …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Door de geprakte avocado en crème fraîche zijn deze wraps met kip super romig. En... binnen 20 minuten staat dit gerecht op tafel! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Onlangs voor het eerst zelf gemaakt. Echt verukkelijk. Uiteraard zijn er nog vele kruiden toe te voegen en kun je variëren in pittigheid. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Bij een ijssalon at ik eens een Dame Blanche met chocoladesaus die stolde nadat ik ze op het ijs goot. Men wilde mij niet vertellen hoe de saus gemaakt werd en op internet vond ik ook geen recept waarmee ik echt uit de voeten kon. Wel las ik ergens dat je daarvoor kokosolie moest gebruiken, maar de verhoudingen klopten voor geen meter, dus ging ik zelf aan de slag en na een paar keer te zachte of te harde saus gemaakt te hebben, had ik de juiste verhoudingen gevonden. De kokosolie (of eigenlijk ziet het meer uit als vet) die je in een potje in elke supermarkt kunt kopen, heeft als eigenschap om bij kamertemperatuur al hard te worden en is dus bij uitstek geschikt voor zoiets.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

De basis van dit recept heb ik een paar maanden geleden van iemand gekregen maar ik heb het inmiddels aangevuld met diverse eigen dingetjes om af en toe mee te variëren. Laat ook je eigen fantasie er op los. Je zult zien dat je er veel kanten mee op kunt! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Schelvisfilet en gebakken pasta , super lekker  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Tijdens een workshop High Tea hebben we deze cake gegeten. Een heerlijk malse cake. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Lekker ijs  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben ik heb het al heel vaak gemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik ben dol op scones. Als ik in Engeland ben, moet ik scones eten, het liefst iedere dag nog met jam en clotted cream. Vandaag maakte ik zelf een hartige variant op deze favoriet! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld
Top